מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה להפסקת העסקת יועץ משפטי למועצה

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

עוד באותו היום פנתה התובעת למשרד הפנים, וליועמ"ש המועצה, בפנייה מפורטת בה פרסה את טענותיה בדבר הפגמים לשיטתה בבחירת העובדת למישרה, וציינה כי ככל שיש אמת במידע שברשותה, הרי שהיה על המועצה להמנע מזימונה בפני ועדת הבחינה, וכי יש להורות על הפסקת העסקתה ובטול מינויה לתפקיד לאלתר.
בנוסף, גם מינוי זמני למישרה דורש עמידה בתנאי הסף שנקבעו לה. על רקע זה, בתגובתה לבקשה לסעדים זמניים טענה המדינה, כי ככל שאלו הנתונים שהונחו לפני הועדה (קרי – הנתונים המשתקפים מהבקשה לסעד הזמני ומתגובת המועצה לה), הרי מלכתחילה לא היה מקום לזמן את גב' חביבאללה לועדת הבחינה, בטרם ייבדקו מסמכיה על ידי הגורמים הרלבאנטיים במועצה, לרבות היועץ המשפטי.
המועצה לא השיבה לפנייה באופן מיידי, ובתאריך 14/01/20 שלחה התובעת תיזכורת למועצה, ועתרה לקבל תשובה לפנייתה מתאריך 25/12/19.
בסיכומיה טענה העובדת כי "שיטת העסקתה" לא הייתה נגועה בפגם כלשהוא, שכן "מינוייה השונים" עומדים בהוראת סעיף 2 לצוו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה), שבו הוסמכה המועצה לאייש משרה בדרך של "העברת עובד קבוע ממשרה למישרה באותה רשות מקומית". מכאן, לשיטת העובדת המועצה רשאית הייתה להעבירה למשרת מנהל משאבי אנוש, בהנתן כי היא עובדת קבועה עם תפקיד ניהולי - יועצת למעמד האשה.
...
לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת.
בהתאם, אנו מורים על ביטול מינויה למשרה.
בנסיבות העניין, אנו מחייבים את המועצה לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט בסך של 8,000 ₪, וכן מחייבים את העובדת לשלם לתובעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 5,000 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 7329/17 בג"ץ 9677/17 לפני: כבוד השופט נ' הנדל כבוד השופט מ' מזוז כבוד השופטת י' וילנר העותר: יעקב אילוז נ ג ד המשיבים בבג"ץ 7329/17: 1. מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור 2. היועץ המשפטי לממשלה 3. אלון דוידי 4. טל טורן 5. עו"ד בני סעדון 6. עריית שדרות המשיבים בבג"ץ 9677/17: 7. חברי מועצת עירית שדרות 1. שר הפנים 2. עריית אשדוד עתירות למתן צו על תנאי תאריך הישיבה: י"ט בתמוז התשע"ח (2.7.2018) בשם העותר: עו"ד אייל נון; עו"ד חגי וגנפלד בשם המשיבים 2-1 בבג"ץ 7329/17 והמשיב 1 בבג"ץ 9677/17: בשם המשיבים 6-3 בבג"ץ 7329/17: בשם המשיבה 2 בבג"ץ 9677/17: עו"ד שרון הואש-איגר עו"ד יעקב בורובסקי עו"ד בנימין סעדון פסק-דין
במענה מטעם מנכ"ל משרד הפנים, לו הואצלה סמכות השר, נדחתה בקשת העותר בנימוק שנושא הפסקת העסקתו של העותר כגזבר עריית שדרות עמד במוקד בחינה מדוקדקת על ידי מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, וממשיך לעמוד במוקד של הליכים משפטיים תלויים ועומדים בפני בית הדין לעבודה ובפני בג"ץ. לטענת העותר בעתירתו, החוק מקים לו זכות פניה לועדה שלפי סעיף 171(ג1) לפקודה (להלן: הועדה המקצועית), וממילא מוטלת חובה על שר הפנים למנות את הועדה על מנת שזו תידון בפנייתו, וכי בסירובו למנות את הועדה נימנע שר הפנים ממילוי חובתו החוקית.
...
נוכח האמור, הורה הנציב, בתוקף סמכותו לפי סעיף 45ג לחוק, על מתן צו הגנה קבוע לעותר, ואולם הוא לא קיבל את בקשת העותר להורות על המשך העסקתו של העותר כגזבר העירייה, וזאת משמצא כי "תפקודה התקין של עיריית שדרות, לטובת העיר ותושביה, אינו מאפשר מתן צו המורה כי רו"ח אילוז ימשיך לכהן בתפקיד הגזבר". הצו שניתן קובע אפוא כי ככל שהעירייה תחליט אכן להפסיק את כהונתו של העותר כגזבר העירייה, תינתן לעותר האפשרות לבחור בין שתי חלופות: לכהן בתפקיד מנכ"ל איגוד ביוב שדרות שער הנגב וכן בתפקיד מנהל נכסים, היטלי השבחה וביטוח בעירייה, תוך קבלת פיצוי מיוחד בסך 300,000 ₪ ; או - לסיים את עבודתו בעירייה תוך קבלת פיצוי מיוחד בסך 650,000 ₪.
אשר על כן אני סבור כי לא נפל פגם בהחלטת הנציב, וממילא דין העתירה להידחות.
" אשר על כן אני סבור כי יש לדחות אף את עתירתו זו של העותר.
סוף דבר: דין שתי העתירות להידחות תוך חיוב העותר בהוצאות משיבי המדינה בשתי העתירות בסך כולל של 7,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התובע טוען בתביעה בין היתר כי הנתבעת, מועצה מקומית כעביה טבאש חג'אג'רה הפרה את חוזה ההעסקה עמו כיועץ משפטי וכי הנתבע, יושב ראש המועצה, הביא לכך; הוא טוען לפצוי כספי.
ראינו לעיל כי הנתבעים טוענים להעדר סמכות העניינית של בית משפט זה כי התובע לא "מיצה את ההליך המנהלי". מיצוי הליכים מנהליים היא טענת סף השייכת לדין המנהלי, ואף כאשר עתירה מסולקת מפאת אי-מיצוי הליכים, אין מדובר בסילוק מפאת חוסר סמכות עניינית.
אולם התובע מפנה בצדק ללשון החוזר, לפיה יועץ משפטי הסבור כי העסקתו הופסקה מטעמים שאינם מספיקים או משיקולים שאינם עניינים וכד', הוא "רשאי" לפנות לועדה המייעצת (התובע אף טוען במישור העובדתי כי הועדה המייעצת כלל לא המליצה על סיום העסקתו לפני שהוא קיבל הודעה על סיום העסקתו).
...
סמכות ענינית הנתבעים טוענים כי בית משפט זה אינו מוסמך "לדון בטענות המועלות בכתב התביעה נוכח העובדה כי המדובר בהחלטה מינהלית של הוועדה המקצועית שהמליצה על סיום העסקתו של התובע, והיה על התובע למצות ההליך המינהלי בטרם הגשת תביעה לבימ"ש נכבד זה". דין טענה זו של הנתבעים להידחות.
מטעם זה בלבד דין הטענה בענין העדר סמכות עניינית עקב אי מיצוי הליכים מינהליים להידחות.
אוסיף, בבחינת למעלה מן הנדרש, שאף אילו הנתבעים היו טוענים שיש לסלק את התביעה שבפניי מפאת אי-מיצוי הליכים מינהליים (להבדיל מטענתם לפיה אין לבית המשפט הזה סמכות עניינית עקב אי מיצוי הליכים), הטענה היתה נדחית.
הבקשה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

ואכן, לאחר שהצדדים לעתירה העלו טענות הדדיות, לרבות טענות כספיות נוספות מצד העותר מעבר לשכרו החודשי (זאת בשל נקיטת הליכי גביה עבור המועצה), הציע בית המשפט לצדדים לשקול הצעת פשרה כי בשל יתרת התקופה הקצרה של 6 חודשים ישולם לעותר שכר לפי חוזה העסקתו עד סוף השנה בלבד (תוך ויתור של העותר על דרישותיו הכספיות הנוספות).
יותר מכך, אף אם היה מתבקש ומבוטל פסק הדין, הרי משחלפו עד היום מאז מתן פסק הדין כל אותם 6 חודשי העסקה נוספים מושא פסק הדין, ממילא זכאי התובע לתשלום בגינם, שכן, ביטול פסק הדין משמעו גם ביטול ההסכמה על הפסקת העסקתו, משמע, יוחזר לעותר מעמדו כיועץ משפטי בשכר רטרואקטיבית, לכל התקופה הנ"ל שכבר חלפה, זאת בהעדר החלטה על הפסקת העסקתו.
...
בהיעדר אפשרות למתן הסעדים, פתיחת הליכי תביעה חלופיים כספיים של העותר מול המועצה יהיו כרוכים בהוצאות גבוהות ממילא ואין כל הבטחה שימנעו בסופו של דבר את תשלום שכרו של העותר לפי ההסכם בין הצדדים, ואולי אף כספים נוספים להם טען בהליכי הפשרה בגין הליכי גביה שנקט עבור המועצה, מעבר למוסכם בהסכם בינו למועצה.
מכל הטעמים שפורטו לעיל, אני דוחה את הבקשה.
המבקשים ישלמו לעותר הוצאות הבקשה בסכום כולל של 5000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 24.12.2018 שלח מר מועלם מכתב למערערת, אליו צירף את הקטע הרלוואנטי מישיבת העבודה מיום 3.12.2018, והודיע לה כי התקבלו החלטות בעיניינה, ובכלל זאת הפסקת עיסוקה כיועצת כי מונתה לתפקיד זה שלא כדין וללא מיכרז, ביטול התוספות שניתנו עקב עיסוקה בתפקידה כיועצת ולחלופין בהתאם להחלטה העקרונית שהתקבלה בעיניין תוספות פיצול, שעות נוספות והחזקת רכב, וכן נכתב כי העסקתה כיועצת מטילה על המועצה מעמסה כספית שאינה יכולה לשאת בה (נספח ת/22 לתצהיר המערערת).
בכתב התביעה עתרה המערערת בין היתר, להשבתה לעבודה במועצה בשני תפקידיה – יועצת וקב"סית; צו האוסר על פגיעה בשכרה והשבת כל רכיבי השכר שנשללו ממנה וכן תשלומן בגין העבר, והחזר ימי החופשה שנוכו שלא כדין; פסיקת פיצוי בגין הפגיעה בה, ובכלל זאת פגיעה בשמה הטוב ובמוניטין שלה בעיני התושבים, רמיסת זכויותיה, הפרת המנהל התקין והפרת חוקת העבודה, בסך של 200,000 ₪; מתן צו המורה למועצה לכבד את המערערת ולאפשר לה לבצע את שני תפקידיה.
שנית, לעניין זמונו לעדות של עו"ד ביסאן - מקובלת עלינו טענתה של המערערת כי העובדה שהוא מייצג את המועצה בהליך המשפטי ויש חיסיון עורך דין לקוח על הייעוץ המשפטי שנתן למועצה, אינה מונעת את זמונו לעדות בנושאים שבהם פעל במסגרת תפקידו בעיניינה של המערערת – כגון מתן הנחיות לזימונה לישיבות המועצה מתוקף תפקידה כיועצת או בעיניין פעולותיו במסגרת ועדת השימוע שהחליטה על פיטוריה של המערערת.
...
מעבר לכך, אנו סבורים כי התייחסות המועצה וראש המועצה למערערת, ובכלל זאת התעלמות בוטה ממנה ומפניותיה, התייחסות אליה בפני אחרים בדרך שיש בה כדי לפגוע בה (כגון – מתן הודעה ביום 9.12.2018 כי אינה מכהנת יותר בתפקיד יועצת), ואף אי קיום החלטת בית הדין הראשונה בבקשה לסעד זמני להשיבה לתפקידה כיועצת, ובכלל זאת מחיקת התואר "יועצת לקידום מעמד האישה" משלט משרדה - אינה ראויה בכלל ובהתייחס לעובדת ותיקה שהקדישה שנים רבות לעבודתה במועצה בפרט.
על כן, אנו מחייבים את המועצה לשלם למערערת בנוסף לפיצוי שפסק בית הדין האזורי, פיצוי לא ממוני נוסף בסך של 50,000 ₪, כך שסך הכל סכום הפיצוי הלא ממוני עומד על סך של 75,000 ₪.
אשר להוצאות: נוכח התוצאה אליה הגענו, ונוכח ההליכים הרבים שנאלצה המערערת לנקוט, אנו קובעים כי בגין ההתדיינות בשתי הערכאות המועצה תשלם למערערת שכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו