ביום 10.3.10 נימסר למשיב מכתב מאת עו"ד יוסי הרשלר לפיו העותר השתייך לדת הנוצרית עוד בטרם הגעתו לישראל והוא רשאי להנשא לנוצרית בת העדה הנוצרי יווני אורתודוקסית.
ביום 22.11.10 הגישו העותרים בקשה לפתוח בהליך להסדרת מעמד העותר מכוח הנישואין וקיבלו שאלון לישכת הקשר.
כמו כן, על פי סעיף 7 לחוק האזרחות לשר הפנים שיקול דעת אם להעניק אזרחות ישראלית לבן זוג זר של אזרח ישראלי.
כן נטען כי לא נעלמה מעיני המשיב העובדה שלעותר ילד אזרח ישראלי אך אין באבהות זו כדי להקנות לעותר מעמד כלשהוא בישראל ובאפשרות העותר להגיע לבקר את בנו באמצעות בקשות מתאימות על פי הנהלים.
...
יצויין כבר עתה כי החלטתי לקבל את העתירה באופן חלקי באופן שבו ביהמ"ש יורה למשיב לערוך לעותרים שימוע נוסף ולבחון את עניינם בשנית.
נטען כי המשיב לא נימק מה משמעות העדר שכנוע בכנות הקשר ומה הוביל למסקנה שהקשר אינו כנה.
כמו כן, יש לקבל את טענת העותרים כי למרות שנכתב בהחלטת המשיב כי העותר "עשה ועושה כל מאמץ להשתקע בישראל, הן על ידי שימוש באשרות מזוייפות והן על ידי שהייה בלתי חוקית ארוכה בישראל", לא הובאו ראיות לשימוש באשרות מזוייפות על ידי העותר ומעולם לא הוגשה תלונה בעניין זה, ככל שידוע לביהמ"ש.
לאור האמור לעיל, למרות שיש להניח שיש ממש בקביעת המשיב כי הנתונים והנסיבות מעלים ספק רב באשר לטיב היחסים בין העותרים, סבורני כי לא ניתן לשלול את טענת העותרים כי ייתכן שהסתירות שעלו מהשימוע שנערך להם התעוררו בשל קשיי שפה ובעיה בתרגום.
כן סבורני כי ייתכן שיש ממש בטענת העותרים כי לא נשקלו כל השיקולים הרלוונטיים בעניינם של העותרים או כי ייתכן שהתנהלותו של העותר בעבר השפיעה יתר על המידה על הכרעתו של המשיב מבלי שניתן משקל ממשי לשיקולים רלוונטיים אחרים.
אשר על כן, ומאחר שסבורני כי סילוקו של העותר מן הארץ לאחר שנים כה רבות שבהן חי בישראל, למרות השהייה הבלתי חוקית, ולאור העובדה כי העותר הקים משפחה בארץ ויש לו בן מנישואין קודמים החי בישראל ועמו הוא שומר על קשר הדוק, הינו צעד קיצוני בנסיבות העניין, אני מורה למשיב לבחון שנית את עניינם של העותרים.