למרבה הצער הדבר לא צלח, עריית בני-ברק הייתה אומנם נכונה להפחית משמעותית מהסך של 12,732.4 ₪ שהוא החוב הרשום בספריה, אולם בעלי הדירות שעמדתם הובאה בדיון מפי עו"ד אברהם, גרסו, כי אין סיבה להשית עליהם את חיובי החברה וכי אין ביכולתם לשאת בתשלום, גם לאחר הפחתה וגם בחלוקה ל-12 בעלי דירות בבניין.
בהתאם לכך נקבע שם, כי הרשות המקומית אינה יכולה להתנות פרעון חוב של החברה שבפרוק שביצעה מכר מקרקעין, בתעודות המעידות על כך כי אין היתנגדות לרשום בפנקסי המקרקעין פעולות בגין מימוש זכויות במקרקעין.
מעבר לכך, ברי כי הדרך להעלאת טענה בעיניין זה אינה יכולה להיות במסגרת היתנגדות להנפיק אישור לרישום בלישכת רישום המקרקעין, אלא במסגרת הגשת בקשה להארכת מועד למנהל המיוחד לבדיקת תביעת החוב, דבר שלא נעשה עד ליום זה.
אני מוצאת, כי עמדת הערייה בדבר האפשרות כי תוגש בקשה הארכת המועד להגשת תביעת חוב, הועלתה על ידה לראשונה במסגרת היתנגדותה זו ולצרכיה בלבד.
מן האמור, משלא הוגשה עד ליום זה תביעת חוב על ידי הערייה בגין טענותיה לחוב ארנונה, עת ניתן צו פירוק לחברה עוד בחודש דצמבר 2019 ומונה מנהל מיוחד לבדיקת תביעות החוב, ומשלא הוגשה עד ליום זה בקשה להארכת מועד למנהל המיוחד ולאחר שדחיתי את ניסיונה להגיש בקשה להארכת מועד בדיעבד במסגרת היתנגדותה להנפיק אישור לטאבו – אני קובעת כי דינה של הערייה כדין נושה רגיל שלא הגיש תביעת חוב ובקשתו להארכת מועד נדחתה, דהיינו אין ביכולתה לתבוע את החוב אשר בטל (ראו והשוו: פסק דינו של כב' השופט סולברג ברע"א 5999/21 דוד ייני בע"מ נ' עו"ד ענבל בית הלחמי-ריבן, מנהלת מיוחדת (28.11.2021)).
זאת, לאחר שכבר נקבע קודם לכן על ידי בית המשפט העליון בהילכת רע"א 187/05 נסייר נ' עריית נצרת עילית, פ''ד סד(1) 215 (2010) (להלן: "הילכת נסייר"), כי יש להחיל את דיני ההתיישנות הרגילים על הליכי גבייה מנהליים אקטיביים, באופן שנישום שהרשות מפעילה כלפיו הליך גבייה מנהליים, יהיה רשאי להיתגונן בטענה שהחוב התיישן על דרך של הגשת עתירה מינהלית נגד הרשות.
...
משכך, ולאחר ששקלתי, אני מקבלת את בקשת כונס הנכסים.
סיכום:
מן המקובץ לעיל, אני מקבלת את בקשת כונס הנכסים (בקשה מספר 10).
אני מורה לעירייה להנפיק לידי כונס הנכסים את האישור הנדרש לצורך רישום הזכויות ע"ש החברה והשלמת רישום הבית המשותף, תוך 30 ימים.