בחודש נובמבר 2014 הגישה העותרת בקשה להסדרת מעמדה בישראל מכוח "נוהל הטיפול במתן מעמד לבני זוג של ישראלים, לרבות בני זוג מאותו המין" מס' 5.2.0009, בהיותה בת זוג של אזרח ישראלי.
כשהחלה ללמוד לגיור "גרנו באותו הבניין בדירות שונות ... היה אסור לנו לגור יחד בתחילת הגיור. גרנו בנפרד רק מס' חודשים, תיכננו להתחתן אבל זה המון זמן עד שמקבלים את האישורים". לשאלה מדוע אינם מתחתנים למרות שעברו שנתיים מאז הגיור, השיבה "כי עדיין אין לי את התעודות המתאימות להנשא כאן כיהודיה". העותרת הוסיפה כי השניים מתגוררים יחד באותה דירה, אך "יש לי חדר משלי. אנחנו לא נוגעים אחד בשניה". בהמשך מסרה כי "אנחנו ביחד. הוא צריך את העזרה שלי אז עזרתי לו ... לבשל, לנקות", אך לאחר מכן אמרה "בעצם התבלבלתי זה היה בזמן הגיור ועכשיו אנחנו גרים יחד כזוג. אנחנו לפעמים ישנים יחד אבל לא נוגעים אחד בשני. אני קצת מבולבלת בגלל המצב".
בן הזוג מסר כי בתקופת הליך הגיור השניים לא גרו יחדיו: "היתה תקופה גם שהיא ירדה לגור בחדר אחר. יש לנו בבניין חדר של שכן שהוא השכיר לי אותו תקופה מסוימת היא גרה שם, אבל זה לא עובד זה לא הולך. גם היה צריך את החדר אחר כך". לדבריו כיום הם גרים ביחד "אמרנו מה שיהיה ... אנחנו לא יכולים אחרת. אבל היא בבעיה. היא אומרת לי איזה מן גיורת אני שאנחנו חיים ככה. היא ממש חופרת לי בראש. מאוד חשוב לה העניין הזה. לשאלה האם הם ישנים באותו חדר השיב: "לא חושב שצריכים לשאול אותי שאלה כזו. זה לא יפה". בן הזוג נישאל מתי הפכו לזוג והשיב: "זוג ממש ב-2012 משהו כזה, אחרי שהתגרשתי". בן הזוג לא זכר מתי עברו לגור יחד "אולי ב-2014", ולשאלה מדוע אינם מתחתנים השיב: "כבר היינו עושים מזמן אם היה לה הכרה לגיור. אני לא הסכמתי בשום אופן לנישואין אזרחיים ... לא מוכנים לחתן אותנו עדיין ברבנות".
ביום 23.7.2019 ניתנה הנחייה לסגור את הליך המעמד מכוח חיים משותפים, מאחר שהעותרת ובן זוגה לא חיים תחת קורת גג אחת.
ביום 4.8.2020 נערך לעותרת ולבן הזוג ריאיון שלאחריו ניתנה החלטה על הפסקת ההליך המדורג.
ביום 24.3.2021 הוחלט שלא להאריך את רישיונה של העותרת מאחר שההליך המדורג פקע, ובתוך כך נקבע כי מעמד מתוקף הגיור יינתן רק אם וכאשר הגיור יאושר.
בפתח ההחלטה ציין המשיב כי הבקשה "נבחנת בהתאם למועד הגיור וע"ס כלל מיסמכי הבקשה". עוד צוין כי הבקשה למעמד מכוח חיים משותפים עם אזרח ישראלי אושרה "לאחר שעמדה בתנאים ובכללם כנות הקשר הזוגי".
עוד צוין בהחלטה כי העותרת שהתה בישראל בעת הגיור על בסיס רישיון שניתן לה מכוח נוהל חיים משותפים "לאחר שטענה לקיום חיים משותפים והציגה אסמכתות לכך בפני רשות האוכלוסין, אך מנגד בבית הדין הצהירה דברים הסותרים ניהול חיי זוגיות, דבר המעלה חשש אודות היתנהלות לא ישרה של מרשתך. יצוין כי רק במועד הגשת בקשתה למעמד עולה על בסיס הגיור ומכלל המסמכים שהוצגו לפנינו לצורך בחינת הבקשה, עלה חוסר ההתאמה בטענות מרשתך בפני הגורמים השונים לגבי היחסים בין בני הזוג היות ובמעמד בית הדין הצהירה מרשתך כי אינה חיה עם בן זוגה". המשיב הפנה לסתירות בין דבריה של העותרת לדברי בן הזוג, באשר למגוריה בעת הליך הגיור ובאשר לטיב הקשר הזוגי וכוונתם להנשא, והוסיף כי בני הזוג נפרדו במהלך חודש יוני 2020 וכעת העותרת שוכרת חדר בדירת בן הזוג לשעבר, כך ש"למעשה לא ברור הקשר בין בני הזוג דאז והיום".
...
מהמקובץ עולה כי אין בהכרעתה של סמכות הלכתית מוכרת בדבר תוקפו של הגיור, כדי לפטור את המשיב מלבחון בעצמו את כנות כוונותיו של המתגייר או להגביל את בדיקתו רק למקרים חריגים.
בן הזוג הבהיר כי "היא תמיד היתה גרה איתי היא רק היתה ישנה במקומות אחרים". בנוסף, בריאיון מיום 8.6.2021 במסגרת הליך השבות, מסרה העותרת גרסה חדשה ולפיה "כשהתחלתי ללמוד גיור החלטנו שאני אעבור להתגורר בחדר נפרד אך באותו הבית" וכי גם כשהחל ההליך בביה"ד הם עדיין התגוררו באותו בית בחדרים נפרדים.
משלא נמצא בה פגם ושמלא נמצא כי חורגת היא במידה קיצונית מהסביר אין עילה להתערבות בה.
סוף דבר
אשר על כן, העתירה נדחית.