כן עותרת התובעת לפצוי חלף הפרשות לפנסיה (גמל + פיצויים) ולפצוי חלף הפקדות לקרן הישתלמות לפי צו ההרחבה בסך כולל של 5,812 ₪.
סעיף 9 לחוק עבודת נשים עוסק בהגבלת פיטורים של עובדת בהריון:
"9(א) לא יפטר מעסיק עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לחופשת לידה והורות אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר להריון;
במסגרת עדותה בתצהירה העידה התובעת כי טענה במסגרת השימוע שנערך לה כי המניע העקרי והיחיד לפיטוריה היה הריונה בשל עתוי הפיטורים (ר' סעיף 13 לתצהירה) וכי כבר במועד השימוע הוחלט על פיטוריה, כאשר עולה מפרוטוקול השימוע ותימלול השיחה שצורף כנספח ב' לתצהירה, כי מטרת השיחה הייתה "לגמור חשבון" ולא לערוך לה שימוע אמיתי.
מעדותה של התובעת בפנינו עלה כי סרגי פיטר אותה, כי הכירה אותו רק שבוע (עמ' 6 לפרוטוקול הדיון, שורות 13-18, עמ' 7 לפרוטוקול הדיון, שורות 9-10) כי הקליטה את שיחת השימוע (עמ' 7 לפרוטוקול הדיון, שורות 30-31, עמ' 8 לפרוטוקול הדיון, שורות 1-5) וכי הקליטה את מתי רק פעם אחת (שם, שורות 12-18).
עיון בעדויות, בפרוטוקול השימוע וכן בתמליל שיחת השימוע שצורף לתצהירה של התובעת הביאו אותנו לכלל מסקנה כי התובעת לא השכילה להוכיח כי פיטוריה נעשו על מנת להיתחמק מהוראות חוק עבודת נשים ותוך קיום חוזה העבודה בחוסר תום לב, המצדיק פסיקת פיצוי, כאשר נטל ההוכחה מוטל רובץ לפתחה של התובעת, שכן זו לא הוכיחה כי לא היה בהתנהגותה או במעשיה סיבה לפיטוריה (ר' סעיף 9א לחוק שויון ההזדמנויות בעבודה, תשמ"ח - 1988).
שוכנענו כי סרגי אכן היה הממונה של התובעת וכי לא היה מרוצה מתפקודה וזאת ללא קשר להריונה וכי פניית מזמינת השרות - ומכח זאת וכתוצאה מפנייה זו פיטוריה של התובעת - לא נעשו על מנת לעקוף את הוראות חוק עבודת נשים.
...
אשר לזכאות התובעת לימי חג, אין בידינו לקבל את טענת הנתבעת לפיה התובעת אינה זכאית ל 3 ימי החג שחלו בתקופת העסקתה, לאור העובדה כי לא עבדה בסמוך לימי החג, זאת כיוון שלפי הפסיקה הנטל הוא על המעסיק להראות כי לא שיבץ את העובדת בסמוך לימי החג לפי בחירתה של התובעת (ר' ר' ע"ע 459/07 דוד יפה נ' ארי יוסי אבטחה ושירותים בע"מ, ניתן ביום 08.12.09; ע"ע 44382-04-13 יוסף מנצור נ' גז חיש בע"מ, ניתן ביום 4.5.15).
אשר לטענת הנתבעת לפיה לא ניתן היה להקים עבור התובעת קרן השתלמות לאור מעמדה כמסתננת, נאמר גם כאן, כאשר אין חולק כי התובעת הייתה זכאית להפרשות לקרן השתלמות בהתאם לצו ההרחבה החל על הצדדים וטענת הנתבעת היא כי לא ניתן היה להפקיד עבורה את הכספים, סבורים אנו כי התובעת זכאית לסך של 1,855 ₪, כנתבע על ידה, שעה שהנתבעת אינה כופרת בסכום הנתבע אלא בעילת התביעה הקיימת לתובעת ברכיב נתבע זה.
אשר לטענת הקיזוז אשר לשכר ביתר ששולם לתובעת, מצאנו לדחותה שעה שמדובר בשעות עבודה ששולמו בפועל, כאשר לא הוכח בהליך כמה שעות בדיוק החסירה התובעת באופן לפיו ניתן לקזז היום – בדיעבד – שעות עבודה.
סוף דבר
הנתבעת תישא בסכומים הבאים:
1,867 ₪ כפדיון חופשה ותשלום דמי הבראה.