מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה להחזרת דירוג שכר אקדמי לעובד מחקר צבאי

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבע 2 (להלן – הגף או המדינה) מעניק לבעלי תארים אקדמאיים מחו"ל "אישורי שקילות" על פיהם התארים שניתנו על ידי מוסדות אקדמאיים בחו"ל (בעניינינו - השלוחה) שקולים לתארים מקבילים ממוסדות ישראליים מוכרים, לצורך דרוג שכר והטבות אחרות של עובדים בשירות המדינה, לרבות אנשי צה"ל, מישטרה ושב"ס. במועד פתיחתה של השלוחה, לא נידרש אישור המועצה להשכלה גבוהה לקיום פעילות אקדמית של אוניברסיטאות זרות מחו"ל בישראל.
כך נפסק בעיניין זה: "שני התנאים המרכזיים לצורך מתן אישור שקילות על פי הכללים הרלבאנטיים לעניין זה הנם: היות המוסד בו למד המבקש מוכר על ידי המדינה בה הוא פועל כמוסד המוסמך ליתן תארים אקדמיים והצגת מסמכים המעידים על כך שהמבקש עמד בכל דרישותיו של אותו המוסד (ראו: הכללים להערכת תארים זרים מיום 12.11.1997; חוזר המשנה לנציב שירות המדינה מיום 22.8.2004; ופסקה 14 לפסק הדין בעתירות נגד החלטת הפסילה. ראו גם הכללים מיום 10.5.2005 להערכת תארים אקדמיים (ראשון או שני) שהוענקו על ידי מוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל ואשר נלמדו בשיטת 'הלמידה מרחוק' ולתארים שלישיים זרים לצורכי דרוג ושכר, בהם התווספו תנאים נוספים וביניהם עמידה בבחינה). יחד עם זאת, הדעת נותנת כי מקום שבו מתעורר חשד כי המבקש אישור שקילות קיבל את התואר שלא כדין יש למשיב סמכות ואף חובה לבחון ולבדוק האם קיים בסיס לחשד זה טרם שיתן למבקש אישור שקילות, על כל ההטבות הכרוכות בכך. זאת ועוד. בפרשה דנן קבע בית המשפט בפסק הדין בעתירות נגד החלטת הפסילה כי על המדינה לערוך בדיקה פרטנית לצורך בירור החשדות נגד בוגרי נציגות אוניברסיטת לטביה (וראו גם ההחלטה מיום 11.1.2005 בבקשות למתן צו לפי פקודת בזיון בית המשפט), אשר במסגרתה ייערך לכל אחד מן הבוגרים שימוע כדין ותנתן לו היזדמנות הוגנת להוכיח את ניקיון כפיו. אשר על כן, בנסיבות המיוחדות של הפרשה שבפנינו לא נפל כל פסול בהתנהלות המשיב בהחליטו לבחון את הבקשות בדרך החורגת מן הכללים המנחים אותו דרך כלל בכגון דא" (עניין בן שמעון, סעיף 12 לפסק הדין, ההדגשות הוספו ד.פ.) עוד נקבע בעיניין בן שמעון כי בנסיבות דנן מדובר בהליכי בדיקה ראויים וסבירים: "אשר לסבירותם של הליכי הבדיקה בהם נקט המשיב הרי שזו נבחנה על ידי בית המשפט במסגרת העתירות נגד ההליכים הפרטניים ובפסק הדין שניתן בהן אישר בית המשפט את מתכונת הראיונות הפרטניים לבוגרי הנציגות כהליכים ראויים וסבירים המקיימים את החובה לערוך לכל אחד מן הבוגרים שימוע טרם שתסורב בקשתו לאישור שקילות. בצדק טען איפוא המשיב כי אין מקום לשוב ולהדרש לטענות הכלליות שהעלות העותרים בהקשר זה שכבר נדונו והוכרעו על ידי בית המשפט. כך למשל טוענים העותרים כי הם נישאלו בראיונות שאלות הנוגעות לחומר הלימודים ולעבודת הגמר עניין ההופך את הראיונות לבחינה של ממש ופוגם בהם באופן המצדיק את פסילתם. ואולם, קיומם של ראיונות במתכונת הכוללת שאלות בנוגע לחומר הלימודים עמדה בפני בית המשפט במסגרת העתירה נגד ההליכים הפרטניים ואותה טענה עצמה הועלתה על ידי העותרים שם, אך בית המשפט קבע כי "ההליך נשוא העתירה מיתנהל כיום באופן ראוי" וכי "לא עלה בידי העותרים להצביע על פגם בהליכים בהם נקטו המשיבים" (פסקה 12).
כאשר נישאל אם הוא יכול לספר על קורס שמצא חן בעיניו השיב: "אני באמת לא כ"כ אהבתי את זה הלכתי יותר לדרוג שכר" (ע' 6 ש' 1-3) וכאשר נישאל על הקורס במיקרו כלכלה השיב: "לא, זה לא רלוואנטי השאלה הזאתי כי אתה מזכיר לי דברים, את נבכי העבר זה כבר עבר הרבה זמן. כי זה כבר עבר ומת וכל החומר אם אתם רוצים נמצא במודום, יש להם ארכיון וזה הכל שמה והדברים של העבר ואני לא זוכר" (עמ' 6 ש28-32).
המראיינים התרשמו כי התובע לא כתב את העבודה אלא למד אותה בעל פה. אכן, מתשובות התובע בראיון עולה ספק משמעותי אם התובע, אכן היתמודד כראוי עם השאלות המתעוררות במסגרת העבודה, והאם הגשים את מטרת כתיבתה: לערוך בעצמו עבודת מחקר ולהפגין חשיבה אישית ועצמאית ברמה אקדמית.
...
תשובותיו של התובע בראיונות, והעובדה שלא ידע להסביר מושגים בסיסיים בקורסים שנטען כי למד מבלי שסיפק הסבר המניח את הדעת לכך, מבססים את המסקנה כי התובע לא השתתף בהליך לימודים תקין, ולימודיו "אינם אמיתיים". לפיכך, יש לדחות טענה זו של התובע.
סוף דבר- התביעה נדחית.
התובע ישלם הוצאות הנתבע בסך של 2,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבע 2 (להלן – הגף או המדינה) מעניק לבעלי תארים אקדמאיים מחו"ל "אישורי שקילות" על פיהם התארים שניתנו על ידי מוסדות אקדמאיים בחו"ל (בעניינינו - השלוחה) שקולים לתארים מקבילים ממוסדות ישראליים מוכרים, לצורך דרוג שכר והטבות אחרות של עובדים בשירות המדינה, לרבות אנשי צה"ל, מישטרה ושב"ס. במועד פתיחתה של השלוחה, לא נידרש אישור המועצה להשכלה גבוהה לקיום פעילות אקדמית של אוניברסיטאות זרות מחו"ל בישראל.
במסגרת הראיון נישאל התובע על המחקר מושא העבודה ואופן ביצועו ולא גילה ולו היתמצאות בסיסית בו ובחומר שנלמד בקורסים העומדים בבסיס התואר (נספח ג 7 לסיכומי המדינה).
כך נפסק שם: "שני התנאים המרכזיים לצורך מתן אישור שקילות על פי הכללים הרלבאנטיים לעניין זה הנם: היות המוסד בו למד המבקש מוכר על ידי המדינה בה הוא פועל כמוסד המוסמך ליתן תארים אקדמיים והצגת מסמכים המעידים על כך שהמבקש עמד בכל דרישותיו של אותו המוסד (ראו: הכללים להערכת תארים זרים מיום 12.11.1997; חוזר המשנה לנציב שירות המדינה מיום 22.8.2004; ופסקה 14 לפסק הדין בעתירות נגד החלטת הפסילה. ראו גם הכללים מיום 10.5.2005 להערכת תארים אקדמיים (ראשון או שני) שהוענקו על ידי מוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל ואשר נלמדו בשיטת 'הלמידה מרחוק' ולתארים שלישיים זרים לצורכי דרוג ושכר, בהם התווספו תנאים נוספים וביניהם עמידה בבחינה). יחד עם זאת, הדעת נותנת כי מקום שבו מתעורר חשד כי המבקש אישור שקילות קיבל את התואר שלא כדין יש למשיב סמכות ואף חובה לבחון ולבדוק האם קיים בסיס לחשד זה טרם שיתן למבקש אישור שקילות, על כל ההטבות הכרוכות בכך. זאת ועוד. בפרשה דנן קבע בית המשפט בפסק הדין בעתירות נגד החלטת הפסילה כי על המדינה לערוך בדיקה פרטנית לצורך בירור החשדות נגד בוגרי נציגות אוניברסיטת לטביה (וראו גם ההחלטה מיום 11.1.2005 בבקשות למתן צו לפי פקודת בזיון בית המשפט), אשר במסגרתה ייערך לכל אחד מן הבוגרים שימוע כדין ותנתן לו היזדמנות הוגנת להוכיח את ניקיון כפיו. אשר על כן, בנסיבות המיוחדות של הפרשה שבפנינו לא נפל כל פסול בהתנהלות המשיב בהחליטו לבחון את הבקשות בדרך החורגת מן הכללים המנחים אותו דרך כלל בכגון דא" (עניין בן שמעון, סעיף 12 לפסק הדין, ההדגשות הוספו ד.פ.) עוד נקבע בעיניין בן שמעון כי בנסיבות דנן מדובר בהליכי בדיקה ראויים וסבירים: "אשר לסבירותם של הליכי הבדיקה בהם נקט המשיב הרי שזו נבחנה על ידי בית המשפט במסגרת העתירות נגד ההליכים הפרטניים ובפסק הדין שניתן בהן אישר בית המשפט את מתכונת הראיונות הפרטניים לבוגרי הנציגות כהליכים ראויים וסבירים המקיימים את החובה לערוך לכל אחד מן הבוגרים שימוע טרם שתסורב בקשתו לאישור שקילות. בצדק טען איפוא המשיב כי אין מקום לשוב ולהדרש לטענות הכלליות שהעלות העותרים בהקשר זה שכבר נדונו והוכרעו על ידי בית המשפט. כך למשל טוענים העותרים כי הם נישאלו בראיונות שאלות הנוגעות לחומר הלימודים ולעבודת הגמר עניין ההופך את הראיונות לבחינה של ממש ופוגם בהם באופן המצדיק את פסילתם. ואולם, קיומם של ראיונות במתכונת הכוללת שאלות בנוגע לחומר הלימודים עמדה בפני בית המשפט במסגרת העתירה נגד ההליכים הפרטניים ואותה טענה עצמה הועלתה על ידי העותרים שם, אך בית המשפט קבע כי "ההליך נשוא העתירה מיתנהל כיום באופן ראוי" וכי "לא עלה בידי העותרים להצביע על פגם בהליכים בהם נקטו המשיבים" (פסקה 12).
התובע נישאל על לנושא העבודה וענה "צורך בטיפוח ממשלתי..." (עמ' 7 ש' 5-6), וכאשר נישאל מדוע בחר בנושא זה השיב: "זה עניין אותי, זה תחום שפשוט עניין אותי כמה הממשלה מעורבת בנושא הזה" (עמ' 7 ש' 7-10).
...
תשובותיו של התובע בראיונות, והעובדה שלא ידע להסביר מושגים בסיסיים בקורסים שנטען כי למד מבלי שסיפק כל הסבר המניח את הדעת לכך, מבססים את המסקנה כי התובע לא השתתף בהליך לימודים תקין, ולימודיו "אינם אמיתיים". לפיכך, יש לדחות טענה זו של התובע.
סוף דבר - התביעה נדחית.
התובע ישלם הוצאות הנתבעים בסך של 2,500 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הנתבע 2 (להלן – הגף או המדינה) מעניק לבעלי תארים אקדמאיים מחו"ל "אישורי שקילות" על פיהם התארים שניתנו על ידי מוסדות אקדמאיים בחו"ל (בעניינינו - השלוחה) שקולים לתארים מקבילים ממוסדות ישראליים מוכרים, לצורך דרוג שכר והטבות אחרות של עובדים בשירות המדינה, לרבות אנשי צה"ל, מישטרה ושב"ס. במועד פתיחתה של השלוחה, לא נידרש אישור המל"ג לקיום פעילות אקדמית של אוניברסיטאות זרות מחו"ל בישראל.
כך נפסק בעיניין זה: "שני התנאים המרכזיים לצורך מתן אישור שקילות על פי הכללים הרלבאנטיים לעניין זה הנם: היות המוסד בו למד המבקש מוכר על ידי המדינה בה הוא פועל כמוסד המוסמך ליתן תארים אקדמיים והצגת מסמכים המעידים על כך שהמבקש עמד בכל דרישותיו של אותו המוסד (ראו: הכללים להערכת תארים זרים מיום 12.11.1997; חוזר המשנה לנציב שירות המדינה מיום 22.8.2004; ופסקה 14 לפסק הדין בעתירות נגד החלטת הפסילה. ראו גם הכללים מיום 10.5.2005 להערכת תארים אקדמיים (ראשון או שני) שהוענקו על ידי מוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל ואשר נלמדו בשיטת 'הלמידה מרחוק' ולתארים שלישיים זרים לצורכי דרוג ושכר, בהם התווספו תנאים נוספים וביניהם עמידה בבחינה). יחד עם זאת, הדעת נותנת כי מקום שבו מתעורר חשד כי המבקש אישור שקילות קיבל את התואר שלא כדין יש למשיב סמכות ואף חובה לבחון ולבדוק האם קיים בסיס לחשד זה טרם שיתן למבקש אישור שקילות, על כל ההטבות הכרוכות בכך. זאת ועוד. בפרשה דנן קבע בית המשפט בפסק הדין בעתירות נגד החלטת הפסילה כי על המדינה לערוך בדיקה פרטנית לצורך בירור החשדות נגד בוגרי נציגות אוניברסיטת לטביה (וראו גם ההחלטה מיום 11.1.2005 בבקשות למתן צו לפי פקודת בזיון בית המשפט), אשר במסגרתה ייערך לכל אחד מן הבוגרים שימוע כדין ותנתן לו היזדמנות הוגנת להוכיח את ניקיון כפיו. אשר על כן, בנסיבות המיוחדות של הפרשה שבפנינו לא נפל כל פסול בהתנהלות המשיב בהחליטו לבחון את הבקשות בדרך החורגת מן הכללים המנחים אותו דרך כלל בכגון דא" (עניין בן שמעון, סעיף 12 לפסק הדין, ההדגשות הוספו ד.פ.) עוד נקבע בעיניין בן שמעון כי בנסיבות דנן מדובר בהליכי בדיקה ראויים וסבירים: "אשר לסבירותם של הליכי הבדיקה בהם נקט המשיב הרי שזו נבחנה על ידי בית המשפט במסגרת העתירות נגד ההליכים הפרטניים ובפסק הדין שניתן בהן אישר בית המשפט את מתכונת הראיונות הפרטניים לבוגרי הנציגות כהליכים ראויים וסבירים המקיימים את החובה לערוך לכל אחד מן הבוגרים שימוע טרם שתסורב בקשתו לאישור שקילות. בצדק טען איפוא המשיב כי אין מקום לשוב ולהדרש לטענות הכלליות שהעלות העותרים בהקשר זה שכבר נדונו והוכרעו על ידי בית המשפט. כך למשל טוענים העותרים כי הם נישאלו בראיונות שאלות הנוגעות לחומר הלימודים ולעבודת הגמר עניין ההופך את הראיונות לבחינה של ממש ופוגם בהם באופן המצדיק את פסילתם. ואולם, קיומם של ראיונות במתכונת הכוללת שאלות בנוגע לחומר הלימודים עמדה בפני בית המשפט במסגרת העתירה נגד ההליכים הפרטניים ואותה טענה עצמה הועלתה על ידי העותרים שם, אך בית המשפט קבע כי "ההליך נשוא העתירה מיתנהל כיום באופן ראוי" וכי "לא עלה בידי העותרים להצביע על פגם בהליכים בהם נקטו המשיבים" (פסקה 12).
כך השיבה התובעת לשאלות שנשאלה : "מראיין: היית צריכה לעשות מחקר, שאלון, סקר?
...
תשובותיה של התובעת בראיון, והעובדה שלא ידעה לומר דבר על הקורסים שנטען כי למדה, ועל עבודת הגמר, גם בשים לב לשנים שחלפו מאז סיום הלימודים מבססים את המסקנה כי התובעת לא השתתפה בהליך לימודים תקין, ולימודיה "אינם אמיתיים". לפיכך, יש לדחות גם טענה זו של התובעת.
סוף דבר- התביעה נדחית.
התובעת תשלם הוצאות הנתבע בסך של 2,500 ₪.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עם חזרתו מהחופשה שובץ במדור אחר בתפקיד אשר הוגדר ע"י ראש-מדור מערכות (רמ"ד) כ"אחראי צוות" וכן ניתנה המלצה להעניק לו דרגה אשר תקנה לו שכר אקדמאי של עובדי מחקר ופיתוח צבאי ומחייבת יתרת שירות של שנתיים מיום קבלת הדרגה.
יחד עם זאת, בהיתחשב בעובדה שרעייתו של העותר הייתה בהריון מיתקדם ולנוכח עיכובים חריגים בהליך שיחררו, החליטה ראש אכ"א לדחות את מועד שיחררו בפועל ולאפשר לו להגיע למדרגה גבוה יותר של סל הטבות.
ביום 10.6.15 נמחק הערר בהסכמת הצדדים לשם החזרת הדיון בעיניינו לגורם המוסמך לצורך שקילת משמעותן של ראיות חדשות אשר מצויות בידי המערער, מהן עולה לטענתו, כי מפקדו סא"ל צמח, אישר בפניו כי לדעתו לא היה צריך לשחררו.
...
החלטה זו סבירה ובנסיבות העניין מקובלת עלי.
גם בעניין זה מקובלת עלי ביקורת וועדת הערר בעניין ההרגל שעשו לעצמם מפקדים ישירים לכתוב המלצות וחוות דעת טובות על פקודיהם אך כדי להימנע מאי נעימות ואשר עלולים לגרום לנזק בסופו של יום.
(עמ"נ (מינהליים ת"א) 37016-11-11 יגאל שינדר נ' צבא הגנה לישראל (פורסם בנבו, 08.04.2014)) לפיכך, לנוכח העובדה שהמשיבים הציגו בפני וועדת הערר את עמדות העדים ולנוכח העובדה כי המערער בחר שלא לבקש לזמנם במסגרת ההליך בוועדה קמא, אינני מקבלת את טענת המערער בעניין זה. מקובלת עלי גם החלטת וועדת הערר על פיה, גניזת בקשת המערער לדירוג מחקר התקבלה בסמכות ובסבירות וכי עקב תוכנית הצמצומים לא ניתן היה להתחייב ליתרת שרות בת שנתיים למערער.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

השופטת א' פרוקצ'יה: רקע עניינה של העתירה בבקשה להחזיר לעותר, דרך קבע, את דרוג השכר האקדמי של עובדי המחקר הצבאיים, דרוג ממנו נהנה בעבר, ולשלם לו הפרישי שכר בהתאם.
...
גם בעובדה כי שכרו של העותר שולם בתקופות לימודיו על פי דירוג מחקר אין כדי לשנות ממסקנה זו, משברי כי התשלום על פי דירוג המחקר נעשה בטעות.
לאור כל האמור, כדין קבעו המשיבים כי לא נתקיימו התנאים המפורטים בפקודה המזכים את העותר בקיבוע שכרו בדירוג האקדמי.
העתירה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו