מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לדיון נוסף בתביעת רשלנות רפואית בגין "הולדה בעוולה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הנידרש לנדון המבקשים הגישו תביעה בגין הולדה בעוולה כנגד המשיבים, בשל הולדת בתם הקטינה ביום 17.10.10 (להלן – הקטינה).
לטענתם, בעטייה של רשלנות בבדיקות שנערכו למבקשת, נולדה הקטינה כשהיא סובלת מהיעדר כיס מרה ומחלת כבד קשה.
בנוסף, במסגרת חקירתו, אישר פרופ' ליפיץ כי מאז ועד היום, סקירת מערכות במסגרת הרפואה הציבורית אינה כוללת בדיקת כיס מרה (עמ' 39 שורות 18-22 לפרוטוקול שצורף כנספח 2 לבר"ע המקורית), כך אף השיב במסגרת שאלות ההבהרה שנשאלו ע"י ב"כ המבקשים (סע' 7 לנספח 1 לבר"ע המקורית).
המשיבים היתנגדו לבקשה בטענה כי בית החולים אינו צד להליך וכי יש במתן הצוו כדי לפגוע בפרטיות המטופלים, וכן הוסיפו ועתרו לחיוב המבקשים בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות המשיבים בתביעה וזאת בהתייחס לעדותו הברורה של מומחה בית המשפט, פר' ליפיץ.
...
לא היה מקום למנוע מהמבקשים את יומם בבית המשפט, עת הופקד על ידם סך של 7,500 ₪ בהליך בקשת רשות הערעור דבר שיש בו ללמד כי הם יכולים לעמוד בחיוב כספי ככל שיחויבו בו. תמצית טענות המשיבים תחת שהמבקשים יפקידו את הערובה אותה נדרשו להפקיד עד ליום 1.7.21 הם הגישו הבקשה הנוכחית ביום 2.7.21, משלא הופקדה הערובה במועד - דין התביעה להידחות, ולמעשה הבר"ע מוגשת בחוסר סמכות.
דיון ומסקנה אין חולק כי החלטת בית משפט קמא בכל הקשור להפקדת הערובה עומדת על כנה שכן בקשת רשות ערעור שהוגשה בעניינה נמחקה, לפיכך ואחר שלפנים משורת הדין האריך בית משפט קמא את המועד להפקדת הערובה, לא יכולים המבקשים להגיש בקשת רשות עקיפה על אותה החלטה ולבקש את עיכוב הפקדת הערובה עד לאחר שמיעת העד אותו הם מבקשים להשמיע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השנייה מופנית כלפי הנתבעת 3 (להלן: "המדינה") ומייחסת לה הפרה של החובה לפרסם וליידע בדבר שינוי ההלכה המשפטית שנקבעה בע"א 1326/07 המר נ' פרופ' עמית (28.5.2012) (להלן: "פסק דין המר") - ביטול עילת התביעה של "חיים בעוולה" (עילתו של התובע 1), המרתה בעילת תביעה להוריו (התובעים 2 ו- 3) בגין "הולדה בעוולה" וכפועל יוצא קיצור תקופת ההתיישנות להגשת תביעת נזיקין בעיניינו (ראו סעיפים 45-49 לכתב התביעה).
בדיון שהתקיים ביום 23.1.2019 בבקשה נדחתה בהסכמה התביעה בעילה של רשלנות רפואית ועל מכונה נותרה התביעה "שעילתה בהפרת החובה להביא לידיעת הציבור דבר שינוי הלכה משפטית נוהגת, אשר תוצאתה קיצור תקופת ההתיישנות". המדינה דבקה בטענתה שיש לדחות את התביעה גם בעילה זו מחמת היתיישנות, ולאחר חקירת התובעת 2 על תצהירה, שנערך בתמיכה לתגובה לבקשה, הודיעה כי "היא אינה עומדת על בקשתה לסילוק התביעה מחמת היתיישנות". המדינה הוסיפה ועתרה לסילוק התביעה כנגדה על הסף מחמת העדר עילה - זו הבקשה המונחת עתה לפניי.
כך ובנוסף נטען כי אין לחייב את המדינה מקום ש"הקימה וועדה בינמשרדית או כל וועדה שהיא.
...
למקרא פסק דין המר עולה כי דו"ח 'ועדת מצא' הונח לפני בית המשפט, אך האחרון לא ראה בו חלק מטיעוני הצדדים לפניו - "מסקנותיה של ועדת מצא הוגשו לבית המשפט ... ואולם היועץ המשפטי לממשלה לא הביע את עמדתו ביחס לשאלות העומדות להכרעה לפנינו. משכך, נמנענו מלראות במסקנות הוועדה עצמן חלק מטיעוני הצדדים, באשר הן נעדרות את המעמד שבדין הנתון לעמדתו של היועץ המשפטי לממשלה", ואלה אף לא שימשו בסיס לקביעותיו - "קראנו את הדו"ח ומצאנו כי במובנים מסוימים, צועדת הועדה בעקבות המסקנות אליהן הגענו" (מתוך פסק דין המר).
חוזר מנכ"ל "שימושים משניים במידע בריאות" מספר 1/2018 מבלי להידרש כלל לתוכנו של החוזר (אשר לא הוצג) ומבלי לבחון שאלת תחולתו בעניין שלפניי, די במועד פרסומו - 2018 - כדי לקבוע שאינו יכול לשמש בסיס לתביעה שלפניי, בשים לב לכל המועדים הרלבנטיים לנטען בה. סוף דבר בהינתן כל האמור לעיל, באתי לכלל דעה כי כתב התביעה אינו מגלה עילה ובניהול ההליך אין כל תוחלת.
משכך מורה אני על מחיקת התביעה על הסף ובשים לב לזהות בעלי הדין ולהשלכות פסיקתי על התובעים, אינני עושה צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

רקע: התובעים הגישו תביעה כספית בגין ניזקי גוף, שעילתה "הולדה בעוולה". המחלוקות בתביעה הן עובדתיות ורפואיות.
הבקשה הנוכחית: התובעים עתרו להורות לנתבעים לגלות האם יש ברשותם חוות דעת נוספת, חוות דעת כפולה או מכתב חיווי דיעה לגבי התביעה, מאת פרופ' יוגב, לבד מחוות הדעת שהוגשה לתיק בית המשפט (להלן: מיסמכי חו"ד נוספים), ואם כן, לאפשר עיון בהם.
התובעים סמכו את בקשתם על פרסומים בערוצי התיקשורת במהלך חודש יולי 2022 ובחודש ספטמבר 2022, בדבר תופעה הקיימת במסגרת נתבעים בתביעות רשלנות רפואית, במסגרתה המומחים הרפואיים מגישים לבית המשפט חוות דעת הדוחה את טענת הרשלנות, אבל במסמכים פנימיים, מגישים לאותם נתבעים חוות דעת שונות, לפיהן קיימת רשלנות (להלן: חוות דעת כפולות).
שאלה דומה נדונה בת.א. 35381-07-13 (מחוזי מרכז) פלונים נ' קופת חולים מאוחדת ואח' (29.6.17) (כב' השופט צ. ויצמן).
...
דיון והכרעה: דין הבקשה להידחות.
עם זאת, בית המשפט מצא שלאור הכתבה האמורה, יש מקום לזמן עדים מסוימים בשנית.
לפיכך, הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בבקשה לתיקון כתב התביעה עותר התובע להוסיף כנתבע נוסף את משרד הבריאות, בשל תפקידו כרגולטור האמור לפקח על יצרני התרופות והרופאים והאחראי בין היתר לפיקוח שיווק והפצת התרופה; מחיקת אזכור התאונה משנת 2013 והוספת עילות תביעה נוספות כנגד הנתבעת 1 (העילות הבאות: עילת מיטרד לציבור ועילה לפי חוק האחריות למוצרים פגומים).
לטענת התובע, עילות התביעה הנוספות נולדו בשל פסק דין שניתן לאחרונה כנגד חב' פרדו פארמה בניו יורק ארה"ב – שותפתה של הנתבעת 1 לייצור שיווק והפצת האוקסיקונטין בישראל בתקופה הרלוואנטית לתביעה, אשר הכיר באחריותה של האחרונה להתמכרות צרכנית בצפון אמריקה.
התביעה דנן, הוגשה בטענה לרשלנות רפואית, שמרכיב הנזק מהוה חלק מיסודות העוולה ולכן הסעיף הרלוואנטי לעניינו, לכאורה, הנו סעיף 89(2).
עוד טוענת הנתבעת 1 כי במסגרת בקשת התיקון מבקש התובע לצרף את משרד הבריאות כצד להליך, וטוען טענות להעדר אסדרה ראויה מצד המשרד, העידר פקוח כראוי וכו', טענות אלו מקומן במסגרת הליך מינהלי שיוגש לבית המשפט לעניינים מינהליים או בג"ץ לפי העניין ואינו תחת סמכותו העניינית של בית משפט זה. דיון והכרעה תובענה נזיקית, ככל תביעה שאינה במקרקעין, מתיישנת לאחר שבע שנים (סעיף 5 לחוק ההתיישנות), ותקופת ההתיישנות מתחילה ביום שבו נולדה עילת התובענה (סעיף 6 לחוק ההתיישנות).
סעיף 89 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] הדן בתקופת ההתיישנות, קובע כך: "לענין תקופת היתיישנות בתובענות על עוולות – "היום שנולדה עילת התובענה" הוא אחד מאלה: (1) מקום שעילת התובענה היא מעשה או מחדל – היום שבו ארע אותו מעשה או מחדל; היה המעשה או המחדל נמשך והולך – היום שבו חדל; (2) מקום שעילת התובענה היא נזק שניגרם על ידי מעשה או מחדל – היום שבו ארע אותו נזק; לא נתגלה הנזק ביום שארע – היום שבו נתגלה הנזק, אלא שבמקרה אחרון זה תיתיישן התובענה אם לא הוגשה תוך עשר שנים מיום ארוע הנזק".
...
מן הפרט אל הכלל לאחר שעיינתי בטענות הצדדים מצאתי לקבל את הבקשה לתיקון כתב התביעה לעניין מועד מתן המרשם לאוקסיקונטין- 1/2015.
סוף דבר הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת.
הבקשה לסילוק על הסף מחמת התיישנות נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד נטען, כי כבר בפתח כתב התביעה נטען כי העובדות המהוות את עילת התביעה נעלמו והועלמו מעיני המשיבים בכוונה, ורק ביום 03.10.22, לאחר שנתקבלה בידיהם חוות דעת רפואית ראשונית, נודע להם, לראשונה, עניין ההתרשלות בטיפול והקשר הסיבתי בינו לבין הנזק שניגרם, ועל כן הם טוענים כי המקרה דנן נופל לגדרי החריגים המנויים בסעיפים 7 ו- 8 לחוק ההתיישנות.
יובהר, כי המבקש עתר להארכת המועד להגשת כתב ההגנה עד להכרעה בבקשה לסילוק על הסף.
בתובענות על עוולות, הוראת סעיף 89 לפקודת הנזיקין קובעת כי "היום שבו נולדה עילת התובענה" הוא אחד מאלה: "(1) מקום שעילת התובענה היא מעשה או מחדל – היום שבו ארע אותו מעשה או מחדל; היה המעשה או המחדל נמשך והולך – היום שבו חדל;
לאור התוצאה אליה הגעתי לעיל, בכל הנוגע ליסוד הנזק, מתייתר הצורך בלהמשיך ולדון בשאלות מועד גילוי העובדות הנדרשות ליסודות הנוספים של עוולת הרשלנות (פרטי ההתרשלות והקשר הסיבתי בינם לבין הנזק).
...
בנסיבות הנטענות בתביעה, עילת התביעה, לשיטת המבקש, נולדה בשנת 2011 והתיישנה בשנת 2018, ומאחר וכתב התביעה הוגש רק בשנת 2022, דין התביעה להידחות על הסף מחמת התיישנות.
לחילופין, ואף אם תימנה תחילת תקופת ההתיישנות ממועד פטירת המנוחה, היינו מיום 15.10.15, עדיין יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות, מאחר וכתב התביעה הוגש רק ביום 24.10.22, בחלוף למעלה מ- 7 שנים מיום הפטירה.
לסיכום אני מורה על דחיית הבקשה לסילוק התביעה על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו