רקע
ביום 1.6.2020 החליטה המשיבה - רשות מקרקעי ישראל (להלן: "רמי") - להקצות לעותרת בפטור ממכרז מקרקעין הידועים כגוש 3064 חלקה 4, מגרשים 1/1, 1/4, בשטח של 32,413 מ"ר, המצויים באיזור התעשייה הדרומי אשקלון (להלן: "המקרקעין").
טענות העותרת
העותרת מבקשת לבטל את ההחלטה בהשגה מיום 24.9.2020; לבטל או לתקן את תחשיב עלויות הפיתוח; ולקבוע כי יש לחשב את עלויות הפיתוח בהתאם למלוא זכויות הבנייה במקרקעין.
נטען כי רמ"י לא פנתה אל הערייה כדי לקבל את התחשיב בהתאם לחוקי העזר הערוניים, וערכה את התחשיב בעצמה, באופן שגוי ובנגוד לדין, ובמטרה להתעשר על חשבונה של העותרת.
העותרת סבורה כי אין משמעות לשומות הזהות לשומה נשוא העתירה, שהוכנו כולן ע"י אותו משרד שמאים בשיטת "העתק-הדבק", ובאופן המעיד על יד מכוונת שהובילה לתוצאה השגויה מיסודה של הפחתה חלקית של הוצאות הפיתוח.
...
דיון והכרעה
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים באתי לכלל מסקנה כי דין העתירה להתקבל, במובן זה שעלויות הפיתוח יופחתו משומת המקרקעין בהתאם למלוא זכויות הבנייה החלות על המקרקעין (180%) ולצד זאת רמ"י תהא רשאית לעדכן את שומת המקרקעין, כך שעלויות הפיתוח המתווספות לעסקאות ההשוואה, יחושבו לפי מלוא קיבולת הבנייה על פי התב"ע.
תקנה 30(א) לתקנות חובת מכרזים, התשנ"ג- 1993, מורה כי: "הענקת זכויות במקרקעין בידי המנהל ללא מכרז פומבי, תהיה במחיר שיקבע שמאי ממשלתי".
סעיף 4יז לחוק רשות מקרקעי ישראל, תש"ך- 1960 מגדיר "שומה פרטנית" כאומדן שווי של זכויות בנכס מקרקעין מסוים, שנערך על ידי השמאי הממשלתי הראשי או שמאי מקרקעין מטעמו.
נוכח כל האמור, ובהעדר קביעה מפורשת בהחלטה לעניין היקף הפחתת עלויות הפיתוח, איני סבורה כי ניתן בהתבסס על ההחלטה כדי להצדיק סטייה מהקווים המנחים.
סוף דבר – העתירה מתקבלת במובן זה שעלויות הפיתוח יופחתו משומת המקרקעין בהתאם למלוא זכויות הבנייה החלות על המקרקעין (180%) ולצד זאת רמ"י תהא רשאית לעדכן את שומת המקרקעין, כך שעלויות הפיתוח המתווספות לעסקאות ההשוואה, יחושבו לפי מלוא קיבולת הבנייה על פי התב"ע.
רמ"י תשלם לעותרת הוצאות משפט ושכ"ט בסך כולל של 15,000 ₪.