על בסיס פסק הדין שהיתקבל ביום 2.9.2021, ביקש המערער להאריך את המועד לתקיפת החלטת המשיבה שלא לתת לו מעמד עולה מכוח חוק השבות וצו ביניים שימנע את הרחקתו מישראל עד להכרעה בעתירה.
לנוכח כל האמור, עותר המערער להורות למשיבה לידון בבקשת המערער לקבל מעמד עולה ולשחררו ממשמורת, וכן לבטל את הוצאות המשפט שנפסקו לחובתו.
מעמדת המשיבה בהליך קמא עולה כי הנוהל הרלוואנטי לבחינת בקשה למתן מעמד עולה מכוח חוק השבות הוא "נוהל הטיפול בבקשה לשינוי מעמד מתייר ל'עולה' בישראל לזכאי שבות". נוהל זה לפי כותרתו ומטרתו, מסדיר את הטיפול בהגשת בקשה למעמד עולה על ידי נתין זר השוהה בישראל ברישיון ביקור מסוג ב/2, וקובע, בין היתר, "נוכחות אישית חובה" של המבקש בלישכת הרשות האזורית במקום מגוריו וכי על המבקש להגיש טופס בקשה לתעודת עולה וטופס בקשה לתעודת זהות המצורפים כנספחים לנוהל.
אלא שבקשתו הראשונה נבחנה ונדחתה בשל הצגת מיסמך מזויף, הוצא נגדו צו הרחקה, והובהר למערער בהזדמנויות שונות, כי על מנת שתבחנה טענותיו לאור פסק הדין האוקראיני עליו להגיש בקשה חדשה ולצורך כך עליו לצאת מישראל ולהגישה ממדינת מוצאו.
...
נטען כי חובת המשיבה לדון בבקשה שהוגשה, עולה מנהלי המשיבה עצמה ובפרט מ"נוהל טיפול בבקשות ובעררים על החלטות לשכות ומטה רשות האוכלוסין וההגירה" מספר 1.6.0001; כי בהתאם לנוהל זה, בעניינו של המערער לא מתקיימים החריגים המאפשרים להתנות את הטיפול בבקשתו ביציאתו מישראל; כי על אף שמצוין בנוהל הטיפול בבקשה לשינוי מעמד מתייר ל"עולה" שהוא חל על בעלי אשרות ב/2 תייר, הרי שכל בקשות לעלייה, בין אם של שוהים לא חוקיים ובין אם של מחזיקי אשרת תייר או אשרה אחרת, מטופלות להלכה לפי נוהל זה ולפיו טופלה גם בקשתו הראשונה של המערער והוא לא התבקש לעזוב את הארץ; כי כל המסמכים שהיה על המערער להגיש הוגשו ונמצאים אצל המשיבה; כי המערער נמצא במשמורת, ואין מניעה שבקשתו תוגש על ידי בא כוחו כעולה לשיטתו מהנחיית היועמ"ש בנושא ייצוג על ידי עורך דין ונוהל מספר 5.2.0022 "נוהל הסדרת עבודתה של הוועדה הבינמשרדית המייעצת לקביעה ומתן מעמד בישראל מטעמים הומניטרים". לאור כל האמור לעיל, טען המערער כי בקשתו הוגשה כדין ויש לדון בה לגופה.
לאחר עיון בהודעת הערעור על נספחיה ובבקשה למתן סעד זמני, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות בלא צורך בתשובה, בהתאם לתקנה 138(א)(1) ל[תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט](http://www.nevo.co.il/law/157751)2018-, שחלה בענייננו מכוח [תקנה 34](http://www.nevo.co.il/law/98562/34) לתקנות בתי משפט לעניינים מינהליים (סדרי דין), התשס"א-2000.
לנוכח כל האמור, בהינתן הצטברות הנסיבות החריגה שעליה עמדתי, אין עילה להתערב בהחלטת המשיבה שלא לסווג את פנייתו של המערער כ"בקשה חדשה" ולא לדון בה לגופה.
אשר על כן, הערעור נדחה, וממילא נדחית הבקשה לסעד זמני.