בהקשר זה נטען כי הנתבעות הסתירו מסמכים המעידים על כך שמלוא הדרישות לצורך חידוש ההיתר מולאו כבר בשנת 2011, היתעלמו מהחלטות וועדת הערר, יצרו תנאים מפלים לקבלת ההיתרים שלא נדרשו מבתי עסק אחרים בעיר אשקלון, סירבו לתת רישיון עסק, ניתקו מים, חשמל ודרכים ל"סוכה הלבנה", ובהמשך, אף פעלו בהליכים משפטיים שונים נגד התובע.
בהכרעת הדין שניתנה על ידי בית משפט השלום, נקבע כי יש לבטל את כתב האישום ביחס למרבית האישומים הכלולים בו. עם זאת, ערעור שהגישה הועדה המקומית לבית המשפט המחוזי, היתקבל, והתיק הוחזר לבית משפט השלום לצורך מתן גזר דין.
לאחר ארכות שניתנו, ביום 10.8.20 הגישו התובעים ראיותיהם, ובכלל זאת ארבעה תצהירים ושלוש חוות דעת.
כן עתרו הנתבעות להורות על הוצאת חוות דעתו של ד"ר יעקב ניר, אשר הוגשה מטעם התובעים, מתיק בית המשפט.
אחר שהתובעים הודיעו כי בדעתם להגיש בקשה חדשה לתיקון כתב התביעה, ובהמשך להחלטות בית המשפט, הגישו התובעים את הבקשה הניצבת להכרעה ביריעה זו.
הבקשה המעודכנת לתיקון כתב התביעה
במסגרת הבקשה המעודכנת לתיקון כתב התביעה, עותרים התובעים להוסיף בסעיף 26 לכתב התביעה את עניינה של עוה"ד הילה רווח, חברת הועדה המקומית בזמנו והיועצת המשפטית של הנתבעות לאחר מכן, כמי אשר פעלה יחד עם הנתבעות לסרב ליתן בידי התובע רישיון עסק להפעלת מסעדה ומתחם להפעלת אירועים במקרקעין.
במקביל, הפנו התובעים לבקשתם הקודמת לתיקון כתב התביעה מיום 25.10.20, במסגרתה עתרו, בין היתר, לתקן את התביעה תוך הוספת טענה לפיה במסגרת ניסיונותיו של מר דוד ירון, מהנדס העיר בזמנו, למנוע מהתובע את מתן ההיתר, הוא זייף את פרוטוקול ישיבת הועדה המקומית מיום 23.4.13.
התובע כפר בעובדות כתב האישום וטען, בין היתר, לקיומם של מניעים פסולים והתעמרות מצידו של מהנדס הערייה, מר דוד ירון, על רקע יחסים אישיים; לקיומה של הגנה מן הצדק על רקע אכיפה בררנית, ולקיומו של היתר בנייה משנת 1976 אשר חודש בשנת 2005.
כבר בהכרעת הדין של בית משפט קמא נקבע שלא הוכח כי מהנדס העיר פעל ממניע זר, אף אם החלטותיו היו תמוהות וצוין רושם שהיתקבל לפיו דרש דרישות שרירותיות אשר פגעו בזכויות התובע.
...
סעיף 42א(א) לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971, שכותרתו "קבילות פסק דין", קובע:
"הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי".
סעיף 42ג לפקודה, מוסיף וקובע:
"הוגשה ראיה כאמור בסעיף 42א, לא יהיה המורשע או חליפו או מי שחב בחובו הפסוק רשאי להביא ראיה לסתור, או ראיה שכבר נשמעה או הוגשה במשפט הפלילי, אלא ברשות בית המשפט, מטעמים שיירשמו וכדי למנוע עיוות דין".
הנה כי כן. בהתאם להוראת סעיף 42א(א) לפקודת הראיות, ממצאים ומסקנות של פסק דין מרשיע חלוט במשפט פלילי, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם, אלא אם התיר ביהמ"ש הבאת ראיה לסתור מטעמים שיירשמו וכדי למנוע עיוות דין.
ואולם, כפי שיבואר להלן, שיקולים אחרים מתאגדים לכלל מסקנה כי בכל מקרה אין להיעתר לבקשה, הכל כפי שיבואר להלן.
כמו כן, באתי לכלל מסקנה כי בשל השלב המאוחר בו מצוי ההליך, השיהוי בהגשת הבקשה יגרום בוודאי להארכת ההליך ולסרבולו, והאינטרס הציבורי הנגזר מכך לנהל הליכים ביעילות, ייפגם.