מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול מינוי מפכ"ל המשטרה לפני בדיקת מבקר המדינה

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

מפאת חשיבותם, נעמוד על עקרי הדברים בהחלטת היועץ המשפטי לממשלה כלשונם: "לאחר בחינת חומר הראיות שנאסף בחקירה שהתנהלה נגד ניצב ריטמן, הגעתי לכלל מסקנה, בהתאם להמלצת פרקליט המדינה, כי נסיבות המקרה בכללותן, כפי שהן עולות מהראיות, אינן מתאימות לניהול הליך פלילי. [...] מכלול הנסיבות, לרבות בעיות מסוימות במסכת הראייתית, הוביל למסקנה שפורטה לעיל. במצב דברים רגיל, היינו שוקלים להמליץ בפניך להגיש קובלנה משמעתית נגד ניצב ריטמן בגין אירועים שכאלה, בכפוף כמובן לבחינת חומר הראיות על ידי המישטרה ולקיום שימוע בטרם קבלת החלטה. אלא שעבירות משמעתיות מתיישנות בחלוף שלוש שנים ופרק זמן זה חלף זה מכבר, ועל כן לא ניתן לנהל כיום הליך משמעתי בפרשה זו. בנסיבות אלה החלטתי להעביר את חומר הראיות לעיונך, על מנת שתשקול אם ואילו צעדים מנהליים יש לנקוט בנידון. מובן מאליו כי אם תסבור שיש מקום לנקוט צעדים במישור המנהלי, יש לערוך לניצב ריטמן שימוע קודם לקבלת החלטה סופית". יובהר כבר עתה כי החלטת היועץ המשפטי לממשלה שלא לפתוח בהליך פלילי נגד ריטמן לא הועמדה לבקורת שיפוטית של בית משפט זה, ואף בעתירה שלפנינו לא מבוקש להשיג עליה.
אשר למפכ"ל ולמשטרה, התבקש כי בית משפט זה יוציא צוים שיורו להם לנמק מדוע לא תבוטל החלטתם למנות את ריטמן בשל "סולם הערכים הפסול" המנחה אותו – כך הטענה – אשר בא לידי ביטוי בדבריו בחקירה במח"ש; לנמק מדוע לא ניפתח נגד ריטמן הליך משמעתי חרף תקופת ההתיישנות הקבועה לכך; לנמק מדוע לא הורחק ריטמן מהמשטרה, למרות המעשים שיוחסו לו ולמרות דבריו בחקירה במח"ש; ולגבש נוהל סדור לבדיקה פנימית של תלונות עובדי המישטרה כלפי עובדים אחרים, ובפרט בתחום ההטרדות המיניות.
...
מפאת חשיבותם, נעמוד על עיקרי הדברים בהחלטת היועץ המשפטי לממשלה כלשונם: "לאחר בחינת חומר הראיות שנאסף בחקירה שהתנהלה נגד ניצב ריטמן, הגעתי לכלל מסקנה, בהתאם להמלצת פרקליט המדינה, כי נסיבות המקרה בכללותן, כפי שהן עולות מהראיות, אינן מתאימות לניהול הליך פלילי. [...] מכלול הנסיבות, לרבות בעיות מסוימות במסכת הראייתית, הוביל למסקנה שפורטה לעיל. במצב דברים רגיל, היינו שוקלים להמליץ בפניך להגיש קובלנה משמעתית נגד ניצב ריטמן בגין אירועים שכאלה, בכפוף כמובן לבחינת חומר הראיות על ידי המשטרה ולקיום שימוע בטרם קבלת החלטה. אלא שעבירות משמעתיות מתיישנות בחלוף שלוש שנים ופרק זמן זה חלף זה מכבר, ועל כן לא ניתן לנהל כיום הליך משמעתי בפרשה זו. בנסיבות אלה החלטתי להעביר את חומר הראיות לעיונך, על מנת שתשקול אם ואילו צעדים מינהליים יש לנקוט בנדון. מובן מאליו כי אם תסבור שיש מקום לנקוט צעדים במישור המינהלי, יש לערוך לניצב ריטמן שימוע קודם לקבלת החלטה סופית". יובהר כבר עתה כי החלטת היועץ המשפטי לממשלה שלא לפתוח בהליך פלילי נגד ריטמן לא הועמדה לביקורת שיפוטית של בית משפט זה, ואף בעתירה שלפנינו לא מבוקש להשיג עליה.
מצאנו כי ההחלטה בדבר הימנעות מנקיטת צעדים מינהליים נגד ריטמן איננה מתייחסת לנתונים ענייניים מהותיים שנכללים בתשתית העובדתית בעניין שלפנינו, מן העבר האחד, ונותנת משקל לא ראוי לשיקולים אחרים, מן העבר השני.
מטעם זה אני סבור כי אין מקום שניעתר בשלב הנוכחי לבקשת העותרת בהליך זה להורות על פיטוריו של ריטמן או על העברתו מתפקידו וכי יש להחזיר את ההחלטה בעניינו לפתחם של המפכ"ל והשר, לצורך קבלת החלטה חדשה בדבר הצעדים המינהליים הפיקודיים הנדרשים, שתיתן מענה לסוגיות שעליהן עמדתי.
בצד האמור, ומבלי שאטע מסמרות לגבי הסעד ההולם בנסיבות העניין, עמדנו על כך שפקודת המטא"ר קובעת אפשרות לנקוט "הדרכת מפקד" מקום שאין הצדקה להעמיד לדין משמעתי וזאת ללא תנאי מקדים שלפיו השוטר הודה בכתב בהתנהגות המיוחסת לו. כן נמצאנו למדים כי לשיטת המשיבים 3-1 הם אינם מוגבלים אך לאמצעים המנויים בפקודה זו, ויש ביכולתם לנקוט צעדים מינהליים פיקודיים מקבילים מכוח הסמכות הטבועה של מפקד להדריך את פקודיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו ת"א 10615-03-14 שקורי ואח' נ' רז ואח' לפני כבוד השופטת הבכירה ריבה ניב תובעים 1.צבי שקורי 2.מיכל שקורי נתבעים 1.שלמה רז 2.שולמית **** (רז)- ע"י ב"כ עו"ד קפלנסקי 3.ערן רז- ע"י ב"כ עו"ד גולדשטיין פסק דין
באשר להגשת הבקשות לפשיטת רגל טענו הנתבעים כי הן עמדו על אדנים מוצקים וכי נבדקו ע"י הכנ"ר קודם להגשתן.
בגין כך הוגשה אותה תביעה, בה הוסכם כי ימונה מומחה מטעם בית המשפט אשר יקבע את תשלומי האיזון בין הצדדים, לאחר שכל ניסיון אחר למציאת פיתרון לכביש גישה חלופי, או השכנת שלום בין הצדדים- ניכשלו.
אינני מקבלת כל הצדקה לאופן היתנהלות זה. כך למשל, לצורך הדוגמא, נספח 5, הגשת בקשה דחופה בת.פ 3771/07 בה עתר כנגד: מבקר המדינה, מחלקת התביעות של משטרת ישראל שהגישה את כתב האישום, 3 תחנות שונות של משטרת ישראל, מפכ"ל המישטרה, וכנגד המשיבים הפורמאליים: השר לבטחון פנים, שר המשפטים, שר הפנים, הנהלת בתי המשפט, ח"כ דוד רותם, יו"ר התנועה לאיכות השילטון, יו"ר תנועת "אומץ,, מנהל ערוץ 10, מנהל ערוץ 2. בבקשה עתר להורות על פתיחת חקירה "לאחר שכשלו כל מערכות הצדק". מאותה בקשה ניתן ללמוד על הרקע של הנתבע 1, אשר סיפר כי בעבר נקלע לקשיים כלכליים, וכי פנה לשירותי עו"ד מסוים שיטפל בענייניו, אך לטענתו, אותו עורך דין לא קיים ולא ביצע את הנידרש.
בהחלטה, בה נפסק לתובע פיצוי אך בוטלה הרשעתו של הנתבע 3, נכתב: "ההגנה בחרה לנהל הליך הוכחות, ויש לומר כי בכך נקטה את הדרך הנכונה. לא זו בלבד שהמתלונן הבהיר בעדותו כי המיוחס לנאשם בכתב האישום חמור למעשה מהתנהגותו בפועל (שכן בכתה האישום יוחסה לנאשם "הצמדות" למתלןנן בעוד המתלונן הבהיר שמדובר בהתקרבות בלבד, ללא היצמדות), אלא גם נפרשה בפני בית המשפט מלוא התמונה העגומה על היחסים בין הצדדים.
...
התביעה כנגד הנתבעת- נדחית.
לנוכח האמור לעיל, ישלם הנתבע 1 לתובעים סכום של 220,000 ₪ כשהוא צמוד ונושא ריבית חוקית מיום פסיקתו ואילך.
התביעה כנגד הנתבעים 2,3- נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 2410/20 לפני: כבוד השופט נ' הנדל כבוד השופט י' עמית כבוד השופט נ' סולברג העותרת: תנו לחיות לחיות נ ג ד המשיבים: 1. נציב שירות המדינה 2. ד"ר דולב סרחיו עתירה למתן צו על תנאי בשם העותרת: עו"ד יוסי וולפסון בשם המשיב 1: עו"ד יונתן קרמר בשם המשיב 2: בעצמו ][]פסק-דין
ביום 28.11.2016 הגישה העותרת למשרד החקלאות בקשה לפי חוק חופש המידע, התשנ"ח-1998 להלן: חוק חופש המידע), לקבל את דו"חות הביקורות שנערכו במשחטות.
לפיכך גורמי המיקצוע נאלצו לבדוק כל שורה מתוך אלפי השורות שהועתקו על מנת לוודא כי הנתונים אכן נכונים ולתקן במידת הצורך, דבר שגזל שעות עבודה רבות [.
למען שלמות התמונה, אציין כי ביום 9.12.2019 הוגשה בקשה למתן סעד זמני בבית הדין לעבודה, בעיניין היתנגדותה של העותרת למינוי מועמדת מסוימת לתפקיד מנהל אגף רווחת בעלי חיים בשירותים הוטרינריים (סע"ש 21592-12-19 תנו לחיות לחיות נ' שר החקלאות ופיתוח הכפר).
ההליך העקרי בעיניין ביטול המיכרז, הכוללות את הטענות הנ"ל כנגד המשיב 2 עודו תלוי ועומד.
משכך, הקף התערבותו של בית משפט זה בהחלטותיהן של הרשויות המוסמכות בעיניין כגון דא מצומצם ומוגבל למצבים בהם ההחלטה לוקה באי-חוקיות או בחוסר סבירות קצוני או מובילה לעיוות דין מהותי (ראו, מבין רבים, בג"ץ 1299/05 פלוני נ' היועץ המשפטי לממשלה, בפיסקה 13 (23.1.2007); בג"ץ 4230/05 כהן נ' היועץ המשפטי לממשלה, בפיסקה 49 (11.6.2009); בג"ץ 8079/18 ארליך נ' מפכ"ל המישטרה, בפיסקה 11 (3.5.2020)).
...
אולם בעניינו של המשיב 2 לא נפתחה חקירה משלושה טעמים מקצועיים עצמאיים שכל אחד מהם הוביל בפני עצמו להחלטה זו. האחד, לא היה די בתשתית הראייתית כדי לבסס חשד; השני, האפשרות שבנסיבות הקיימות החקירה הייתה מובילה לכדי ממצאים מסבכים משמעותיים כדי שבסופה יינקט הליך נגד המשיב 2 היא נמוכה; השלישי, אין מדובר בטענה שהמשיב 2 פגם במידע עצמו שהועבר לעותרת, וכי בסופו של דבר המידע הועבר בפורמט המבוקש, ומשכך המקרה אינו מסוג המקרים שמצויים בתעדוף להקצאת משאבי חקירה שמטבע הדברים מוגבלת.
דיון והכרעה לאחר עיון בעתירה ובתגובת המשיב 1 מצאנו כי דין העתירה להידחות על הסף בהיעדר עילה להתערבותנו.
סיכומו של דבר, דין העתירה להידחות.

בהליך תיק קנס חירום (תק"ח) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התפתחות החקירה בפרשה תומצתה לפניי על ידי ב"כ המאשימה באופן הבא: "שמו של המבקש הועלה כמועמד למפכ"ל המישטרה. אל היועץ המשפטי לממשלה הגיע מידע שחייב בדיקה. היועץ המשפטי לממשלה החליט לבדוק את המידע, וכך נעשה. לאחר שהוסרה מועמדותו של המבקש למפכלות, הוחלט על פתיחה בחקירה בגין חשדות לעבירות שוחד ולעבירות מס. חלק מהחשדות לא ביססו די ראיות לכתבי אישום, וחלקם הבשיל לכתבי אישום" (ר' בסעיף 36 להשלמת הטיעון מטעם המאשימה).
תמצית טיעוני הצדדים: (1) טיעוני הצדדים שברקע הבקשה: ברקע הבקשה עומדת ביקורת חריפה שמותח המבקש על היתנהלות רשויות החקירה והתביעה בפרשה זו, בשני רבדים: ראשית טוען המבקש, כי החקירה בפרשה זו ניפתחה, או לכל הפחות נוצלה, לצורך סיכול מינויו לתפקיד מפכ"ל משטרת ישראל; והכל ממניעים זרים ופסולים.
הרקע לבקשה תואר כאמור ברישא לפרק זה. בנימוקי הבקשה נטען כי כל הפרמטרים הרלוונטיים להחלטה בדבר הסרת איסור הפירסום, כפי שנקבעו בהלכה הפסוקה, תומכים בקבלת הבקשה, כלהלן: (א) מדובר באיסור פירסום רחב, בשים לב לכך שכל שניתן לפרסם הוא שגויס עד מדינה; עובדה שיש בה לפגוע במבקש משום שמדובר במידע חלקי אשר אינו כולל את נתוניו של עד המדינה; (ב) משך הזמן שבו איסור הפירסום תקף הוא ארוך ביותר, במהלך שנים ארוכות; (ג) שינוי נסיבות מהותי חל לאחרונה, עם סיום החקירה והגשת כתב האישום, כאשר עקב כך המבקש גם נחשף למלוא חומרי החקירה הנוגעים לעד המדינה; (ד) העניין הצבורי הרב בפרשה, שנעוץ בעובדה שמדובר – כך לטענת המבקש – בחקירה פלילית שניפתחה בעקבות ההחלטה למנות את המבקש לתפקיד מפכ"ל משטרת ישראל (ר' בסעיף 39 לבקשה).
כעולה מהדברים שצוטטו במכתב מפי עד המדינה עצמו, מדובר בהבטחה (נטענת) מפורשת לאיסור פירסום מוחלט, כאשר לטענת עד המדינה "הובטח לי שהזהות תישאר חסויה לחלוטין". עד המדינה הוסיף והדגיש, אגב כך, כי "אין ספק שהתרת הפירסום ולו באופן חלקי" תיפגע קשות בניסיונותיו "להיתפרנס ולהשתקם". יש איפוא להעיר כבר עתה, כי מעבר לכך שדברי עד המדינה בעיניין משך תוקפו של צו איסור הפירסום סותרים את עמדת המאשימה בהשלמת הטיעון – בו כאמור עתרה המאשימה לאיסור הפירסום רק עד למועד מתן העדות – עולה מהם גם טענה להבטחה שלטונית שניתנה בחריגה מסמכות; שהרי אין זה בסמכות המישטרה לאסור פרסומים כלשהם, קל וחומר באופן מוחלט, וממילא אין זה בסמכותה להבטיח איסור פירסום מוחלט.
אין גם אפשרות שבית משפט זה – הדן בהליך העקרי, בשלב המשפט – יסתמך על החלטות שניתנו לפני מספר שנים בבית משפט השלום בראשון לציון בשלב החקירה (מעבר לקושי שבהסתמכות על החלטה שבוטלה בעירעור); וזאת בשל ההבחנה המהותית לעניין הפומביות בין שלב החקירה לבין שלב המשפט; ולא לחינם קבע בית המשפט המחוזי מרכז כי ניתן יהיה לידון מחדש בצו איסור הפירסום עם הגשת כתב האישום.
...
ואולם, בשל העובדה שנימוקי ב"כ המאשימה מובאים בהחלטה זו רק בתמצית, ובהיעדר כל עילה מבוררת למניעת הפרסום המבוקש על ידי עיתון הארץ – אני נעתר בזה לבקשת העיתון (בקשה מס' 14) ומורה על פרסום הנימוקים בהתאם לנוסח המצונזר המצורף לתגובת המאשימה בבקשה הנ"ל (דהיינו התגובה מיום 13.07.2022).
סוף דבר: המסקנה המתבקשת היא, אם כן, כי מכלול השיקולים המשפטיים והעובדתיים תומך בקבלת הבקשה בעיקרה, כאשר במיוחד יש להדגיש את העדר התשתית הראייתית להצדקת המשך צו איסור הפרסום במתכונתו הגורפת; והכל כפי שפורט בהרחבה בהחלטה זו. בנסיבות אלה, ובהתחשב בחלוף הזמן הממושך בו צו איסור הפרסום כבר תלוי ועומד בתוקפו – שש שנים בקירוב – כמו גם בהלכה המחייבת שקילת קיומם של אמצעים אחרים העשויים להשיג את מטרת הצו אשר פגיעתם בפומביות פחותה, אני מחליט כלהלן: (א) אני מקבל את בקשת המבקש בעיקרה ומתיר את פרסום פרטיו המזהים של עד המדינה.
נוכח קבלת הבקשה בעיקרה, ובהמשך לאמור בהחלטה שניתנה בדיון שנערך ביום 26.05.2022, אני מורה בזה על עיכוב ביצועה של החלטה זו עד ליום 06.09.2022.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התפתחות החקירה בפרשה תומצתה לפניי על ידי ב"כ המאשימה באופן הבא: "שמו של המבקש הועלה כמועמד למפכ"ל המישטרה. אל היועץ המשפטי לממשלה הגיע מידע שחייב בדיקה. היועץ המשפטי לממשלה החליט לבדוק את המידע, וכך נעשה. לאחר שהוסרה מועמדותו של המבקש למפכלות, הוחלט על פתיחה בחקירה בגין חשדות לעבירות שוחד ולעבירות מס. חלק מהחשדות לא ביססו די ראיות לכתבי אישום, וחלקם הבשיל לכתבי אישום" (ר' בסעיף 36 להשלמת הטיעון מטעם המאשימה).
תמצית טיעוני הצדדים: (1) טיעוני הצדדים שברקע הבקשה: ברקע הבקשה עומדת ביקורת חריפה שמותח המבקש על היתנהלות רשויות החקירה והתביעה בפרשה זו, בשני רבדים: ראשית טוען המבקש, כי החקירה בפרשה זו ניפתחה, או לכל הפחות נוצלה, לצורך סיכול מינויו לתפקיד מפכ"ל משטרת ישראל; והכל ממניעים זרים ופסולים.
הרקע לבקשה תואר כאמור ברישא לפרק זה. בנימוקי הבקשה נטען כי כל הפרמטרים הרלוונטיים להחלטה בדבר הסרת איסור הפירסום, כפי שנקבעו בהלכה הפסוקה, תומכים בקבלת הבקשה, כלהלן: (א) מדובר באיסור פירסום רחב, בשים לב לכך שכל שניתן לפרסם הוא שגויס עד מדינה; עובדה שיש בה לפגוע במבקש משום שמדובר במידע חלקי אשר אינו כולל את נתוניו של עד המדינה; (ב) משך הזמן שבו איסור הפירסום תקף הוא ארוך ביותר, במהלך שנים ארוכות; (ג) שינוי נסיבות מהותי חל לאחרונה, עם סיום החקירה והגשת כתב האישום, כאשר עקב כך המבקש גם נחשף למלוא חומרי החקירה הנוגעים לעד המדינה; (ד) העניין הצבורי הרב בפרשה, שנעוץ בעובדה שמדובר – כך לטענת המבקש – בחקירה פלילית שניפתחה בעקבות ההחלטה למנות את המבקש לתפקיד מפכ"ל משטרת ישראל (ר' בסעיף 39 לבקשה).
כעולה מהדברים שצוטטו במכתב מפי עד המדינה עצמו, מדובר בהבטחה (נטענת) מפורשת לאיסור פירסום מוחלט, כאשר לטענת עד המדינה "הובטח לי שהזהות תישאר חסויה לחלוטין". עד המדינה הוסיף והדגיש, אגב כך, כי "אין ספק שהתרת הפירסום ולו באופן חלקי" תיפגע קשות בניסיונותיו "להיתפרנס ולהשתקם". יש איפוא להעיר כבר עתה, כי מעבר לכך שדברי עד המדינה בעיניין משך תוקפו של צו איסור הפירסום סותרים את עמדת המאשימה בהשלמת הטיעון – בו כאמור עתרה המאשימה לאיסור הפירסום רק עד למועד מתן העדות – עולה מהם גם טענה להבטחה שלטונית שניתנה בחריגה מסמכות; שהרי אין זה בסמכות המישטרה לאסור פרסומים כלשהם, קל וחומר באופן מוחלט, וממילא אין זה בסמכותה להבטיח איסור פירסום מוחלט.
אין גם אפשרות שבית משפט זה – הדן בהליך העקרי, בשלב המשפט – יסתמך על החלטות שניתנו לפני מספר שנים בבית משפט השלום בראשון לציון בשלב החקירה (מעבר לקושי שבהסתמכות על החלטה שבוטלה בעירעור); וזאת בשל ההבחנה המהותית לעניין הפומביות בין שלב החקירה לבין שלב המשפט; ולא לחינם קבע בית המשפט המחוזי מרכז כי ניתן יהיה לידון מחדש בצו איסור הפירסום עם הגשת כתב האישום.
...
ואולם, בשל העובדה שנימוקי ב"כ המאשימה מובאים בהחלטה זו רק בתמצית, ובהיעדר כל עילה מבוררת למניעת הפרסום המבוקש על ידי עיתון הארץ – אני נעתר בזה לבקשת העיתון (בקשה מס' 14) ומורה על פרסום הנימוקים בהתאם לנוסח המצונזר המצורף לתגובת המאשימה בבקשה הנ"ל (דהיינו התגובה מיום 13.07.2022).
סוף דבר: המסקנה המתבקשת היא, אם כן, כי מכלול השיקולים המשפטיים והעובדתיים תומך בקבלת הבקשה בעיקרה, כאשר במיוחד יש להדגיש את העדר התשתית הראייתית להצדקת המשך צו איסור הפרסום במתכונתו הגורפת; והכל כפי שפורט בהרחבה בהחלטה זו. בנסיבות אלה, ובהתחשב בחלוף הזמן הממושך בו צו איסור הפרסום כבר תלוי ועומד בתוקפו – שש שנים בקירוב – כמו גם בהלכה המחייבת שקילת קיומם של אמצעים אחרים העשויים להשיג את מטרת הצו אשר פגיעתם בפומביות פחותה, אני מחליט כלהלן: (א) אני מקבל את בקשת המבקש בעיקרה ומתיר את פרסום פרטיו המזהים של עד המדינה.
נוכח קבלת הבקשה בעיקרה, ובהמשך לאמור בהחלטה שניתנה בדיון שנערך ביום 26.05.2022, אני מורה בזה על עיכוב ביצועה של החלטה זו עד ליום 06.09.2022.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו