הפרוט בדרישת התשלום הוא: 35,081 מ"ר קרקע, לפי תעריף של 30 ש"ח למ"ר, ובסה"כ 1,052,430 ש"ח; 29,283 מ"ר בנין, לפי תעריף של 33.40 ש"ח למ"ר, ובסה"כ 978,052 ש"ח. כמו כן נאמר בדרישת התשלום, כי "העילה לחיוב בהיטל שטחים צבוריים פתוחים הינה תחילת ביצוע עבודות להקמת שצ"פ ו/או אישור בנייה חדשה כמובנה בסעיף 2 לחוק העזר הנ"ל". בתכתובת שבין העותרות לעירייה ציין ב"כ הערייה כי הנכס של העותרות מצוי ברובע ב', וכי בהתאם להכרזת מהנדס הערייה, נעשו ברובע ב' עבודות פיתוח להקמת שצ"פים רבים, וביניהם חורשת הוותיקים, גן הבנים, ועוד, אשר משרתים באופן ישיר את נכס העותרות.
הנכס הוא מבנה מסחרי גדול, שיש אליו גישה מציר תנועה מרכזי, ואילו שני השצ"פים הם גנים צבוריים ותיקים בשכונת מגורים סמוכה, שבהם גינות כלבים ומיתקני משחק לילדים.
אינני סבור כי הערייה נהגה בענין זה באופן בלתי סביר, בודאי לא עד כדי היתערבות של בית המשפט, או עד כדי ביטול החיוב הכספי שהוטל על העותרות.
המלומד ע' שפיר בספרו (ע' שפיר, "אגרות והיטלי פיתוח ברשויות מקומיות", הוצאת נבו, מהד' 3, תשע"ו-2016, כרך א', בעמ' 280) מציין כי "מערכת השצ"פ נועדה בעיקרה לייחד שטחי גינה, משחק ובילוי לטובת הציבור, ולפיכך תווצר הזיקה הנדרשת לכשיפותח שטח שכזה במרחק סביר מהנכס מושא החיוב".
בעניינינו, די לעיין במפת הרבעים והגושים, נספח 2 לכתב התשובה, כדי להווכח כי השצ"פים נשוא ענייננו נמצאים במרחק סביר מהנכס של העותרות.
...
דיון בטענה זו
אינני מקבל את טענת העותרות כי אין במקרה זה קביעה של מהנדס העירייה, לפיה השצ"פים (חורשת ותיקים, גן הבנים) מיועדים לשמש את הנכס של העותרות.
דיון בטענה זו
אני דוחה את טענת העותרות כי חוק העזר מטיל היטל שצ"פ רק על בנייה חדשה, ולא על בנייה קיימת.
לסיכום, וכפי שכבר ציינתי, אני דוחה את הטענה כי היטל השצ"פ, לפי חוק העזר לרחובות, חל רק על בנייה חדשה.
סיכום
לסיכום, אני דוחה את העתירה.