מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לביטול העברת חברה לרשימת שימור בבורסה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעיצומה של הפגישה הודיע שמיר, שנודע לו שאוברסיז עתידה להכנס לרשימת השימור של הבורסה לניירות ערך בתל אביב.
הגם שעיסקת אפסווינג לא נולדה כתוצאה מתיווך התובעים, הם עותרים לקבל שכר טירחתם ביחס לעיסקת הרכישה.
אני לא חושב שעזרא לוי ביטל את העסקה עם הדר שמיר והלך ועשה את העסקה השנייה רק כדי שלא לשלם לי שכר תיווך, לא חושב שזה המצב.
בתוך כך הפנו לסעיף 5.1.1 להסכם אשר מציין, בין היתר, כי "יהיה הרוכש זכאי להורות למוכרות, בין ישירות ובין באמצעות מתן הוראה מתאימה לנאמן, למכור ולהעביר לצדדים שלישיים ו/ואו לרוכש, הכל על פי פרטים שתקבל בעיניין מזה מאת הרוכש, עד 3,699,962 מניות רגילות בנות 1.00 ₪ ערך נקוב כל אחת של החברה, המהוות במועד החתימה עד כ- 34% מההון המונפק ומזכויות ההצבעה בחברה...". הטענה המובלעת היא, שמדובר בסעיף "שנתפר למידותיו של שמיר" על מנת שיוכל לרכוש מניות מחוץ לבורסה (ראו חקירתו הנגדית של יוסי בעיניין בעמ' 16 לפרוטוקול).
...
בהמשך לדימוי בו השתמש יוסי בחקירתו הנגדית לפיו, "נקביל לנדל"ן מתווך הראה לך את הדירה, בסופו של דבר אתה מביא חבר שלך לראות את הדירה ובסופו של דבר הוא קונה את הדירה, האם לאותו מתווך מגיע שכ"ט? כמובן שכן" (עמ' 9 לפרוטוקול).
סוף דבר התובענה נדחית במלואה.
התובעים ישלמו לנתבעות, יחד ולחוד, סך של 5,000 עבור הוצאות משפט וסך של 30,000 ₪ עבור שכ"ט עו"ד. סכומים אלה ישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין, החל מהיום ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבה, היא חברה ציבורית אשר מניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב בע"מ (להלן: "הבורסה") ונמצאות נכון למועד זה ברשימת השימור.
במסגרת הבקשה, אשר הוגשה במהלך פגרת בית המשפט ביום 13.8.2015, מבוקשים הסעדים הזמניים הבאים (להלן: "הסעדים המבוקשים"): (1) צו דחוף במעמד צד אחד המורה למשיב 2 להשיב לחברה 9,381,137 מניות של החברה ( והמורה לחברה להשיב למשיב 2 את התמורה בגין המניות הנמכרות, ולבצע כל פעולה נוספת נידרשת באופן שיוחזר המצב לקדמותו כפי שהיה טרם ביצוע הסכם ההשקעה במסגרתו הועברו ביום 12.8.2015 המניות הנמכרות מהחברה לידי המשיב 2, כמפורט בדווח המיידי הראשון ובדיווח המיידי השני, ובכלל זה ביטול כל פעולה שבוצעה על ידי מי מהמשיבים 1 ו-2 במסגרת וכחלק מבצוע הסכם ההשקעה, לרבות מינויו של דרקטור מטעם המשיב 2 לדירקטוריון החברה; לחילופין, צו דחוף במעמד צד אחד המונע מהמשיב 2 להעביר ו/או למכור ו/או לשעבד ו/או לבצע כל דיספוזיציה בקשר עם המניות הנמכרות.
מאבק שליטה זה כלל עתירות ותביעות רבות אשר הוגשו לבתי המשפט על ידי הצדדים, כאשר זה עתה ניתנה על ידי החלטה בבקשה אחרת לסעדים זמניים אשר הוגשה על ידי החברה בגין עסקת גרינסטון, בתמצית מדובר בעיסקה אשר במסגרתה אישרו הדירקטורים הקודמים מכירת מניותיה של חברת גרינסטון תעשיות בע"מ שהיו בבעלות החברה, לצדדים שלישיים (להלן: "עסקת גרינסטון").
...
כאמור, המבקשים טענו כי אישור הסכם ההשקעה נעשה במחשכים, בצורה של מחטף מטעמים זרים ופסולים של שמירה וביסוס השליטה של קבוצת גורביץ בדירקטוריון החברה ומשיקולים שאינם לטובת החברה, אולם סבורני כי לא עלה בידם להוכיח טענה זו. ביום 9.8.2015 פנה גרוסמן לחברה בהצעה לרכוש ממניותיה והועברה בין הצדדים הצעת השקעה.
לאור כל האמור לעיל, הרי שבכל הנוגע לשיקול ראיות לכאורה לקיומה של עילת התביעה הגעתי לכדי מסקנה, בשלב זה של ההליך ובהתאם לראיות שהוצגו בפניי עד כה, כי סיכויי התביעה נוטים באופן מובהק לטובת המשיבים.
סוף דבר לאור כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

העותרת עתרה כי בית המשפט יורה על ביטול החלטה זו, ויקבע כי על בית המשפט להחזיר את מניות העותרת למסחר ברשימה הראשית של הבורסה.
במילים אחרות, העותרת יכלה להניח כי הבורסה תחיל עליה את הכללים המקלים הנוגעים לחברת מו"פ חדשה גם בהתייחס לתקופת ה"חסד" בת ה-3 שנים, שבמסגרתה הבורסה אינה בוחנת עמידה בכללי השימור של חברות מו"פ חדשות, ואינה מעבירה אותן לרשימת השימור.
...
אני סבורה כי מכלול הנסיבות הרלוונטיות במקרה דנן, מעידות על כך כי העותרת היתה יכולה לנהוג בצורה שונה, ולא להסכים לאפשרות כי מניותיה יוחזרו למסחר, אולם מייד לאחר מכן יוחלו עליה כללי השימור החלים על חברה רגילה.
לאור כל האמור לעיל, אני סבורה כי דין העתירה להתקבל.
לכן, אני סבורה כי על הבורסה לנהוג כלפי העותרת כאילו העותרת היא חברת מו"פ חדשה החל מיום רישומה למסחר (ביום 30.11.11), על כל ההשלכות הנובעות מכך.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

על פי תקנון הבורסה, המבחן על פיו ייקבע אם נייר ערך יועבר מרשימת השימור לרשימה הראשית, הוא אם במהלך 24 החודשים עלה בידי החברה למלא אחר התנאים הרלוואנטיים לגבי ההון העצמי של החברה, שווי אחזקות הציבור ושיעור אחזקות הציבור (סעיף 9(א) לחלק הרביעי לתקנון הבורסה [www.tase.co.il/TASE/TASERulesandRegulations/RCompanies](file:///C:\Documents%20and%20Settings\YIZCHAKAM\Local%20Settings\Temporary%20Internet%20Files\OLK13E\www.tase.co.il\TASE\TASERulesandRegulations\RCompanies)).
דומה כי זה למעשה הסעד המסתתר מאחורי בקשת המבקשת בהמרצת הפתיחה, שם עתרה כי המשיבה תמנע ממחיקת מניותיה "עד למציאת פיתרון הולם וראוי ביחס ליישומם של כללי השימור על חברות ...". אלא שבתקנון הקיים עסקינן, ולא בתקנון שלא בא לעולם, וכידוע, התקנון הוא לב המסחר הבורסאי ומטרתו להבטיח וודאות, יציבות ושויון, ומטעם זה בית המשפט לא ימהר להתערב בעניינים כגון דא. עמד על כך השופט דנציגר בעיניין אורן השקעות לעיל (שם, פסקה 18): "נראה כי היתערבות בתקנון הבורסה לטובת חברה פלונית תגרור בעקבותיה בהכרח פגיעה בעיקרון השויון שכן היא תאפשר מתן יחס שונה לחברות שמאפייניהן מבחינת תנאי המסחר בשנות השימור זהים. כאשר נגרמת אפליה בין חברות, נפגעת הוגנות המסחר בבורסה באופן שאינו עולה בקנה אחד עם הוראת סעיף 46(א) לחוק ניירות ערך. כמו כן, הבורסה בהיותה גוף דו-מהותי אינה רשאית לנהוג באופן מפלה. בנוסף לכך, הגמשת תקנון הבורסה במקרים קונקריטיים תוך חריגה מהוראותיו הברורות והמפורשות תגרור בעקבותיה אי וודאות והעדר יכולת צפיות באופן שלא יאפשר מסחר תקין בנגוד להוראתו של סעיף 46(א) לחוק ניירות ערך. לא זאת אף זאת, יש ממש בטענתן של הבורסה והרשות כי מתן ארכה במקרים קונקריטיים עלול ליצור רושם לפיו המועדים והתנאים הקבועים בתקנון אינם מחייבים שכן ניתן להביא לשינויים באמצעות פניה לערכאות שיפוטיות. מצב דברים זה יכשיל את קיומו של מסחר תקין ויגרום לפגיעה קשה בעקרונות הצפיות והודאות תוך כירסום בעיקרון ההסדרה העצמית המנחה את פעילותה של הבורסה כאמור". לא נעלם מעיני כי בעיניין אורן היה מדובר במעבר משנת השימור הראשונה לשנת השימור השנייה, אך כפי שציין בית משפטי קמא בהחלטתו, הראציונאל שבבסיס הדברים יפה גם לענייננו.
אשר על כן, בקשת רשות העירעור של המבקשת נדחית והצו הארעי שניתן ביום 18.7.2012 מבוטל בזה.
...
מכל מקום, משלא שוכנעתי לגופו של עניין כי על פני הדברים מדובר במקרה חריג המצדיק התערבות בשיקול דעתה של המשיבה, ומשנראה כי בקשתה של המבקשת אינה מגלה עילה על פניה, הרי שאפילו הייתי מקבל טענת המבקשת לגבי מאזן הנוחות, אין בכך כדי לשנות ממסקנתי (להלכה בדבר קיומם של יחסי גומלין בין הפרמטרים של סיכויי התביעה ומאזן הנוחות על דרך מה שמכונה "מקבילית כוחות", ראו, בין היתר, רע"א 9308/08 אלול נ' רביב (לא פורסם, 21.4.2009); [רע"א 4187/12 עמית נ']בנק לאומי לישראל (29.5.2012)).
לאחר שעיינתי בהתייחסויות אלה, לא מצאתי כי יש מקום להיעתר לבקשתה של המבקשת.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור של המבקשת נדחית והצו הארעי שניתן ביום 18.7.2012 מבוטל בזה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בגדרי ערעור זה מבוקש ביטולו של פסק הדין בת"א 34979-08-16, אשר ניתן על ידי המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (השופטת ר' רונן) ביום 27.10.2021.
בשנת 2013, נכנסה החברה לרשימת השימור בבורסה לנוכח שיעור החזקות נמוך מהציבור.
המערערים עתרו לסעד כספי בגין הדילול הנטען, בסך ההפחתה שלטענתם התרחשה בערך מניותיהם בסכום כולל של 11,445,000 ש"ח. המערערים לא העלו טענות בדבר הפרת חובותיהם של נושאי המשרה בחברה, אלא היתמקדו בעילת הקפוח גרידא.
לאחר העברת הנטל, לא עלה בידי החברה דשם להוכיח כי ההנפקה לא קפחה את המיעוט – זאת, לנוכח הממצאים הבאים: "לא היה כל צורך בעשיית מה שנעשה כפי שנעשה, ועד כמה שהחברה היתה זקוקה להון חוזר או להגדלת הונה הרשום והמונפק היו דרכים אלטרנאטיביות מעשיות וסבירות, לשם השגת המטרה בלי שמישהו מבעלי המניות יועמד במצב בלתי-רצוי לו ומבלי שייגרם לו נזק" (ראו: עניין גליקמן, בעמ' 290; ההדגשות הוספו – א.ש.).
...
המערערים טוענים כי שגה בית משפט קמא כאשר קבע כי המניות הונפקו בהתאם לשוויין הריאלי, ומשכך הגיע למסקנה כי ההנפקה לא קיפחה אותם.
בית המשפט קמא היה ער לכל אלה, ולאחר שניתח את מכלול העובדות והראיות שהובאו בפניו הגיע למסקנה כי בשתי ההנפקות, עלה בידי המשיבים להראות כי המניה הונפקה במחירה הריאלי.
השופטת ג' כנפי-שטייניץ: מקובלת עליי מסקנתו של חברי השופט א' שטיין, כמו גם מסקנתו של בית המשפט המחוזי, כי שתי ההנפקות מושא הדיון אינן עולות כדי קיפוח המיעוט.
עוד מקובלת עליי מסקנתו של חברי כי גם מקום בו הונחה תשתית לכאורית לטענת הקיפוח, אין בהנפקת המניות במחיר הנופל משוויין "הריאלי", כדי לבסס בהכרח מסקנה בדבר קיפוח המיעוט, ועדיין ניתן יהיה להוכיח כי ההנפקה נערכה באופן זה לטובת החברה ולשם קידום עסקיה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו