בבית המשפט העליון
עע"ם 1124/22
לפני:
כבוד השופטת ד' ברק-ארז
המבקשים:
1. סאלח חמורי
2. המוקד להגנת הפרט מיסודה של ד"ר לוטה זלצברגר
נ ג ד
המשיבים:
1. משרד הפנים – רשות האוכלוסין וההגירה
2. שר המשפטים – משרד המשפטים
3. היועץ המשפטי לממשלה
בקשה למתן סעד זמני בעירעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים בעת"ם 42672-11-21 מיום 2.1.2022 שניתן על-ידי כבוד השופט א' רון
בשם המבקשים:
עו"ד לאה צמל, עו"ד **** שנהר
בשם המשיבים:
עו"ד רן רוזנברג, עו"ד מתן שטיינבוך
][]החלטה
בשנת 2008 הורשע המבקש בבית משפט צבאי בבצוע עבירות טירור שונות, בין היתר על רקע מעורבותו בקשירת קשר להתנקשות בחייו של הרב עובדיה יוסף ז"ל ופעילותו באירגון החזית העממית.
לצד זאת, ובהדגישו כי הדבר נעשה לפנים משורת הדין, קבע בית המשפט המחוזי כי אם בית משפט זה יכריע בסוגיית החוקתיות המונחות לפניו בעיניינו של חוק האזרחות עובר ליום 31.12.2022 וכן תוגש בקשה לביטול מחיקת העתירה בתוך 30 ימים ממועד זה, הוא ישקול את האפשרות לביטול מחיקת העתירה.
בנסיבות אלו, כך נטען, היה על בית המשפט המחוזי להמנע ממחיקת העתירה וחלף זאת להורות על הקפאת החלטתו של שר הפנים בעיניינו של המבקש, עד להכרעה בשאלות העקרוניות המשיקות בעיניין חוק האזרחות.
בהודעה צוין כי בסיומה של החקירה, ככל שזו לא תניב ראיות קבילות שיאפשרו את העמדתו של המבקש לדין וכן את מעצרו עד תום ההליכים, יישקלו גורמי הבטחון להמליץ על מעצרו המינהלי.
...
בתגובתם מיום 30.11.2021 טענו המשיבים כי יש לדחות את הבקשה, בהדגישם את הסיכון הביטחוני שנשקף מן המבקש, ואשר על-פי הנטען מטה את מאזן הנוחות לחובתו.
דיון והכרעה
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני סבורה כי דין הבקשה להידחות.
לצד זאת, במכלול הנסיבות, לא התרשמתי כי חל שינוי בתמונה הכללית המצטיירת בעניינו של המבקש ואשר אינה נוטה לטובתו, מאז מתן החלטתי בבר"ם 8371/21, לפני כחודשיים וחצי בלבד.
סוף דבר: הבקשה נדחית.