כאמור, מאחר שהעירייה הסכימה לבטל את הליכי הגבייה המנהליים שבהם נקטה, אולם עמדה על טענתה כי חיוב העותרת בארנונה הנו כדין, השאלה שנותרה להכרעה היא, האמנם חייבת העותרת בתשלום החוב.
המשיבה טוענת, כי חיוב העותרת בארנונה הנו תוצאה של יישום החלטת ועדת הערר מיום 20.5.13, שקבלה את טענת "אינני מחזיק" שהעלתה הגב' גרומן, וכי רק ממועד זה התגבשה חבותה של העותרת בתשלום החוב הרובץ על הנכס לשנים עברו, כבעלת הזיקה הקרובה ביותר לנכס בתקופת המחלוקת.
עוד הודגש, כי טענת ההסתמכות של המשיב הנה בעייתית בנסיבות שבהן המשיב לא שילם ארנונה בגין הנכס במשך עשרות שנים, כאשר במרבית התקופה אף ניהל נכס מסחרי בנכס, והכל מבלי שהיה בידיו להצביע על מקור כלשהוא להמנעות מלגבות ממנו ארנונה.
בנסיבות אלה, יש ליתן את הבכורה להסתמכות ולצפייתה של העותרת, כי היא לא תחוייב בארנונה בגין הנכס בתקופת השכירות, מה גם שמדובר בעניינינו בתקופת חיוב משמעותית ביותר, של שבע שנים למפרע (ראו והשוו לעניין הראל, שם למרות הנסיבות החריגות, המשיב נידרש לשלם ארנונה רק ביחס לשנתיים שקדמו למועד הדרישה).
...
לעניין זה אין לי אלא להפנות לפסקה 37 להחלטת ועדת הערר מיום 20.5.13, שם נקבע, כך:
"שוכנענו, נוסח המסמכים שהוצגו בפנינו על ידי העוררת, כי לא הייתה כל מניעה לאיתור מען העוררת בשנת 2000/2001, לא של העוררת ולא של קורונלי מיכאל, כדי לפעול לגביית מס אמת מהמחזיק האמיתי, או מן הבעלים שלו הזיקה הקרובה ביותר לנכס."
כאן המקום לציין, כי בגדרי החלטת ועדת הערר מיום 20.5.13 צוטטה הגב' רוזה נרייב מטעם המשיב כמי שמאשרת כי המשיבה פנתה אל מר קורונלי בשנת 2002 בכתובת הנכס, בשנת 2008 לפי כתובתו בבאר שבע ובשנת 2010 לפי כתובתו באשדוד.
למקרא פרוטוקול הדיון ותצהיר עדות ראשית שהוגש בגדרי ההליך עולה, כי המשיבה אך אישרה כי בתקופה האמורה הייתה הבעלים של 2/3 מהזכויות בנכס, הא ותו לא.
לאור כל האמור, לא היה מקום להשית על העותרת חיוב רטרואקטיבי בארנונה.
סוף דבר
העתירה מתקבלת.