עקרי העובדות וההליך בבית המשפט המחוזי
בשנת הלימודים תשע"ה (ספטמבר 2014), החלה העמותה בהפעלת בית ספר הפועל בשיטת ה'סאדברי' – "שיטת לימוד ייחודית אשר לפיה יום לימודים טיפוסי בבית הספר כולל בתוכו ניהול עצמי של סדר היום על ידי כל תלמיד, לפי רצונו ותחומי העניין שלו" (פסקה 6 לעתירה המנהלית), ומונה 50 תלמידים בגילאי 18-6.
"רבים המקרים מיספור שבהם החלטנו שלא להזקק לעתירה המוגשת לבית-משפט זה מחמת אי-נקיון-כפיו של העותר, ובראש ובראשונה מחמת אי-נקיון-כפיים הנובע מעבירה על החוק הקשור בנושא העתירה. בבית-משפט הגבוה לצדק אין אנו פותחים את דלתותינו לפני אדם העושה דין לעצמו ועובר על החוק" (בג"ץ 609/75 ישראלי נ' ראש עירית תל-אביב-יפו, פ"ד ל(2) 304, 306 (1976)).
לצד האמור עד כה, לא מיותר לציין כי בבית המשפט המחוזי הציג משרד החינוך רשימת שיבוץ לתלמידי בית הספר במוסדות חינוך שונים באיזור.
...
דיון והכרעה
לאחר שנתתי דעתי על טענות המבקשת, ועיינתי באסמכתאות אליהן הפנתה ובתיק בית המשפט המחוזי (באמצעות מערכת 'נט המשפט'), באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות, וזאת אף מבלי שאדרש לתגובתו של משרד החינוך.
"רבים המקרים מספור שבהם החלטנו שלא להיזקק לעתירה המוגשת לבית-משפט זה מחמת אי-נקיון-כפיו של העותר, ובראש ובראשונה מחמת אי-נקיון-כפיים הנובע מעבירה על החוק הקשור בנושא העתירה. בבית-משפט הגבוה לצדק אין אנו פותחים את דלתותינו לפני אדם העושה דין לעצמו ועובר על החוק" (בג"ץ 609/75 ישראלי נ' ראש עירית תל-אביב-יפו, פ"ד ל(2) 304, 306 (1976)).
אדרבה, דווקא ההשוואה בין הנדון שם לנדון דידן מחזקת את המסקנה כי אין הצדקה להעתר לבקשה: ראשית, בעניין אנקורי פעל בית הספר למיצוי ההליכים הקבועים בחוק הפיקוח, הגיש ערר על ההחלטה לדחות את בקשתו לרשיון, ומשנדחה הערר הגיש ערעור מנהלי לבית המשפט המחוזי; שנית, בעוד שבעניין אנקורי פעל בית הספר ללא רשיון תקופה קצרה יחסית, העמותה דנן מפעילה את בית הספר ללא רשיון זו השנה השלישית (!), ובמובן זה אי-החוקיות שדבקה בה משמעותית הרבה יותר (פסקה 11 לעניין אנקורי).
אשר על כן, הבקשה לעיכוב ביצוע נדחית.