מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה לבג"ץ לחקירת נסיבות מוות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

השנייה - התובעים לא הגישו עתירה לבג"צ כדי שיורה על ביטול ההחלטה לדחות את הערר על סגירת תיק החקירה (שלטעמם היא בלתי סבירה באופן קצוני) וחלף כך הגישו תביעה נזיקית.
תביעת התובעים היא תביעה עצמאית, שהוגשה על בסיס קרבת מישפחה (להבדיל מירושה), קרי - קשר נפשי - ריגשי למנוח ועוגמת הנפש שנגרמה להם כתוצאה מהתנהלות הרשות בחקירת נסיבות המוות, אשר לטעמם הוטתה באופן מכוון מפאת שיקולים זרים ומשוא פנים והתנהלה ברשלנות.
אדגיש, כי התובעים הבהירו בתגובתם, כמו גם בדיון שהתנהל במעמד הצדדים, שהתביעה מתרכזת בממצאים עובדתיים של הרשות, כחלק מחקירת נסיבות התאונה, להבדיל מההחלטה בערר, שתקיפתה תעשה רק בהליך מתאים בפני בית הדין הגבוה לצדק.
...
לפיכך, דין התביעה נגדו להידחות.
סיכומו של דבר, אני דוחה את הבקשה לסילוק על הסף שהגישה הנתבעת מס' 2.
מנגד, אני מקבל את בקשת הנתבע מס' 1 ומורה על דחיית התביעה נגדו.

בהליך דנג"ץ (דנג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

] זוהי בקשה לקיים דיון נוסף בפסק דינו של בית משפט זה (השופטים ד' ברק-ארז, ח' כבוב וי' כשר) בבג"ץ 750/23 מיום 29.1.2023 (להלן: פסק הדין), אשר דחה את עתירת המבקש להורות על ניתוח גופתה של אמו המנוחה (להלן גם: המנוחה), וכן להורות על פתיחה בחקירת סיבות מותה של המנוחה, בהתאם לחוק חקירת סיבות מוות, התשי"ח-1958 (להלן: חוק חקירת סיבות מוות).
בית המשפט הוסיף כי אף אם נתיחת גופת המנוחה תוכל לסייע בבירור חלק מהשאלות שמעלה המבקש ביחס לנסיבות מותה, אין בכך משום הצדקה לפתוח בחקירת סיבות מוות.
...
על רקע האמור, ביום 25.1.2023 הגיש המבקש את העתירה נושא הבקשה דנן (בג"ץ 750/23), ובה שב על בקשתו להורות על ניתוח גופת המנוחה, וכן על פתיחה בחקירת סיבות מוות.
דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

צוין כי בכפוף לקבלת החומר הרפואי הנ"ל, ניתן יהיה לבחון האם נתיחת הגופה תוכל לתרום לבירור הנסיבות שהובילו למותה, ועד לקבלת החומר, לא ניתן יהיה לחוות דיעה סופית בשאלה זו. בהמשך, ביום 22.1.2023 (יום ראשון) נשלחה מהמכון הודעת דוא"ל נוספת, בה צוין כי טרם הועבר החומר הרפואי האמור כך שלא ניתן ליתן חוות דעת סופית לגבי הצורך בנתיחה.
העותר מוסיף כי ביצוע נתיחה לגופת המנוחה יוכל לגלות האם סיבת מות אמו היא הזנחת הטיפול בה, כנטען על ידו, או שמא סיבת המוות נעוצה בהתפשטות מחלת הסרטן ממנה סבלה אמו, כפי שצוין בדו"ח הפטירה שנימסר לו מאת בית החולים "שיבא". מנגד, המשיבים 1 ו-4 (להלן: משיבי המדינה) טענו כי טענות העותר נבחנו על ידי בית משפט השלום, אשר קבע כי העותר לא תמך את טענותיו בכל ראיה אשר יש בה כדי להקים יסוד לחשש כנדרש בסעיף 19 לחוק חקירת סיבות מוות.
על פי חוק חקירת סיבות מוות בית המשפט יורה על נתיחת גופת אדם, רק בהתקיים שני תנאים מצטברים: האחד – הוכח, כי: "יש יסוד סביר לחשש שסיבת מותו אינה טבעית או שמותו נגרם בעבירה" (סעיף 19 לחוק); השני – "הדבר דרוש לבירור סיבת המוות" (סעיף 26 לחוק) (ראו בג"ץ 1432/21 בני מישפחת המנוח בן יצחק דבח ז"ל נ' כבוד השפוט טל ענר, פסקה 11 (24.3.2021)).
...
יחד עם זאת, משלא הונחה עילה להתערבותנו באנו למסקנה כי דין העתירה להידחות.
מאותו הטעם שלפיו במועד הנוכחי אין בביצוע הנתיחה כדי להועיל בבירור השאלות אותן הציב העותר, הרי שלא מצאנו כי החלטת המכון לרפואה משפטית לסרב לבצע נתיחה על חשבון העותר, הינה החלטה בלתי סבירה המצדיקה את התערבותנו.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך דנג"ץ (דנג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

] זוהי בקשה לקיים דיון נוסף בפסק דינו של בית משפט זה (השופטים נ' סולברג, ד' מינץ וג' כנפי-שטייניץ) בבג"ץ 6306/22 מיום 6.10.2022 (להלן: פסק הדין), אשר דחה על הסף את עתירת המבקש להורות על חקירת סיבת המוות של אישתו המנוחה (להלן: המנוחה) לפי חוק חקירת סיבות מוות, התשי"ח-1958 (להלן: חוק חקירת סיבות מוות).
...
על רקע האמור, פנה המבקש ביום 22.5.2022 לבית משפט השלום בחיפה בבקשה להורות על פתיחה בחקירת סיבות מותה של המנוחה (חס"מ (שלום חי') 45304-05-22).
עוד צוין, בגדר למעלה מן הצורך, כי גם לגופו של עניין אין מקום להיעתר לבקשה ולהורות על פתיחה בחקירה.
לאחר עיון בפסק הדין ובטענות המבקש, באתי לידי מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

במידה שייקבע כי אכן התרשלה או פעלה ממניעים זרים, יש לאמוד את הנזק שניגרם למשיבים בגין כך. צוין, כי התביעה היתמקדה בתקיפת ממצאים עובדתיים של הרשות שגובשו כחלק מחקירת נסיבות התאונה, להבדיל מההחלטה בערר אשר אותה יש לתקוף בבג"צ. כן צוין, כי לא תהא בהגשת עתירה על ההחלטה בערר כדי לשנות את מהלך החקירה, או לייתר את השאלה האם התרשלו גורמי החקירה או פעלו ממניעים זרים, באופן שיש בו כדי להטיות את ההחלטה הסופית.
יש לזכור, כי עילות התובענה לא הועלו במסגרת התביעה האחרת שהוגשה בהתאם לחוק הפלת"ד. הנזק הנתבע על ידי המשיבים (התובעים בבית משפט קמא), לטענתם, הוא נזק שניגרם להם כתוצאה מטענותיהם לחקירה רשלנית של המבקשת או כתוצאה מחקירה מגמתית שמטרתה הייתה, על פי הטענה, לחלץ את שפר מכתב אישום בגין גרימת מות המנוח.
...
ככל שסבר בית משפט קמא שדין הבקשה לסילוק על הסף דחיה, היה עליו לדחותה ולא להוסיף.
נדחית בקשת רשות הערעור בכל הנוגע לסילוק התובענה על הסף.
מאחר ובקשת רשות הערעור נדחתה ברובה, תשלם המבקשת הוצאות המשיבים בסך של 4,500 ₪ (כולל מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו