בתאריך 20.03.1994 מנחם גוטסמן (להלן: גוטסמן) הגיש תביעה נוספת לבית משפט השלום בירושלים כנגד העותר והוריו בטענה כי בעקבות סירובם של העותר והוריו להתפנות מהנכס – הוא נאלץ למכור את החלקה, ובה הנכס, להרשקוביץ במחיר נמוך יחסית מזה שהיה יכול לקבל עבורו (ראו: ת"א 3242/94).
בתאריך 24.02.1997 הוגש כתב תביעה מתוקן, במסגרתו הרשקוביץ טען כי בשנת 1988 הוא רכש את הנכס ממנחם ו-לייבא גוטסמן, תושבי ארה"ב. לטענתו של הרשקוביץ, במועד הרכישה הנכס היה פנוי מכל אדם, או חפץ, אולם לאחר רכישת הנכס התברר לו כי העותר והוריו פלשו לנכס, כאשר כל ניסיונותיו לפנותם מהנכס – כשלו.
ביני לביני, בתאריך 28.10.2007 התקבלה החלטת הממשלה, נושא העתירה שלפנינו, שכותרתה: "היתרי שהייה זמניים לתושבי איו"ש, השוהים במזרח ירושלים תקופה ממושכת ללא אשרה כדין", ואשר מורה, בחלקה הרלבנטי לענייננו, כדלקמן:
"א. שר הפנים לא יעניק רשיון לישיבה בישראל לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952, לתושב איזור יהודה ושומרון (איו"ש) השוהה בישראל שלא כדין, אשר מבקש רשיון ישיבה בישראל על בסיס טענה כי מרכז חייו היה בירושלים המזרחית, בשטח שהוחל עליו בשנת 1967 שיפוט, המשפט והמינהל של מדינת ישראל (להלן - מזרח ירושלים), עובר לחודש יוני 1967, אף שלא התפקד במפקד 1967 כתושב מזרח ירושלים.
...
נוכח כל האמור לעיל – סבורני כי דין העתירה להתקבל, ודין הצו-על-תנאי שהוצא להפוך למוחלט, במובן זה שהמשיב יאשר את בקשת העותרים לקבלת היתר שהייה זמני בהתאם להחלטת הממשלה, וכל זאת בכפוף להעדר מניעה פלילית, או ביטחונית, שנוצרה לאחר הגשת העתירה, וכך אציע לחברתי ולחברי לעשות.
הנשיאה (בדימ') מ' נאור:
אני מצטרפת בהסכמה למסקנה אליה הגיע חברי המשנה לנשיאה ח' מלצר.
מכל מקום, בין אם ייתכנו שתי פרשנויות אפשריות מבחינה לשונית ובין אם לאו הרי שנכונה בעיניי הפרשנות שהתקבלה על ידי חברי בסופו של דבר בעניין זה. אף לטעמי לסכסוך האזרחי לגבי נכס המקרקעין בו התגוררו העותרים לא צריכה להיות משמעות לענייננו.