בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים
עת"מ 15544-05-22 איל חברה להנדסה וחרושת בעמ נ' ועדה מקומית לתיכנון הרצליה ואח'
לפני
כבוד השופטת לימור ביבי
עותרת
איל חברה להנדסה וחרושת בעמ
ע"י ב"כ עוה"ד דן אור ועידו סונדרס
משיבות
1.ועדה מקומית לתיכנון הרצליה
2.עריית הרצליה
3.החברה לפיתוח הרצליה בע"מ
ע"י ב"כ עו"ד אילנה בראף- שניר
פסק דין
עוד נקבע בסעיף 3 לתכנית (עמוד 137 לנספחי העתירה), באשר ליחס בין התכנית לתכניות מפורטות ותכניות פארצלציה העומדות בתוקפן, כי:
"תכניות מפורטות ותכניות פארצלציה שניתן להן תוקף לפני תחילת תוקפה של תכנית זאת, תשארנה בתקפן רק כדי אי סתירה בין הוראותיהן ובין הוראות התכנית הזאת, אלא שהוראותיה של התכנית הזאת בעיניין שטח מינימאלי לא תחולנה על מגרשים שעליהם חלות תכניות פארצלציה האמורות."
אין חולק כי במסגרת תשריט תכנית זו מסומנים כלל המקרקעין שהעותרת חוכרת ובכלל כך גם חלקה 99, ביעוד לתעשייה.
עוד טוענת העותרת בהקשר זה, כי חובת מסירת ההודעה האישית חלה מכוח תקנה 7 לתקנות שהותקנו על ידי הועדה המחוזית תל אביב מכוחה של פקודת ביניין ערים ואשר עמדו בתוקפן עד לשנת 2009 (להלן: "תקנות מחוז תל אביב"), במסגרתה נקבע כי הועדה המקומית תודיע על הגשת תכנית איחוד וחלקה לבעלי מגרשים שמענם ידוע.
אציין כי, כפי שציינתי לעיל, בעיניין רובינשטיין, ניפתח אמנם פתח צר המאפשר העלאת הטענה גם בשלב ההפקעה ואולם, לגישתי נסיבות המקרה דנן אינן מאפשרות לעותרת כניסה דרך פתח צר זה. זאת בהנתן שבהתאם לראיות כפי שהוצגו – ובכלל כך בפרט מכתב בא כוחה של העותרת אשר הוזכר בסעיף 47 לעיל פסק הדין, העותרת ידעה לאורך השנים על שינוי יעוד המקרקעין ולמרות זאת לא פנתה במהלך כל השנים וביקשה לשנות ייעוד זה, או לתקוף את הקביעה בדבר שינוי הייעוד.
אשר לכך, הרי שבהתאם להלכה, ביטול הפקעה או ייעוד לצורכי ציבור בתוכנית הוא צעד דרסטי ומרחיק לכת לכל הדיעות (ראו, בין היתר, בג"צ 174/88 אמיתי נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובניה מרכז, פ"ד מב(4) 89 (להלן: "עניין אמיתי"), בעמוד 98; עע"מ 3202/05 עריית רמת השרון נגד גנין (24.5.2010)).
...
טענתה זו של העותרת אין בידי לקבל ראשית בהינתן שלית מין דפליג שתכנית 1900 לא נקבה בשטח נשוא הדיון כאחד השטחים עליהם תחול הוראה זו. נוסף על כך, טענו המשיבות- וטענתן זו לא נסתרה – כי הבדל מהותי קיים בין המגרשים עליהם הוחלה ההוראה לבין השטח נשוא הדיון והוא מצוי בכך שבשטחים האחרים קיימים מבנים בנויים בעוד שהשטח נשוא הדיון הוא פנוי, למעט סככה אשר נבנתה ללא היתר.
בשולי הדברים – לאור כל האמור והמפורט, לא מצאתי כי התנהלות המשיבות לוקה בחוסר תום לב. עוד אינני מוצאת לקבל הטענה ולפיה נפל פגם בהתנהלותן שעה שלא שולמו על ידן פיצוי הפקעה – אשר לכך, ראשית ברי כי המקום להעלאת טענה זו היא במסגרת הליך ההפקעה, זאת במיוחד שעה שעל פניו לא קיים "סכום שאינו שנוי במחלוקת" הואיל והמשיבות כפרו בכך שחלה עליהן חובת תשלום, הן הואיל ולטענתן אין זכאות לפיצוי כלשהו בשים לב לשיעור המקרקעין שהופקעו והן הואיל והחזקה טרם נמסרה.
סוף דבר;
משנדחו כלל טענותיה של העותרת דין העתירה להידחות וכך הנני מורה.