בבקשתו, עותר הנתבע כי אאמץ את החלטת כב' הרשמת מיום 6.11.2018 במסגרת ת.א. 20416-08-18 (ההחלטה צורפה כנספח 1 לבקשה).
עוד טוענים התובעים כי מרבית הטענות העובדתיות הנטענות בבקשה, אינן נתמכות בתצהיר שצורף לה. התובעים מוסיפים כי חובותיו של הנתבע צמחו עקב הרשעתו במעשים פליליים.
לא צורף תלוש שכר של אישתו, לא פורטו נכסיו של הנתבע, לא צורפו דוחות מלאים שהגיש למס הכנסה ולמס ערך מוסף בשנתיים האחרונות, אין קשר בין הנכס בגינו משולמים חשבונות הארנונה, מים וחשמל לבין מיסמכי המשכנתא, כך שלכאורה מדובר בשני נכסים.
לעניין זה ראו פסק הדין בע"א 8166/11 חברת אלי ראובן בנייה והשקעות בע"מ (בפרוק) נ' נ. אלה ובניו חברה קבלנית לבניין (1972) בע"מ (12.4.2015):
"השאלה הנשאלת היא, מהן תוצאותיה המשפטיות, אם בכלל, של החלטה חלוטה בבקשה לפטור מאגרה לגבי הליך משפטי שהוגש מחדש לאחר שנמחק? זוהי הקושיה המלווה את המחלוקת שהונחה לפתחנו.
משמעות הדברים היא, שבקשת הפטור נושא העירעור שלפנינו מהוה, הלכה למעשה, ערעור בדרך עקיפין על מה שנפסק בשלוש החלטות חלוטות בעיניין זה, שלא אפשרו למערערת לתקן את מחדליה בבקשת הפטור המקורית.
בין כך ובין אחרת, אם קיים בעיניין זה מעשה בית-דין אין בידי המערערת לפתוח מחדש את אותה סוגיה עצמה במסגרת הליך זהה נוסף אותו היא יוזמת נגד המשיבים (ראו והשוו, רע"א 5796/12 חן חיים בע"מ נ' פקיד שומה אשקלון (26.8.2012) (להלן – עניין חן חיים בע"מ)).
...
בהחלטתה מיום 6.11.2018 קבעה כב' הרשמת הדס שכטר-ישראלי כי לאחר שעיינה בטענות ב"כ הצדדים ובמסמכים המלמדים על מצבו הכלכלי של הנתבע, לרבות דפי חשבון בנק ודוחות יתרות, הגיעה למסקנה כי הנתבע עומד באופן חלקי בשני התנאים שהותוו בפסיקה לעניין מתן פטור מתשלום אגרת בית המשפט: חוסר יכולת כלכלית לעמוד בתשלום האגרה ועילת תביעה.
ודוק: איני מקבלת את טענת התובעים כי יש להתעלם מהחלטת כב' הרשמת בת.א. 20416-08-18.
אף אין לומר כי התביעה שכנגד אינה מגלה עילה (ולעניין זה ראו, בין השאר, החלטתי בבקשת התובעים לדחות את התביעה שכנגד על הסף, הגם שטעמיה היו שונים (בקשה 62)).