מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה בהחלטת משרד הפנים שלא להאריך את תוקף הדרכון

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 1024-06-13 גריגורייב ואח' נ' משרד הפנים בפני כב' השופטת נאוה בן אור העותרים 1.אירינה גריגורייב 2.Nazim Osmanov על ידי ב"כ עו"ד מארק קניז'בסקי ודן קלדרון המשיב משרד הפנים באמצעות פרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי), עו"ד שני ינאי פסק דין
בעתירה מבקשים העותרים כי בית המשפט יורה למשיב לבטל את החלטת ההשגה האמורה, להשיב לעותר את מעמדו, שנלקח ממנו שלא כדין, להעביר לעיונו כל חומר רלוואנטי אשר הביא את המשיב להפסקת ההליך המדורג או להציג את החומר לעיון בית המשפט, להורות למשיב על השבת על המסמכים שנלקחו מן העותרת ולא הושבו לידיה ולהורות למשיב להאריך את תוקף דרכונה של העותרת.
...
ולסיכום: בהסכמת המשיב, תינתן לעותר לאלתר אשרת שהייה מסוג א/5.
בכפוף לכל אלה, העתירה נדחית.
לנוכח התנהלות המשיב, ישלם הוא את הוצאות העותרים ושכ"ט עורך דינם בסכום כולל של 20,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעיניין העותרת 4 נתבקשה העותרת 2 להתייצב יחד איתה בלישכה בתל-אביב ולהציג דרכון תקף ותעודת לידה.
אשר לטענה כי היה מקום להאריך לעותר את המועד להצטרף לבקשה לקבלת מעמד מכוח החלטת הממשלה נפסק בבג"צ 5893/10 ילדים ישראלים ואח' נ' ממשלת ישראל, כי יתכנו מקרים חריגים שלא פנו במועד, בעיקר בשל העידר מידע, וכי "אין באמור כדי להאריך מועד לכל המעוניינים". במקרה דנן המידע היה ברשות העותרים, וכן המועדים להגשת הבקשה, ואכן הבקשה המקורית של העותרות 2 ו-3 מכח החלטת הממשלה הוגשה במועד.
ערה אני היטב לעקרון של שמירה על שלמות המשפחה, לו טענה ב"כ העותרים ברגש רב. זהו אכן עקרון בסיסי בהיסטוריה האנושית וזכה למקום של כבוד בפסיקה הישראלית (ראה: בג"ץ 693/91 אפרת נ' הממונה על מירשם האוכלוסין במשרד הפנים, פ"ד מ(1) 749, 783; ע"א 488/77 פלוני ואח' נ' היועמ"ש, פ"ד לב(3) 421, 434.
...
גם בבג"צ 6894/07 אב"י האגודה הבינלאומית לזכויות הילד ואח' נ' ממשלת ישראל, נפסק: "במהלך הדיון הבהרנו, כי במישור המשפטי אין עילה להתערבותנו בהחלטת הממשלה מס' 156 ובאופן יישומה בדיני המדינה, בכל הנוגע לתאריך היעד שנקבע בה לצורך הגשת בקשות להסדרת מעמדם של ילדי העובדים הזרים וכן לענין דרישת רצף שהות הילדים בישראל. יחד עם זאת, נראה לנו כי במישור הציבורי וההומניטרי, ראוי כי הגורם המוסמך יתן דעתו ויעריך מחדש את מידת הצורך וההצדקה לאפשר לקבוצות אשר לא הגישו את בקשותיהם במועד מטעמים כאלה ואחרים, להסדיר את מעמד ילדיהם על ידי קביעת הסדר אשר ירחיב את המועד הקובע להגשת הבקשות". בבג"צ זה מדבר ביהמ"ש על הסדר להרחבת המועד הקובע "להסדיר מעמד ילדיהם", שכן בהחלטה נקצב מועד של 21 יום בלבד.
העדפת העותרים לחיות את חייהם הזוגיים דווקא בישראל אינה שיקול בעל משקל מספיק כדי להגיע למסקנה שנפל פגם בהחלטת המשיב.
סיכום לאור האמור לעיל, העתירה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 23335-10-18 אלדריני ואח' נ' משרד הפנים תיק חצוני: בפני כב' הנשיא רון שפירא עותרים 1.חוסאם אלדריני 2.אמאל עלי משיב משרד הפנים פסק דין
הרקע לעתירה וטענות הצדדים: העותרים הגישו עתירה כנגד החלטת המשיב לפיה על מנת להגיש בקשה לאיחוד מישפחות של העותרים נידרש העותר להציג למשיב דרכון מצרי תקף.
העותרים טוענים כי המשיב נשאר עיקש בעמדתו לפיה על העותר להאריך את תוקפו של הדרכון המצרי שברשותו ולהציגו לשם טפול בבקשתו, למרות שהדבר אינו אפשרו מבחינתו של העותר.
...
אינני מקבל את טענות העותרים לפיהן מאחר שבמשך השנים התנהלו מול לשכת המשיב בעכו, יש להגיש את העתירה (או הערר במקרה זה) בחיפה.
על העותרים לפעול בהתאם לתקנות הנ"ל. אשר על כן, לאור המפורט לעיל, ומשהיה על העותרים לפנות לבית הדין לעררים בירושלים, יש לדחות את העתירה על הסף מחמת חוסר סמכות עניינית ומקומית, וכך אני מורה.
בסיכומו של דבר אני מורה על דחיית העתירה מחוסר סמכות עניינית ומקומית לדון בה. למען הסר ספק, לגופם של דברים בית המשפט לא הביע כל עמדה.

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2014 בעליון נפסק כדקלמן:

לטענת המשיבים, באותו מעמד הוסבר למבקשים כי לא ניתן להאריך את האשרה ללא דרכון בתוקף וכי ההליך המדורג בעיניינם הופסק, שכן תנאי סף בנוהל הטיפול במתן מעמד לבן זוג זר הנשוי לאזרח ישראלי, הנו דרכון זר בתוקף לשנתיים לפחות.
המבקשים הגישו ביום 18.8.2013 עתירה מנהלית בצרוף בקשה לצוו מניעה שיורה למשיבים להמנע מהרחקת אלנה מהארץ עד להכרעה סופית בעיניינם וטענו כי ניהלו מגעים עם המשיבים, וכי נוכח סירובם להנפיק לאלנה תעודת מעבר ישראלית, נאלצה באת כוחם לבחון את סוגיית הנפקת הדרכון בקירגיזסטן ונודע לה כי היא יכולה להנפיק דרכון חדש, שאכן הונפק.
ככל שקיים נזק הנובע מההרחקה, הרי שהוא אינו בלתי הפיך שכן המבקש 1, שהוא בן זוגה הישראלי, יכול להמשיך ולנהל את הליך העירעור וככל שהערעור יתקבל, תוכל המבקשת לשוב לישראל (ראו: עע"ם 3692/08 קדאלי נ' משרד הפנים, פסקה 4 להחלטתי (14.5.2008); עע"ם 3546/14 סקואשוילי נ' שר הפנים (19.5.2014); עע"ם 7412/10 שרעבי נ' משרד הפנים, פסקה 8 להחלטתו של השופט י' דנציגר (9.11.2010)).
...
המשיבים טוענים מנגד כי יש לדחות את הבקשה, שכן הערעור נסב ברובו על קביעות עובדתיות של בית המשפט לעניינים מנהליים.
דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כאשר הגיע ללישכת המשיבה בירושלים נימסר לו דרכון שתוקפו שנה אחת בלבד וזאת עד לחודש אפריל 2017, וזאת בנימוק כי מרכז חייו אינו בישראל (כאן המקום לציין כי בנגוד לנטען בעתירה הוארך תוקף הדרכון כנראה בטעות לפרק זמן של שנתיים - עד ליום 17.9.2018).
" סעיף 6א (א) לחוק הדרכונים קובע הסדר למתן דרכון לאזרחים המצויים בחוץ לארץ: "השר, באישור הממשלה ולאחר היתייעצות עם ועדת הפנים של הכנסת, רשאי לקבוע בתקנות את המקרים שבהם לא יינתן דרכון לאזרחים ישראליים הנמצאים בחוץ לארץ ולא יוארך תקפו של דרכון שבידם, אלא לצורך שיבתם לישראל, זולת אם יש נסיבות המצדיקות, לדעת השר, מתן דרכון או הארכת תקפו אף שלא לצורך שיבתם לישראל." בגדריו של סעיף 6א(א) לחוק הדרכונים נקבע יחס שונה לאזרחים ישראליים הנמצאים בחוץ לארץ, תוך אמירה כי הארכת דרכון תיעשה ככלל לצורך השיבה לישראל, אלא אם יש נסיבות המצדיקות מתן דרכון או הערכת תקפו אף שלא לצורך השיבה לישראל, אלא שאין חולק כי הוראות החוק לא קוימו ולא הותקנו התקנות שנדרשה התקנתן במסגרתו.
כך, נידרש לשקול בעת שמתקבלת החלטה מה משך הזמן שבו יעמוד דרכון בתוקף שיקולים אחרים, וקיומו של נוהל, מקיף ככל שיהיה אינו יכול לבטל לחלוטין את שיקול הדעת שעל מקבל ההחלטה להפעיל ואף המשיבה אינה טוענת זאת.
מסקנה זו עולה בקנה אחד עם פסק דינו של בית משפט זה (כב' הנשיא ד' חשין) בעת"מ (י"ם) 17095-06-13 מחמד מחאג'נה נ' משרד הפנים 28.11.2013) (להלן: עניין מחאג'נה), שם נדון מתן דרכון למי שהתאזרח אך התגורר בניגריה לצרכי עבודתו, ובעשר השנים שקדמו לדין בעתירה שהה בישראל שלא ברציפות תקופה מיצטברת של שנה ו- 10 חודשים לערך.
...
בשולי הדברים אציין כי לא מצאתי ממש בטענת השיהוי ומקובלת עלי תשובת בא כוח העותר לטענה זו. מכל מקום, גם אם נפל שיהוי במובן הטכני, הוא אינו קיים במובן המהותי וכי מתקיימות הנסיבות המצדיקות לדון בעתירה למרות קיומו של שיהוי.
סיכום על יסוד כל האמור: אני מקבל את העתירה בחלקה, מבטל את החלטות המשיבה מיום 23.11.2015 ו- 13.7.2016 ומורה למשיבה לדון מחדש בבקשתו של העותר לקבלת דרכון לתקופה של עשר שנים.
המשיבה תשלם לעותר שכר טרחת עורך דין בסכום של 7,500 ₪ וכן את אגרת בית המשפט, וזאת בהתחשב בכך שהעתירה התקבלה בחלקה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו