מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

עתירה בדבר תכנון משק החלב בישראל

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 41606-07-17 אלון יעקב הובלות בע"מ נ' המועצה לענף החלב בישראל ייצור ושיווק (חל"צ) ואח' עת"מ 48869-07-17 ג'י.אר.אף.אן בע"מ נ' המועצה לענף החלב בישראל ייצור ושיווק (חל"צ) ואח' לפני כב' השופטת צילה צפת, סגנית נשיא עותרות 1. אלון יעקב - הובלות בע"מ ע"י ב"כ עו"ד עמיחי מגער (העותרת בעת"מ 41606-07-17) 2. ג'י. אר. אף. אן בע"מ ע"י ב"כ עו"ד זהר לנדה ונועה הבדלה (העותרת בעת"מ 48869-07-17) משיבות 1. המועצה לענף החלב בישראל ייצור ושיווק (חל"צ) ע"י ב"כ עו"ד שאול פלס ונדב גבאי 2. א.ע. ביו-אקולוגיה בע"מ ע"י ב"כ עו"ד עמרי קאופמן ויונתן ניסנהויז 3. בן-חור ל. סחר ושירותים בע"מ ע"י ב"כ עו"ד דוד פורר ושי ארז פסק דין
המועצה מסדירה את ענף משק החלב מתוקף התפקידים והסמכויות שהוקנו לה בחוק תיכנון משק החלב, התשע"א – 2011.
עתירת העותרת 1: לטענת העותרת 1 לא היה מקום לפסול את הצעתה בשל אי עמידה בתנאי סף. נטען, כי ההסכם עם אדפילד מהוה הסכם מחייב לכל דבר ועניין; מדובר בהצעה שהתקבלה על ידי העותרת, גם אם ההסכם אינו חתום והיא מחוייבת לה. העותרת ביקשה להיתקשר עם אדפילד וזו הביעה הסכמתה להתקשרות בחתימתו של היוז על מיסמך המהוה חלק בלתי נפרד מחבילת השרות אשר הותאמה לצרכי המיכרז.
...
טענת העותרת 2 ומשיבה 3 כי יש לפסול את הצעת המשיבה 2 בהעדר אישורים בהתאם לדרישות המכרז על פי סע' 32 ו 35 דינה להידחות.
לפיכך מדובר בטענות הנטענות על יסוד השערות והסקת מסקנות עתידיות וכיוצ"ב החסרות כל ערך ראייתי.
סוף דבר: העתירות נדחות על יסוד הנימוקים המפורטים לעיל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית העובדות בתקנון בדבר איכות חלב פרה ובקבלתו במחלבה (מהדורה 2015) מס' 14-759-15 (להלן – "התקנון") (נספח א' לעתירה; ב' לתגובת הועדה) נקבע על-ידי המועצה לענף החלב בישראל (ייצור ושיווק), חברה לתועלת הציבור (להלן – "המועצה") כללים לשם הבטחת קליטת חלב פרה באיכות נאותה במחלבות (סעיף 2 לחוק תיכנון משק החלב, התשע"א-2011 (להלן – "חוק תיכנון משק החלב").
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובות, החלטתי לדחות את הבקשה והעתירה על הסף מחמת העדר סמכות עניינית של בית משפט זה לדון בה, וזאת מעבר לשיהוי שלכאורה דבק בעתירה שהיה ניתן לסלקה גם מטעם זה. ראשית, יש לציין כי לא היה כלל מקום להגשת עתירה משמוגשת בקשה להארכת מועד להגשת עתירה ורק אם הייתה מתקבלת הבקשה להארכת מועד היה מקום להגשת העתירה.
אשר על כן, אני דוחה את הבקשה להארכת מועד ודוחה את העתירה על הסף.
המבקש ישלם לכל אחד מהמשיבים שכ"ט עו"ד בסך של 7,500 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 5124/18 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן כבוד השופט מ' מזוז כבוד השופט א' שטיין העותרת: תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. שר האוצר 2. שר החקלאות ופיתוח הכפר 3. ועדת המחירים שמונתה מכוח סעיף 3 לחוק פקוח על מחירי מצרכים ושירותים, תשנ"ו-1996 4. החברה המרכזית לייצור משקאות קלים בע"מ היתנגדות לצוו על תנאי תאריך הישיבה: כ"ב באדר א התשע"ט (27.2.2019) בשם העותרת: עו"ד אנדרי ניקל; עו"ד נגה רובינשטיין; עו"ד רועי בלכר; עו"ד שי נידם בשם המשיבים 3-1: עו"ד רועי שויקה בשם המשיבה 4: עו"ד אמיר ונג; עו"ד בועז סיטי; עו"ד מעין ברונשטיין ][]פסק-דין
לצד חוק הפיקוח, בחוק תיכנון משק החלב, התשע"א-2011 (להלן: חוק משק החלב) נקבעה מסגרת מקיפה להסדרת משק החלב, הכוללת בין היתר הסדר פקוח על מחיר החלב הגולמי המזערי שעל המחלבות לשלם ליצרני החלב (להלן גם: מחיר המטרה; סעיף 13(ב) לחוק משק החלב).
ביום 6.11.2018 הגישו המשיבים תצהיר תשובה ובו נטען, בין היתר, כי מאז הגשת העתירה מחיר המטרה ירד, ובשל כך – כמו גם נוכח הפחתות נוספות הצפויות בעתיד בעקבות מתוה לרפורמה מקיפה במשק החלב שגיבשו משרד החקלאות ומשרד האוצר (להלן: הרפורמה) – חלק מהעלאת המחירים המבוקשת בעתירה יתקזז והצורך בעדכון המחיר יצומצם.
משרד האוצר יישא בהוצאות העותרת בסך כולל של 25,000 ש"ח. השופט א' שטיין: הנני מסכים עם פסק דינו של חברי, השופט ע׳ פוגלמן, אך ברצוני להעיר הערה בנוגע לאמירתו הבלתי מסויגת אשר מופיעה בסעיף 13 לפסק דינו ולפיה היועץ המשפטי לממשלה מדבר בשם רשויות המדינה בכל דבר ועניין משפטי (להלן: העקרון של ״קול אחד״); וקולה של רשות המבקשת לחלוק על עמדת היועץ ולהשמיע בפנינו או בפני בית משפט אחר את האידך גיסא – לעולם יושתק.
...
מן המקובץ לעיל עולה כי בנקודת הזמן הנוכחית, נוכח השפעת פיזור הכנסת על היכולת לקדם את הרפורמה המתוכננת במשק החלב בחקיקה הרלוונטית, אין בנמצא נימוקים המאפשרים לסטות מהמלצת הוועדה לעדכן את מחירי מוצרי החלב המפוקחים.
על רקע התשתית האמורה אלה מקובלת עלינו עמדת היועץ המשפטי לממשלה כי נוכח הוראת סעיף 13(ב) לחוק הפיקוח ובהעדר נימוק שיצדיק בשלב זה את אי קבלת המלצת ועדת המחירים, יש להורות על אימוץ המלצתה.
סבורני, כי מקום יש עמנו לקבוע חריג לעיקרון של ״קול אחד״ אשר יחול במקרים של חילוקי דעות לגיטימיים בנוגע ליישומם של כללי משפט שונים, ובפרט לגבי יישומם של עקרונות משפטיים גמישים ומושגי שסתום כגון ״סבירות״, ״מידתיות״, וכיוצא באלה.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 1530/21 לפני: כבוד השופט י' עמית כבוד השופט נ' סולברג כבוד השופט א' שטיין העותרים: 1. פורום קהלת (ע"ר) 2. האנטרס שלנו (ע"ר) נ ג ד המשיבים: 1. משרד החקלאות ופיתוח הכפר 2. שר החקלאות ופיתוח הכפר 3. ועדת המכסות לפי חוק תיכנון משק החלב 4. מועצת החלב חל"צ משיבה פומלית: 5. היתאחדות מגדלי הבקר בישראל - אגודה חקלאית שיתופית מרכזית בע"מ עתירה למתן צו על-תנאי בשם העותרים: עו"ד מאיר בוחניק; עו"ד אריאל ארליך בשם המשיבים 3-1: עו"ד רועי שויקה בשם המשיבה 4: עו"ד שאול פלס ][]פסק-דין
המשיבה 4 מציינת למשל, כי "בשנת 2020 יובאה חמאה בכמות כוללת של 9,421 טון", ומוסיפה כי ביום 14.1.2021 "נחתם סיכום בין משרדי בעיניין 'מדיניות ייצור מקומי ויבוא חלב'. בסיכום זה נקבעו הוראות בדבר הגדלת היבוא בשנים 2023-2021". בסעיף 6 לסיכום הבין-משרדי נקבע, בין השאר, כי לשם בחינת הקף צריכת מוצרי החלב, יש לסכום את צריכת החלב מייצור מקומי, את צריכת מוצרי החלב מיבוא, ואת הפרישי הנטו של המלאי הקיים.
...
בתגובתם טוענים המשיבים 3-1 כי דין העתירה להידחות; על הסף ולגופה.
נוכח האמור, נראה כי העתירה לוקה בשיהוי, הן במישור הסובייקטיבי, הן במישור האובייקטיבי, ועל כן, דינה להידחות על הסף גם מטעם זה. דחיית העתירה לגופה בהתייחס לראשה הראשון של העתירה, העוסק בצו תכנון משק החלב לשנת 2021.
המשיבה 4 מציינת למשל, כי "בשנת 2020 יובאה חמאה בכמות כוללת של 9,421 טון", ומוסיפה כי ביום 14.1.2021 "נחתם סיכום בין משרדי בעניין 'מדיניות ייצור מקומי ויבוא חלב'. בסיכום זה נקבעו הוראות בדבר הגדלת היבוא בשנים 2023-2021". בסעיף 6 לסיכום הבין-משרדי נקבע, בין השאר, כי לשם בחינת היקף צריכת מוצרי החלב, יש לסכום את צריכת החלב מייצור מקומי, את צריכת מוצרי החלב מיבוא, ואת הפרשי הנטו של המלאי הקיים.
אשר על כן, דין העתירה להידחות, על הסף ולגופה – וכך אציע לחברַי כי נעשה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מסקנה זו מתיישבת אף עם פסיקת בית המשפט העליון באשר להרכב חסר בועדה לקביעת מכסות חלב לפי סעיף 7 לחוק תיכנון משק החלב, תשע"א-2011, עם פסיקת בית המשפט העליון באשר לקווארום באגודה שיתופית שדנה בעתידו של חבר קבוץ וכן עם פסיקת בית המשפט לעניינים מנהליים באשר להרכב חסר של ועדת מכרזים, שהוקמה אד הוק על פי פסק דין [לעניין ועדת מכסות לפי חוק תיכנון משק החלב, ראו - בר"ם 5902/14 שרעבי נ' הועדה לקביעת מכסות חלב לפי סעיף 5 לחוק תיכנון משק החלב, התשע"א-2011 (פורסם בנבו, 22.09.2014); לעניין מוסדות הקבוץ ראו - ע"א 4245/00 חן נ' קבוץ תל קציר אגודה שיתופית, פסקה 4 בפסק דינו של השופט (כתוארו דאז) א' גרוניס (פורסם בנבו, 11.08.2003); לעניין ועדת מכרזים אד הוק, ראו: עת"ם (מנהליים חי') 411/01 ש.ו.ש. פחטר יבוא ושיווק ציוד בע"מ נ' החברה הכלכלית לפיתוח קרית אתא בע"מ (פורסם בנבו, 29.07.2001)].
לא בכדי פורסם הדבר גם באתר "יפעת", שם נרשם בזו הלשון: "במיכרז שפירסמה החברה למשק וכלכלה של השילטון המקומי בע"מ בנושא: מתן שירותי היסעים ושרותי הסעות של תלמידים ו/או עובדי רשויות מקומיות – רשות מזמינה: ג'לג'וליה, זכתה חברת מטיילי להב בע"מ..." [נספח ח' לעתירת רון גל] בנסיבות אלה סברה רון גל כי שירותי ההסעות שהוזמנו על ידי המועצה המקומית נימסרו למטיילי להב.
אולם, במקרה שכזה חובה עליה ליתן טעמים המצדיקים את בחירתה זו. יפים לכך הדברים אותם שנה השופט (כתוארו דאז) מ' חשין בע"א 700/89 חברת החשמל לישראל בע"מ נ' מליבו ישראל בע"מ, פ"ד מז(1) 667, 681-680 (1993): "... ציפייתו הסבירה של כל מציע במיכרז, ודין המכרזים חותם ציפייה זו בהקניית זכות לכאורה למציע הזול כי יזכה במיכרז [...] זכות לכאורה וציפייה סבירה אמרנו, הואיל ובעל המיכרז רשאי לבחור בהצעה גם אם אינה הזולה ביותר, ובילבד שסומך הוא עצמו אל טעם סביר ומיוחד שלעניין (למשל: בג"צ 118/83 אינווסט אימפקט בע"מ ואח נ המנהל הכללי של משרד הבריאות ואח' (להלן - פרשת אינווסט [6]), בעמ' 736-737; בג"צ 292/61 בית אריזה רחובות בע"מ ואח' נ' שר החקלאות ואח' [7], בעמ' 26; בג"צ 351/71 "צוות ניהול" בע"מ נ' שר המסחר והתעשיה ואח' (להלן - פרשת צוות ניהול [8]), בעמ' 116-117).
...
לא מצאתי ממש ביתר טענות הצדדים והן נדחות.
סוף דבר – העתירות נדחות.
חרף דחיית העתירות הגעתי לידי מסקנה כי יש מקום לחייב את המועצה המקומית בשכר טרחת באי כוח העותרות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו