בעניינינו, תוכנית העיצוב הראשונה שהוגשה על ידי התובעת, כללה הקלות משמעותיות החורגות מהתב"ע – אשר הוסרו רק בשלב מאוחר יותר, עת הגישה התובעת (בהמלצות וועדת הערר) בקשה להיתר וכרכה עמה תוכנית עיצוב מתוקנת (חדשה), אשר לא כללה סטייה (הקלות) מהוראות התב"ע.
בחקירתה הנגדית נדרשה הגברת דוידי לעניין ההקלות וכך העידה – " ... בתוכנית העיצוב הראשונה היו כלולות גם הקלות, הקלה – הפיכה של חדרי היציאה לגג, תוספת קומה להוספת חדרים על הגג והפיכתם לדירות, הכוונה שתוכנית ביניין עיר איפשרה חדרים על הגג בדומה לתוכנית ג' ... יש חוו"ד משפטית של הערייה, שלא מאפשרת להמיר את השטחים המיועדים לחדרים על הגג לדירות. אם היו מאשרים את ההקלה, השינוי היה פריסה אחרת של שטחים בקומה חמישית במקום חדרים על הגג היו דירות עצמאיות" (עמוד 40 לפרוטוקול, שורות 16-22).
בהחלטתה מיום 8/5/03 (נספח נ"ו לכתב התביעה) קבעה הועדה כך: "עמדת העותרת, כי הנוהל אינו בעל מעמד סטאטוטורי ועל כן לא ניתן להתנות את היתר הבנייה במילוי דרישותיו, היא טענה נכונה. יחד עם זאת, יש לבחון את דרישות המשיבה לגופן ולבחון את ההיגיון שבבסיסן. ואין לומר כי המשיבה אינה רשאית להטיל תנאים כלשהם על העוררת, באופן שיבטיח כי הבניין יתאים לייעודו המוצהר" (שם, עמוד 9 סעיף 4).
...
מצאנו, כי בקשת התובעת להקמת הפרוייקט במגרשה חרגה מהותית – הן מהוראות המכרז, הן מתוכנית המתאר המפורטת החלה (2069 ג') והן מתוכנית המרתפים שהייתה בתוקף (ע') עד לאישורה של תוכנית ע-1 ביום 18/3/3 – כך שהיה צורך, חדשים לבקרים, לתקן את תוכנית העיצוב ובקשת ההיתר.
אני קובע, אפוא, כדלקמן:
א. התביעה כנגד הנתבעים כולם – נדחית.
התובעת תשלם לכל אחד מהנתבעים – 1-3, הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 10,000 ₪ (סה"כ 30,000 ₪), אשר יישא הצמדה וריבית חוקית מהיום ועד למועד התשלום בפועל.