מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על מעצר עד תום הליכים בעבירת קשירת קשר להנחת רימון רסס

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2009 בעליון נפסק כדקלמן:

בעקבות הסיכסוך עם הערייה ועם העומד בראשה, קשרו העורר והאחרים קשר לפגוע בראש העיר על מנת לנקום בו בגין הוצאת צוי הפינוי וההריסה, וזאת בדרך של השלכת רימון רסס לעבר ביתו.
לאחר שמיכאל הגיע לאשדוד הנאשם 2 הצביע על ביתו של ראש העיר וכן הנחה אותו באשר לדרך המילוט בה ייסע לאחר זריקת הרימון ומסר לו את רימון הרסס.
כמו כן, דחה בית המשפט המחוזי את טענת השהוי שהעלה העורר בשל האיזון הנידרש אל מול חומרת המעשים המיוחסים לו. לפיכך, הורה בית המשפט המחוזי על מעצרו של העורר עד תום ההליכים כנגדו.
הלכה היא כי תשתית ראייתית לכאורית, אף שהיא מורכבת ממסכת של ראיות נסיבתיות, עשויה להוות תשתית מספקת לצורך מעצר עד תום ההליכים מקום שיש בה כדי לבסס סיכוי סביר להרשעת הנאשם בעבירות המיוחסות לו ובילבד שהראיות לכאורה ככל שהן נסיבתיות תהיינה על פניהן בעלות עוצמה שיש בה להוביל למסקנה לכאורית ברורה בדבר סכויי ההרשעה [ראו למשל: החלטתו של כבוד השופט ד' חשין בבש"פ 8114/06 אלהוזייל נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 15.11.2006) סעיף 6; החלטתו של השופט ס' ג'ובראן בבש"פ 1466/04 זדה נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 26.2.2004)].
...
הטענות בערר לטענת העורר – באמצעות בא כוחו, עו"ד נס בן-נתן – התשתית הראייתית כנגדו מתמצית בראיות נסיבתיות גרידא שאינן מובילות למסקנה אחת הכרחית בדבר אשמתו.
בשל כך, סבור אני כי לא נפלה שגגה תחת ידיו של בית המשפט המחוזי בקבעו כי קיימות ראיות לכאורה לביצוע המעשים המיוחסים לעורר בכתב האישום.
מקובלת עליי עמדת המשיבה כי מסוכנותו של העורר הנלמדת ממעשיו מתגברת נוכח עברו הפלילי.
אשר על כן, הערר נדחה.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

על פי המתואר באישום הראשון, קשרו גבאי והנאשמים הנוספים קשר לסחוט את המתלונן, בעל עסק ברישיון לחלפנות כספים, ובמסגרת זו הציעו לו את עזרתם בהשבת סחורה שנגנבה מעסק אחר שהמתלונן ועמיתו (להלן: פוזילוב) הלוו לו סך של 50,000 ש"ח, ובעקבות הגניבה לא קיבלו מהלווים את החזר ההלוואה.
בבקשה נטען כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת העבירות המיוחסות להם, ובין היתר הודעת המתלונן; הודעות פוזילוב ואישתו המאשרים כי נזרק רימון רסס לביתם; מצלמות אבטחה המתעדות הגעת רכב סמוך לביתו של פוזילוב, יציאת שני אנשים רעולי פנים מהרכב וזריקת הרימון לעבר הבית; תמונות מזירת הארוע; דגימת דנ"א של הנאשם 3 על מנוף הרימון; הקלטות שיחות בין המתלונן לאלול; וצילומי מצלמות אבטחה המתעדות את המפגש בצומת.
החלטתו של בית המשפט המחוזי בהחלטתו מושא העררים קבע בית המשפט המחוזי כי התרשם מקיומה של תשתית ראייתית לכאורה, וכי חרף הספיקות שבקשו באי-כוח העוררים לעורר במהימנותו של המתלונן, עיון יסודי בחומר החקירה הרב מלמד כי כל אחד מהעוררים ומהנאשמים הנוספים היה מעורב באחד השלבים של "קשר הסחיטה". אשר לגבאי והנאשם 2, נקבע כי כעולה מחומר הראיות לכאורה הם "השמיעו כלפי המתלונן איומים ברורים" וגבאי אף שלח את הנאשם 3 לזרוק את הרימון על ביתו של פוזילוב.
בדיון שנערך לפניי טענה באת-כוח המשיבה, מנגד, כי די בראיות שהוצגו כדי לבסס לכאורה את הרשעת העוררים בעבירות המיוחסות להם, באופן המצדיק את מעצרם עד תום ההליכים, וכי אף אם המתלונן עצמו מעורב בפלילים, אין בכך כדי לשנות ממסקנה זו. אשר לטענות באי-כוח העוררים, סבורה באת-כוח המשיבה כי מקומן של אלו להתברר במסגרת התיק העקרי, וכי אין בהן כדי להחליש את עוצמת הראיות בשלב הבקשה למעצר עד תום ההליכים.
בית המשפט הדגיש, כי הניח לחובת המתלונן את החשדות נגדו, וכי אף בהנתן הנחה זו, "לא היה נגרע ה'יש' הראייתי בעיניין הסחיטה כלפי המתלונן, והמסקנה ממנו לא הייתה משתנה". בהחלטתו המפורטת נתן איפוא בית המשפט המחוזי מענה למכלול הטענות שהעלו באי-כוח העוררים באשר לחולשה הנטענת של הראיות לכאורה.
סעיף 21(ב)(1) לחוק המעצרים קובע כי בית המשפט לא יורה על מעצרו של נאשם עד תום ההליכים אלא אם כן נוכח, בין היתר, כי "לא ניתן להשיג את מטרת המעצר בדרך של שיחרור בערובה ותנאי שיחרור, שפגיעתם בחרותו של הנאשם, פחותה". אמנם, עבירה של סחיטה באיומים מלמדת מטיבה על חשש לשיבוש מהלכי משפט.
...
יתירה מזאת, כבית המשפט המחוזי אף אני סבור כי מסוכנותם של שני העוררים נלמדת מהמעשים המיוחסים להם, כמו גם מעברם הפלילי הקודם; וכי מסוכנות זו, לצד החשש מפני שיבוש מהלכי משפט המתעורר אף הוא בנסיבות ביצוע המעשים המתוארים בכתב האישום, מקימים שניהם עילות למעצרם של העוררים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
בענייננו, אני סבור כי בעוד שהמעשים החמורים המיוחסים לגבאי בכתב האישום, כמו גם עברו הפלילי המכביד – בין היתר בעבירות של שיבוש מהלכי משפט – מצדיקים אבחנה בינו לבין הנאשם 2, באופן שרק בעניינו של האחרון תבחן האפשרות לחלופת מעצר, הרי ששונים הם פני הדברים ביחס לאלול.
סיכומם של דברים, לנוכח כל האמור, הערר בבש"פ 6094/19 נדחה; ואילו הערר בבש"פ 6092/19 מתקבל, כך שאני מורה לשירות המבחן להגיש עד ליום 31.10.2019 לבית המשפט המחוזי תסקיר מעצר בעניינו של אלול, שבו תיבחן האפשרות להורות על מעצרו באיזוק אלקטרוני או לשחררו לחלופת מעצר.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2006 בעליון נפסק כדקלמן:

כתב האישום מייחס למשיבים בין היתר עבירות של ניסיון לרצח, שורה של עבירות בנשק, וכן עבירות של זיוף והתחזות.
תמצית האישום הראשון היא כי על רקע סיכסוך בין מפעילים של בתי הימורים בלתי חוקיים בישראל קשרו המשיבים 1-2 יחד עם קיג, חסיד ואדם אחר (להלן: החמישה) קשר לרצוח את יעקב אלפרון, את אחיו ניסים אלפרון ואת עזרא גבריאלי באמצעות רוצחים שכירים.
האישום החמשי מייחס למשיב 1 החזקת רימון רסס וחומר נפץ וניסיון להעבירם לאחר על דעתם ובהסכמתם של יתר המשיבים.
ביום 23.6.2004 הוגשו בבית משפט המחוזי בתל אביב כנגד המשיבים 1-2 כתבי אישום בפרשה אחרת של רצח כפול וניסיונות לרצח (תפ"ח 1120/04, 1119/04), ואף בפרשה זו נעצרו משיבים אלה עד תום ההליכים, בהסכמתם.
המבקשת מדגישה כי משפט הזוטא שניהל המשיב 2 עיכב את היתקדמות ההליך במידה לא מבוטלת, והיא מציינת כי ההליכים במשפט הזוטא הסתיימו אך טרם ניתנה החלטה בעיניין זה. התפתחות נוספת אשר גרמה לעיכוב בשמיעת ההוכחות קשורה אף היא למשפט הזוטא ועניינה בכך שבמסגרת סיכומיו של המשיב 2 במשפט הזוטא נחשף ככל הנראה בית משפט קמא לחומר שלא הוצג בפניו כראיה במהלך המשפט והקשור למשיב 1.
בקשה זו נדחתה (ראו החלטה מיום 7.5.2006) וערר שהוגש על אותה החלטה נדון על ידי נשיא בית משפט זה ונדחה בהחלטתו מיום 10.7.2006 (ע"פ 3957/06).
על הליכים פליליים בהקף כזה כבר פסקנו בעבר כי אף שחוק המעצרים ביקש להגביל את תקופת מעצרו של נאשם לתשעה חודשים מתוך הנחה כי בתוך פרק זמן זה ניתן וראוי לסיים את שמיעת המשפט, ישנם מקרים בהם מורכבות העניין והיקפו אינם מאפשרים את סיום המשפט בתוך פרק זמן זה, וזאת גם כאשר המשפט מיתנהל במהירות וביעילות.
...
המבקשת טוענת כי נוכח ההתקדמות בשמיעת ההליך ונוכח מסוכנותם הרבה של המשיבים לשלום הציבור הנלמדת מהמעשים המיוחסים להם, יש להיעתר לבקשת ההארכה גם הפעם שכן חלופת מעצר אינה יכולה להשיג את מטרות המעצר במקרה הנדון.
מכל הטעמים המפורטים לעיל אני מורה על הארכת מעצרם של המשיבים 1 והמשיבים 3-6 בתשעים ימים נוספים, החל מיום 1.7.2006 או עד למתן פסק דין בעניינם בתפ"ח 1070/04 בבית המשפט המחוזי בתל אביב, לפי המוקדם.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

נגד המשיבים הוגש לבית המשפט המחוזי בבאר-שבע כתב אישום בת.פ.942/99, המייחס להם קשירת קשר לבצוע פשע, נסיון לרצח וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות.
המשיבים השליכו לעבר יושבי הקיוסק רימון רסס צה"לי. כתוצאה מהתפוצצות הרימון ניפצעו קשה ונחבלו חבלה חמורה תשעה בני אדם.
בית המשפט קבע כי קיימת תשתית ראייתית לכאורה הקושרת את המשיבים אל העבירות המיוחסות להם בכתב האישום.
על בסיס זה הורה בית המשפט על מעצרם של המשיבים עד לתום ההליכים וכי אין מקום לחלופת מעצר.
על החלטה זו הגיש משיב 2 ערר לבית משפט זה (בש"פ 8357/99), אשר נדחה על ידי חברי השופט י' טירקל.
...
דעתי היא, כי יש לקבל את בקשת המדינה להארכת מעצרו של משיב 1.
על רקע נסיבות אלה, אני מורה על הארכת מעצרו של משיב 1, בהסכמת בא-כוחו, בתשעים ימים נוספים שמנינם יחל ביום 22.8.00 או עד למתן פסק-דינו לפי המוקדם.
כן אני מורה על הארכת מעצרו של משיב 2, בתשעים ימים נוספים שמניינם יחל ביום 11.9.00 או עד למתן פסק-דינו לפי המוקדם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו