מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על מעצר עד תום ההליכים של קטין מואשם בשוד

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 18.10.2017 הורה בית המשפט המחוזי על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים.
המשיב הגיש ערר לבית משפט זה על החלטתו של בית המשפט המחוזי, אולם לבקשתו נמחק הערר ביום 5.11.2017 (בש"פ 8421/17).
המדינה מוסיפה ומדגישה את עברו הפלילי הכבד של המשיב, הכולל הרשעות בעבירות אלימות וסמים, לרבות הרשעה בעבירת שוד משנת 2002 שבגינה ריצה 33 חודשי מאסר בפועל, וכן הוטל עליו עונש מאסר על-תנאי בר הפעלה למשך 6 חודשים, אשר לא הרתיע אותו מלשוב ולבצע עבירות.
לבסוף, המדינה מאשרת כי אמנם חלו עיכובים בתחילתו של ההליך העקרי, אך מוסיפה וטוענת כי מאז החלה שמיעת ההוכחות ההליך מיתקדם בקצב ראוי.
בדיון שהתקיים בפני טען בא-כוחו כי העיכובים בהליך העקרי נגרמו שלא באשמת המשיב, וכן הוסיף והביע חשש כי פרשת התביעה תתעכב לנוכח סירובם של המתלונן והאדם הנוסף להתייצב למתן עדות.
בנוסף, בא-כוחו של המשיב הדגיש את חלוף הזמן מאז נבחן עניינו של המשיב על ידי שירות המבחן, וכן את נסיבותיו האישיות של המשיב, שהוא נשוי ואב לשני ילדים קטינים.
...
לא התרשמתי כי יש בטענות המשיב בדבר התמשכות ההליכים כדי לשנות ממסקנה זו, בפרט כאשר דיון הוכחות נוסף צפוי להתקיים בשבוע הבא ובשים לב לכך שלנוכח ההתפתחויות שתוארו בטענות הצדדים ניתן להניח כי פרשת התביעה מתקרבת לסיומה.
סוף דבר: הבקשה מתקבלת.
אני מורה על הארכת מעצרו של המשיב החל מיום 13.6.2018 בתשעים ימים או עד למתן פסק דין בת"פ 31849-09-17 בבית המשפט המחוזי בירושלים, לפי המוקדם.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ובהמשך נפסק (בפיסקה ט"ו להחלטה): "בנדון דידן סבורני, כי חרף הנסיבות המחשידות, אין עסקינן לגבי שני משיבים אלה במצב שבו לא תסכון כל חלופה ואין לבדקה; זאת גם אם מובנת התלבטותו של שירות המבחן נוכח נסיבות הפרשה במכלולן והשתיקה. ניתן לבדוק חלופה, תוך שמניעת החשש לעבירות נוספות, שיקול מרכזי כאן, תיעשה במעצר בית מלא, איזוק אלקטרוני, והפקדות וערבויות גבוהות, בדרוג בין המשיבים - שכן משיב 1 חמור אף ממשיב [2], כפי שציין בית המשפט המחוזי". בסופו של יום אישר בית המשפט העליון את שליחתם של המשיבים לחלופת מעצר אך הידק את התנאים הנלווים לה. בבש"פ 3342/09 פישקו נ' מדינת ישראל (פורסם במאגרים; 2009) מדובר היה בעורר שהואשם בקשירת קשר לפשע, שוד בחבורה, שוד מזוין, אחזקת נשק וסחר בנשק.
אלא שכאן יש לזכור את הוראות סעיף 22ב(ב)(1) לחוק המעצרים הקובע כי "לא יוטל מעצר בפקוח אלקטרוני לגבי מי שנאשם בעבירות המפורטות להלן, אלא אם כן שוכנע בית המשפט, מטעמים מיוחדים שיירשמו, כי בשל נסיבות ביצוע העבירה או נסיבותיו המיוחדות של הנאשם, ובכלל זה היותו של הנאשם קטין, ניתן להסתפק במעצר בפקוח אלקטרוני", וסייג זה יפה לעבירות בהן הואשם המשיב.
כך, בעיניין אבו-עאבד פסק כב' השופט עמית (בפיסקה 6 להחלטה): "אכן, העורר אך הגיע לגיל בגרות ואין לו עבר פלילי. אך בהנתן הסתבכותו של העורר בעבירה מעין זו, בכלי נשק מעין זה, כשהעורר הוא המקור לכאורה לאספקת כלי הנשק – איני רואה טעם מיוחד בגינו יש להתערב בהחלטת בית משפט קמא [להורות על מעצרו של העורר עד לתום ההליכים]." בעיניין בותסאז דובר היה במי ששרות המבחן המליץ על שיחרורו לחלופת מעצר, שסבל מבעיות בריאות קשות ובהן מחלות לב ונכות באחת מרגליו, ועמד לזכותו עבר פלילי נקי למעט עבירות שבוצעו לפני עשור.
...
אם נוסיף לדברים את עמדתה העקרונית של פסיקת בית המשפט העליון, המציינת כי יש לשמור פיקוח של בני משפחה קרובים בעבירות אלה למקרים נדירים, המסקנה המתבקשת לטעמי היא שאין המדובר במקרה נדיר שכזה, ואין לאשר את בת זוגו של המשיב כמפקחת.
אני מאשר אפוא את מר אדרעי כלשמש מפקח על המשיב.
התוצאה היא כי ניתן לשקול בנסיבות העניין את שליחתו של המשיב למעצר בפיקוח אלקטרוני; יחד עם זאת פסלתי את המפקחים המוצעים למעט המפקח הרביעי.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו בת"פ 22081-01-18.
נגד המשיב הוגש כתב-אישום, שבו הואשם בעבירת ניסיון שוד – לפי סעיף 402(א) בשילוב סעיף 25 לחוק העונשין, התשל"ז-1977.
העובדות המיוחסות למשיב בכתב-האישום, אשר נסמכות, כאמור, על גרסאותיהם של שלושת העדים הנ"ל, מבססות עבירה של ניסיון שוד.
על תכליתו של תסקיר המעצר בעת הדיון בבקשה למעצר עד תום ההליכים עמד בית-המשפט העליון (כב' השופטת (כתוארה אז) ביניש), בהחלטה בבש"פ 1092/05 תראבין נ' מדינת ישראל (27.2.05): "תסקיר מעצר הוא כלי-עזר שיש בו כדי לסייע לבית-המשפט להכריע בשאלת התאמה לחלופה, וכן להערכת החלופה המתאימה. אולם, בית-המשפט נעזר בו – כשאין מדובר בקטינים – רק במקרים בהם מתקשה בית-המשפט עצמו לבחון שתי שאלות אלה. כאשר הנתונים המצויים בפני בית-המשפט מאפשרים לו להכריע בשאלת התאמת המקרה לחלופה, או בשאלת התאמת הערב והתנאים המוצעים לחלופה, אין מקום, כדבר שבשיגרה, להפנות את העורר לשירות-המבחן". בית-המשפט העליון (כב' השופטת (כתארה אז) א' חיות) חזר על הדברים בהחלטה בבש"פ 10870/06 מכלוף ציצו נ' מדינת ישראל (15.1.07): "הזמנת תסקיר מאת שירות המבחן בשלב המעצר הוא כלי שאין להפעילו כדבר שבשיגרה וראוי לצמצם את השמוש בו אך ורק לאותם המקרים שבהם שוכנע בית המשפט כי יהא בכך כדי לקדם את הדיון ולסייע לבית המשפט בהחלטתו. שימוש מוגבר ובלתי מוצדק בכלי זה מעמיס שלא לצורך על שירות המבחן, מאריך את הדיון בבקשה ואף יוצר ציפיות-שוא אצל הנאשם. מכל אלו ראוי להמנע". כן פסק בית-המשפט העליון (כב' השופטת (כתוארה אז) מ' נאור), לעניין אי-הזמנת תסקיר מעצר, כי "לא בכל מקרה יש הצדקה לקבלת תסקיר מעצר. לעתים אין טעם בבקשת תסקיר, בבחינת מצוות אנשים מלומדה, בנסיבות בהן אין בכוחה של אף חלופת מעצר לאיין את המסוכנות" (בש"פ 8049/07 שאדי איזברגה נ' מדינת ישראל (26.9.07); וכן ראו: בש"פ 8145/07 פוזנוב נ' מדינת ישראל (7.10.07); ובש"פ 9469/05 באסם אבו עמרה נ' מדינת ישראל (11.10.05)).
כך למשל, מתאפשר טפול גמילה, כחלופת מעצר, כאשר הנאשם החל בגמילה עוד לפני שביצע את העבירה שבגינה נעצר; כאשר פוטנציאל ההצלחה של הליך הגמילה הוא גבוה; וכאשר יש בהליך הגמילה כדי ליתן מענה הולם למסוכנות הנשקפת מהנאשם (לעיל).
...
סבורני, כי בנסיבותיו הספציפיות של תיק זה, התשובה לכך היא שלילית.
אשר על כל האמור לעיל, ייעצר המשיב עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

העורר, קטין שגילו קרוב ל-16 שנים, מואשם בבצוע בצוותא של עבירות שוד בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 402(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, ועבירה של הונאה בכרטיסי חיוב, לפי סעיף 17 לחוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986.
שירות המבחן הדגיש, כי המסגרת המתאימה עבור העורר היא חלופת מעצר חוץ-ביתית, והסיבה לבחינתן של חלופות אחרות היא "היתנגדותו הנחרצת של הקטין לאפשרות השמתו במסגרת חוץ ביתית". בעקבות הבדיקה הנוספת, המליץ שירות המבחן על שיחרורו של העורר למעצר בבית סבו וסבתו, תחת פיקוחם, בסיוע קרובי מישפחה נוספים, ובפיקוח אלקטרוני.
בהחלטתו מיום 21.5.2019, קיבל בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופט י' טופף) את בקשתה של המשיבה, והורה על מעצרו של העורר עד תום ההליכים נגדו.
...
לאחר שעיינתי בערר, על נספחיו, ושקלתי את טענות הצדדים, אלו שבכתב ואלו שבעל-פה, באתי לכלל מסקנה כי דין הערר להידחות.
אשר על כן, הערר נדחה.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"פ 5308/22 לפני: כבוד השופט י' אלרון העורר: פלוני נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל ערר על מעצר עד תום ההליכים לפי החלטתו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע ב-מ"ת 5943-06-22 מיום 24.7.2022 שניתנה על ידי השופט א' אינפלד תאריך הישיבה: י"ד באב התשפ"ב (11.08.22) בשם העורר: עו"ד יניב זוסמן בשם המשיבה: עו"ד עילית מידן ][]החלטה
רקע והשתלשלות ההליכים נגד העורר הוגש כתב אישום מתוקן המייחס לו ארבעה אישומים ובהם עבירות של תקיפה בנסיבות מחמירות (בצוותא) לפי סעיפים 382(א) ו-380 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק); פגיעה בפרטיות לפי סעיפים 2(3) ו-5 לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981; שוד לפי סעיף 402(א) לחוק; דרישת נכס באיומים בנשק קר בצוותא לפי סעיפים 404 סיפא ו-29 לחוק; פציעה בנסיבות מחמירות (נשק קר, בצוותא) לפי סעיפים 334, 335(א)(1) ו-335(א)(2); היזק לרכוש במזיד לפי סעיף 452 לחוק.
לאחר שהתברר למתלונן זה כי האחרים קטינים, הוא ביקש לעזוב את החדר, אך העורר והאחרים היתנפלו עליו והיכו אותו, עד אשר הצליח להמלט מהחדר.
בבקשה נטען לקיומן של ראיות לכאורה להוכחת אשמתו של העורר, לרבות עדויות, תעודות רפואיות, הקלטות וסרטונים.
עוד צוין בבקשה למעצר עד תום ההליכים של העורר, כי תלוי ועומד נגדו כתב אישום נוסף שהוגש בחודש דצמבר 2021 בגין עבירות גניבה ועבירות שימוש ברכב.
...
מנגד המשיבה סמכה ידיה על החלטת בית המשפט המחוזי והוסיפה כי החלטה זו מפרטת את "ההתנהלות העבריינית" המיוחסת לעורר ובכללה מעשי אלימות, שוד, ופגיעה בפרטיות, וכי אין להתערב בה. דיון והכרעה לאחר שעיינתי בערר, ושמעתי את טענות באי כוח הצדדים בדיון שנערך לפניי, הגעתי למסקנה כי דין הערר להידחות.
אשר על כן, הערר נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו