הוועדה המקומית מפנה לפסק הדין בעיניין ת"א 158348/08 בקר עדי ועמירם נ' הועדה המקומית לתיכנון ובנייה ת"א יפו (להלן: "עניין בקר")] (פורסם בנבו, 24.6.08), לפיו: "ההחלטה עליה מערערים במקרה שבפניי נושאה בדרך ובשיטת חישוב ריבית הפיגורים על תשלום היטל ההשבחה, דהיינו, על חלק בלתי נפרד מעצם החיוב".
דהיינו, בית המשפט ראה את הריבית המוטלת על קרן החוב של ההיטל השבחה, כחלק בלתי נפרד מעצם החיוב שהסמכות לידון בו היא במסגרת ערעור היטל השבחה על פי סעיף 14 לתוספת השלישית.
בתי המשפט וועדות הערר לעניין היטל השבחה, נתנו במהלך השנים החלטות רבות, רק בעינייני הריבית או שהביעו דעתן וקבעו שהמסלול הנכון להשיג גם על חיוב הריבית, הנו בהתאם למתווה הערר שנקבע בתוספת השלישית וכי המסלול של תביעות השבה אינו מסלול עוקף (ראה למשל: ת.א 2389/91 הבנק הבינ"ל הראשון נ' הוועדה המקומית לתיכנון ולבניה הדרים, פ"ד נ(4)97, בג"צ 7129/00 עידו דון-יחיא נ' הוועדה המקומית לתו"ב ירושליים, פ"ד נד(5)218, ע"א 2688/99 דנצינגר אריה נ' הוועדה המקומית לתו"ב יהוד).
...
סוף דבר
לאור הנימוקים שפורטו לעיל, דין הערעור להתקבל.
התוצאה האופרטיבית של קבלת הערעור הינה, שדין תביעת ההשבה שהגישו המשיבים בבית משפט קמא להידחות על הסף, מכל אחד מהטעמים המפורטים לעיל (התיישנות וחוסר סמכות).
בנסיבות המיוחדות של המקרה כאן, כאשר גם בית המשפט קמא סבר שבמחלוקת לא קיימת הלכה, ובכל מקרה נראה שהוראות החוק הותירו ספק מסוים (לעניין הסמכות), אני סבור שזה המקרה בו יש לחרוג מהכלל, לפיו יש להשית הוצאות על הצד המפסיד, ואני קובע כי כל צד יישא בהוצאותיו.