בבית המשפט העליון
רע"א 4036/14
לפני:
כבוד השופט נ' סולברג
המבקש:
חסן מסעודין
נ ג ד
המשיבים:
1. אלכסנדר קושניר – מנהל הרשות הממשלתית למים ולביוב
2. יואל מורג – מנהל מחוז הנגב במשרד החקלאות ופיתוח הכפר
3. אריה אמסלם – מנהל מחוז הנגב, מקורות חברת מים בע"מ
בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין לעינייני מים בחיפה בעח"ק 55274-11-13 מיום 18.5.2014 שניתנה על- ידי סגן הנשיא ר' שפירא ונציגי הציבור ש' שטרייט וי' מנטל
בשם המבקש:
עו"ד שמואל זילברמן
בשם המשיבים 1-2:
עו"ד יואב שחם
בשם המשיבה 3:
עו"ד נועם רונן; עו"ד נמרוד סביל
][]החלטה
סמוך לביתו של המבקש ולמכלאה בה מצוי העידר שבבעלותו, אשר ניבנו שלא כדין, מצויה נקודת מים הומניטארית לשתייה (לפי תעריף מים לצריכה ביתית), וכמו כן אושרה למבקש נקודת מים חקלאית לצורך השקיית העידר (בתעריף חקלאי, ששיעורו נמוך יותר), בהתאם למיכסת המים שהוקצתה לכך.
בכל הנוגע לרשות הממשלתית למים ולביוב (להלן: רשות המים), נקבע כי המבקש טוען למעשה נגד החלטות חדשות שרשות המים קיבלה, ועל כן "נראה, על פניו, כי ההליך הנכון הוא הגשת ערר המופנה כנגד החלטות חדשות". עוד נקבע כי ממילא לא ניתן לאכוף ביצוע צו על רשות ממשלתית במסגרת הליכי בזיון בית משפט.
למעשה, בקשת הבזיון אינה מופנית להוראות פסק הדין מיום 12.2.2014, אלא נוגעת להחלטות חדשות של רשות המים שהתקבלו לאחר מתן פסק הדין, ובהמשך אליו – נתוק הספקת המים לצנור המוביל למכלאה, בזמן שהיעדר אינו נמצא בה. בית הדין לא קבע בפסק הדין, בודאי לא באופן מפורש, באיזה אופן יסופקו מים למכלאה כאשר העידר נמצא במרעה, אם בכלל (כל זאת כאשר המבקש רשאי לקבל הקצאת מים בתעריף חקלאי מאת ספק באיזור המרעה, בכפוף לאישורים הנדרשים).
כפועל יוצא, רשות המים כלל לא הפרה את הוראות פסק הדין, אשר עולה הן מלשונו, הן מן ההגיון העומד ביסודו, כי היתייחס להספקת המים לעדר בזמן שהייתו במכלאה בלבד ("הבעיה נעוצה בתקופה בה נמצא העידר במכלאה... אין משמעות הדבר כי [המבקש] אינו יכול לבקש הנגשת המים לעדר בזמן שהותו במכלאה" (עמוד 4 לפסק הדין); "בפסק הדין נקבע כי יש לספק מים לעדר בזמן שהותו במכלאה" (עמוד 3 להחלטה מושא הבקשה)).
...
באשר לקביעת בית הדין בדבר אמות המידה לפיהן על רשות המים לפעול (ובכללן, הספקת מים בתעריף ביתי למכלאה כאשר העדר נמצא במרעה) – סבורני כי לא היה על בית הדין לקבוע את אשר קבע במסגרת הליך הבזיון.
לאור כל האמור, ובהסתמך על תקנה 462 לתקנות סדר הדין האזרחי, קביעות בית הדין בדבר אמות המידה שעל המדינה להפעיל, בקשר להספקת מים בתעריף ביתי למכלאה כאשר העדר במרעה, מבוטלות בזאת.
אין בהחלטתי זו כדי למנוע מאת המבקש לפנות לערכאה המתאימה, בהליך נפרד, בבקשה לחיבור נוסף למי שתייה לצרכים ביתיים כאמור, ומובן שאיני מביע כל דעה בעניין זה.
סיכומו של דבר, בקשת רשות הערעור נדחית בזאת.