מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערר על החלטת מעצר בית מלא בפיקוח איזוק אלקטרוני

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על בית המשפט לבדוק במקרה זה, האם ניתן לאיין את המסוכנות הנשקפת מהמבקש בנהיגה, למשל ע"י פסילת רישיון הנהיגה, הוראה על מעצר בית חלקי, פקוח צמוד, אזוק אלקטרוני, והטלת ערבויות נוספות.
עם זאת, בערר על החלטת בימ"ש קמא שעצר את העורר במעצר בית מלא, ביהמ"ש המחוזי סקר פסיקה במקרים דומים, והגיע לכלל מסקנה כי ניתן וצריך לאיין את המסוכנות הנשקפת מהעורר בדרך של פסילתו עד לתום ההליכים, ושיחרר אותו ממעצר בית ומאיזוק אלקטרוני.
...
אני סבור כי ניתן להפחית את הסיכון ע"י פסילת רישיון הנהיגה של המבקש, פיקוח מתאים, וערבויות נוספות במצטבר לערובות הקיימות.
סיכום והחלטה: לאור כל האמור, אני מורה כדלקמן: המבקש ישהה במעצר בית באותו מקום בו הוא שוהה כעת ובפיקוח שנקבע בהחלטה הקודמת, פרט לשעות בהן אתיר יציאתו לעבודה, כמפורט להלן.
החלטתי תכנס לתוקף רק לאחר הפקדת הערובה במזומן על ידי המבקש, חתימתו על הערבות וכן חתימת המפקח על ערבות צד ג', הכל כמפורט בסעיף 2 להחלטה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

כאן המקום לציין, כי בשונה מהמעורבים הנוספים, מיכל שוחררה בהליך מעצר הימים, בין היתר, בתנאי מעצר בית מלא בפקוח וערבויות כספיות.
איחזור, בתמצית, כי שיחרורה של מיכל נבע ממספר טעמים: ראשית, נסיבות אישיות מיוחדות; שנית, העובדה שמעצרה של מיכל הוארך בבית משפט השלום עד שעות הערב ולאחר מכן נקבעו תנאי שיחרור, על החלטה זו הוגש ערר מבלי שהמדינה עתרה לעיכוב ביצוע ומיכל הגיעה לדיון בבית המשפט המחוזי כשהיא משוחררת בתנאים; שלישית, בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי נטען מפי המדינה כי החקירה הסתיימה ולא הוגשה הצהרת תובע.
טיעוני ב"כ הצדדים ב"כ המשיב, עו"ד לוי, טען כי עצם העובדה שמיכל שוחררה ואילו המשיב נותר עצור מהוה פגיעה בעיקרון השויון אשר יש בה כדי להוביל להחלטה על מעצרו של המשיב באיזוק אלקטרוני, וזאת הגם שתסקיר שירות המבחן אינו ממליץ על שיחרור.
שמעתי בקשב רב טיעוני ב"כ המשיב לפיהם המדובר במקרה חריג נוכח טענת האפליה המצדיק השמת המשיב באיזוק אלקטרוני תחת פקוח אחותו הגדולה וגיסו חרף המלצה שלילית של שירות המבחן, ואולם משקבעתי כי קיימת הבחנה בין המשיבים, לא שוכנעתי כי מדובר במקרה חריג המצדיק סטייה ניכרת מהמלצה כה מפורטת ושלילית, הן מבחינת המשיב עצמו והן מבחינת חלופת המעצר המוצעת.
...
ואולם, לא שוכנעתי כי יש בכוחו של החומר אליו הפנה ב"כ המשיב כדי להקהות ההבחנה בין מיכל למשיב.
שמעתי בקשב רב טיעוני ב"כ המשיב לפיהם המדובר במקרה חריג נוכח טענת האפליה המצדיק השמת המשיב באיזוק אלקטרוני תחת פיקוח אחותו הגדולה וגיסו חרף המלצה שלילית של שירות המבחן, ואולם משקבעתי כי קיימת הבחנה בין המשיבים, לא שוכנעתי כי מדובר במקרה חריג המצדיק סטייה ניכרת מהמלצה כה מפורטת ושלילית, הן מבחינת המשיב עצמו והן מבחינת חלופת המעצר המוצעת.
נוכח כל האמור, מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדו.

בהליך ערר מ"ת (עמ"ת) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי ערר על החלטת בית המשפט לתעבורה בירושלים (כב' השופטת ש' זוכוביצקי-אורי) מיום 11.6.17 שניתנה במ"ת 7025-02-17, לפיה שוחרר המשיב בתנאים אשר עקרם מעצר בית מלא בפקוח עם אפשרות לצאת מביתו לצורך שילוב במרכז יום למכורים חמישה ימים בשבוע ולבדיקות פרטניות בלווי אחד המפקחים יום בשבוע.
בהחלטה מושא הערר היתייחס בית המשפט קמא להחלטה בעיניין סוויסה (בש"פ 1981/11 מדינת ישראל נ' סוויסה, פ"ד סד(3) 101 (2011)) ולמקרים החריגים בהם ניתן לשחרר לגמילה כבר בשלב המעצר, ציין כי המשיב איננו עצור מאחורי סורג ובריח אלא בפקוח אלקטרוני ומטעם זה הקיש מהילכת סוויסה בשינויים המחויבים.
לאור העובדה שמדובר בטיפול בכל ימות השבוע מצא בית המשפט קמא כי אין מקום להשאיר את המשיב במעצר באיזוק אלקטרוני ואימץ את המלצת שירות המבחן לשחרר את המשיב למעצר בית, תוך הכבדת התנאים על מנת להבטיח את קיום תנאי השיחרור.
...
לאור העובדה שמדובר בטיפול בכל ימות השבוע מצא בית המשפט קמא כי אין מקום להשאיר את המשיב במעצר באיזוק אלקטרוני ואימץ את המלצת שירות המבחן לשחרר את המשיב למעצר בית, תוך הכבדת התנאים על מנת להבטיח את קיום תנאי השחרור.
הערר מתקבל, אפוא, והחלטת בית המשפט קמא מיום 11.6.17 מבוטלת.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ולדימיר שוחרר במעצר ימים; ואילו בהלקר נעצר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו בבית משפט השלום, ובמסגרת ערר שהוגש לבית המשפט המחוזי הועבר למעצר בפקוח אלקטרוני.
יתרה מכך, נבחנה חלופת מעצר בדמות מעצר בית מלא בפקוח אישתו ובני מישפחה, אך שירות המבחן התרשם כי הללו יתקשו להעריך ולצפות גורמי סיכון במצבו ולהפחית סיכון בהתנהלותו.
נוכח כל אלה, ובשים לב לתסקירי שירות המבחן – נקבע כי אין מקום להפנות את החבורה או את העורר לתסקירים משלימים לבחינת חלופות טיפוליות; או לבחון מעצר במתכונת איזוק אלקטרוני.
על החלטה זו נסוב הערר שלפניי, במסגרתו נטען כי לנוכח חלקו של העורר באישומים המיוחסים לחבורה, היה על בית משפט קמא להורות על שיחרורו לחלופת מעצר, שכן – הוצגה חלופת מעצר מרוחקת, תחת מפקחים טובים וראויים.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בערר על נספחיו ונתתי דעתי לטענות הצדדים ובאי-כוחם, באתי לכלל מסקנה כי דין הערר להידחות.
אשר על כן, הערר נדחה.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

במסגרת ההחלטה נושא בקשת רשות הערר, קיבל בית המשפט את ערר המשיבה על החלטת בית משפט השלום בבאר-שבע (השופט ר' ימיני) מיום 29.11.2023 ב-מ"ת 54323-11-23, והורה על הארכת מעצרו של המבקש עד למתן החלטה אחרת, חלף שיחרורו למעצר בית.
אשר על כן, לאחר ששמע את הערבים המוצעים, הורה בית המשפט על שיחרורו של המבקש לחלופת מעצר בתנאי מעצר בית מלא, בפקוח שתי ערבות אשר נבחנו על ידו ונמצאו כשירות לשמש כמפקחות על המבקש, ובכפוף לתנאים נוספים: אי יצירת קשר במישרין או בעקיפין עם המעורבים בפרשה עד תום ההליכים; התייצבות לכל דיון בלווי אחת הערבות; הפקדה כספית בסך 5,000 ש"ח; ערבות עצמית בסך 15,000 ש"ח; ערבות צד ג' בסך 15,000 ש"ח שתיחתם על ידי כל אחת מהערבות.
ביחס לטענה שבית משפט השלום בחן את המפקחים, קבע בית המשפט המחוזי כי תסקיר שירות המבחן נידרש לצורך בחינת האפשרות לתת אמון במבקש עצמו, ולאיין את המסוכנות הרבה הנשקפת ממנו, כאשר "הדבר נכון במיוחד כאשר מדובר בסחר בסמים באמצעים אלקטרוניים, דבר המקשה על הפיקוח". עוד הוסיף וקבע בית המשפט המחוזי כי סעיף 22ג(ב) לחוק המעצרים קובע כי בית המשפט לא יורה על מעצר בפקוח אלקטרוני כאשר מדובר בעבירות של סחר בסמים בלא קבלת תסקיר מעצר, אלא מטעמים חריגים שיירשמו.
מקובלת עלי עמדתו של בית המשפט המחוזי כי הוראה זו חלה, מכוח "קל וחומר", גם על שיחרור לחלופת מעצר שאינה באיזוק אלקטרוני.
...
איני סבור כי הבקשה דנן מגלה טעם חזק דיו, המקים עילה להתערבותו של בית משפט זה ב-"ערר ביניים", לא כל שכן בהצטרפו של מחסום הרשות ב-"גלגול שלישי". סבורני כי הבקשה נטועה היטב בעניינו הפרטני של המבקש ובמאפייניו, וכי לא מתקיימות נסיבות ייחודיות דיין אשר מצדיקות התערבות.
מקובלת עלי עמדתו של בית המשפט המחוזי כי הוראה זו חלה, מכוח "קל וחומר", גם על שחרור לחלופת מעצר שאינה באיזוק אלקטרוני.
משכך, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו