בית משפט השלום בחיפה
ה"ת 30675-03-22 עדוי ואח' נ' מישטרה-ימ"ר חוף
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופטת ג'אדה בסול
מבקשים
1. פלאח עדאוי
2. מנאל היב
3. אילהאם עדאוי
4. סאלח אבו חמדה
משיבה
מישטרה-ימ"ר חוף
החלטה
המבקשים לא השלימו עם ההחלטה, והגישו ערר על ההחלטה הנ''ל לבית המשפט המחוזי, ( ע''ח 49608-04-22) , ערר אשר נדחה ע''י בית המשפט המחוזי.
בבקשה עסקינן מעלה המבקש את הטענות הבאות:
המבקש הוא תושב היישוב ירכא, ועיקר עסוקו בעבודות הובלה.
עסקינן במטלטלין, וכפי הוראות סעיף 2 לחוק המטלטלין, תשל''א-1971 הרי שנקבע כי :
". הבעלות במיטלטלין היא הזכות להחזיק ולהשתמש בהם ולעשות בהם כל דבר וכל עסקה, בכפוף להגבלות לפי דין או לפי הסכם".
ההסכם עסקינן לא קבע כי הבעלות ברכב תעבור לעדווי עם תשלום מלוא התמורה, אלא רק הרישום במשרד הרשוי, כך שאין כל התנייה על הוראות החוק.
מניסוח הוראות ההסכם, שהמבקש טען כי נערך ע''י עורך דין, אין כל התנייה, או קביעה, כי הבעלות ברכב נשארת של המבקש, עד אשר תשולם מלוא התמורה, אלא עסקינן בהסכם מכירת רכב, מוזר יש לומר, בסכום לא מבוטל, כאשר המוכר מסכים להעניק לקונה הלוואה נדיבה, ללא כל רכיב של ריבית, כאשר אין עסקינן בחברה העוסקת במכירת כלי רכב, או בעיסקאות ליסינג, הענקת הלוואות מימון לרכישת רכב, תוך שיעבוד הרכב לטובתו, עד לפרעון מלוא התמורה, אלא עסקה רגילה, כשהצדדים מסכימים, ושיקוליהם עמם, כי התמורה תשולם בפרישה.
לענייננו, יפים דברי בית המשפט וקביעותיו בתיק ת''פ 2522-06-17 (מחוזי מרכז) מדינת ישראל נ' אבו רביעה ואח', כב' השופטת מיכל ברנט ( פורסם בנבו), והפסיקה המצוטטת שם, כאשר עסקינן שם במצב דומה לענייננו, וקביעת בית המשפט באותו הליך, תואמת את נסיבות העניין כאן, אף ביתר שאת.
...
דיון והכרעה:
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, המסמכים שצורפו, לרבות המסמכים החסויים שהוצגו ע''י המשיבה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
אני מקבלת את עמדת המשיבה ושלפיה, קבלת עמדת המבקש, מהווה מתן פתח לעברייני מס להברחת נכסים וסיכול אפשרות מימושם, עם סיום ההליכים המשפטיים בעניינם.
סוף דבר, דין הבקשה להידחות, וההחלטה לפיה נקבעו התנאים לשחרור הרכב, בעינה עומדת.