המקרקעין מיועדים ל"מבני משק" וממוקמים בריחוק מה מבתי המושב המקוריים, כאשר בין בתי המגורים של ההרחבה (מקום מגורי המשיבים – ז.ב.) והמקרקעין חוצץ כביש.
לעמדת ועדת הערר, אף בהנחה שתכנית המש"מ לא שינתה את הייעודים שהיו קיימים על פי תכנית גז, לא ניתן להוציא מכוחה של תכנית גז את ההיתר המבוקש תוך השענות על פרשנות נרחבת לשימוש המותר במקרקעין, שכן מהות השמוש המבוקש, שונה מעיסוק רציף ורגיל של חקלאות שעניינה גידול בעלי חיים במשק/נחלה/חלקה הצמודה למתחמי מגורים במושב אופייני.
נקבע (מפי כב' השופט פוגלמן) כי על היתר בניה לעלות בקנה אחד עם הוראות התכניות שבתוקף ולהינתן לפי תכנית הכוללת רמת פירוט נאותה "רמת הפרוט הנדרשת בהוראות תכנית לשם מתן היתר בנייה נגזרת גם מאופי ההיתר המבוקש והבנייה המתוכננת להתבצע מכוחו. ככל שמדובר בבניה שלה השלכות תכנוניות רחבות על הסביבה – תדרש רמת תיכנון מפורטת יותר".
בעיניין נהריה קבע בית המשפט: "לאחר בחינת הוראות התכנית החלה, הגעתי לכלל מסקנה כי היא אינה כוללת את הפרוט הנידרש לשם מתן היתר בנייה לפרויקט רחב ההקף שבו עסקינן. כפי שציינה המדינה בהודעתה המשלימה, עסקינן בחטיבת קרקע גדולה המיועדת לפי התכנית החלה לשימושים רבים ושונים – "מבני מגורים, מסחר, צבור, חינוך ותרבות, בריאות, נופש, עסקי שעשועים, בתי מלון, מלוניות ופנסיונים, חזיתות חנויות במבני מגורים, מסעדות". אמנם, התכנית קובעת מיגבלות שונות על השמוש במקרקעין (בין היתר, זכויות בנייה, מספר קומות ומרווחים בין מבנים), אך אין היא כוללת חלוקה פיזית של המיתחם לשימושים, ואינה מתייחסת בנפרד למיגבלות החלות על כל שימוש.
...
לאור האמור אני דוחה את טענת השיהוי.
סוף דבר
משהגעתי למסקנה כי ההיתר הוצא ללא תכנית מפורטת דיה אני דוחה את העתירה.
העותרת תשלם לכל אחת מהשיבות 1, 3, 4-19 (יחדו) את הוצאות המשפט ושכ"ט
עו"ד בסכום כולל של 20,000 ₪.