ביום 14.6.15 שלח מהנדס הוועדה מכתב "לכל המעוניין" בו אישר כי העותרת הגישה בקשה לקבלת טופס 4 לפני חודש וחצי וכי התקבלו חלק מהאישורים וכי "יש לציין שאין מניעה לקבלת טופס 4 לאחר השלמת כל התנאים".
ביום 25.6.15 הגישה העותרת לוועדת הערר כתב ערר על החלטת הוועדה המקומית להורות לחברת חשמל להפסיק את אספקת החשמל לתחנה.
בישיבת ועדת הערר מיום 11.10.15 טען ב"כ העותרת כי היא "הגישה בקשה לשינויים לפי כל דרישות הוועדה המקומית, כולל הצורך לקבלת אישור התמ"ת שבקש בדיקת סקר סיכונים על ידי מכון מטעמו. דו"ח הסקר נתקבל לפני מספר ימים. בשורה התחתונה: תחנת הדלק עומדת בתקן כללי בטיחות ואין מניעה כלשהיא להפעילה במצבה הקיים. הסקר בוצע על ידי הנדסת בטיחות בע"מ – ובר. על סמך דו"ח זה היתקבל אישור התמ"ת".
ב"כ הוועדה המקומית טען בדיון כי עד כה לא הושלמו התנאים לטופס 4.
ב"כ העותרת הגיש תשובה גם לתגובה זו וטען כי יש בתגובת ב"כ ועדת הערר כדי להמחיש "מסע רדיפה: בלתי חוקי, בלתי סביר ובלתי מידתי כלפי העותרת, לא רק בעצם נקיטת ההליך לפי סעיף 157א' לחוק, אלא אף במכשולים להסדרת ההיתר החדש".
ב"כ העותרת טען כי ב"כ ועדת הערר היתעלם לחלוטין מהעובדה שבאשור משרד התחבורה נאמר במפורש כי: "אין לנו היתנגדות להקמת תחנת התדלוק המאושרת מתוקף תכנית מס' ג/13073 מתאריך 3.6.09". כמו כן טען כי העובדה שנותר לבצוע מדרכה אינו יכול לשמש טעם לניתוק החשמל.
...
כאשר בפסיקה נקבע לענין סעיף זה כי:
"הסעיף מעניק כוח לרשות להורות על ניתוק תשתיות חיוניות כגון מים, חשמל וטלפון. זוהי תוצאה קשה. בדרך-כלל מוטב שצעד קיצוני כזה ייעשה לאחר הכרעה שיפוטית. בשל כך, גם המדינה מסכימה שיש להפעיל את הסעיף רק במקרים חריגים, יוצאי-דופן וקיצוניים. ואולם הדמיון של הבונה משגשג, ובמיוחד בדורנו. קמים מבנים ממבנים שונים למטרות מגוונות, לפעמים בהיתר ולפעמים שלא בהיתר. המחוקק הגיע למסקנה שיש להעניק לרשות של אזור, האחראית על התכנון והבנייה, כלי אכיפה דרסטי (וראה הסייג בסעיף 157א(ח) לחוק תכנון ובניה). בשל אפשרויות הבנייה הרבות החליט המחוקק, כנראה, שמוטב שלא להגביל את הסמכות על-ידי קביעת תנאי סף מגבילים, אחרת הבונה היצירתי ימצא את הפירצה. עם זאת, וכאמור, יש להגביל את השימוש בסעיף זה למקרים מתאימים על-מנת למנוע פירצה מסוג אחר, הפעם מכיוון הרשות. אין לעשות שימוש יתר בסעיף". ( עת"מ ( באר שבע) 287/03 דג סוף בע"מ נ' הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, אילת)
ועוד נפסק כי -
"כך גם קיומה של סכנה בטיחותית מיידית הינה רק אחד השיקולים בהפעלת הסמכות לפי סעיף 157א לחוק ולא תנאי הכרחי מוקדם להפעלתה, כשקיימת חזקה לקיומו של חשש כבד לבטיחות השימוש עקב ביצוע העבודות ללא היתר, ללא מנגנוני הפיקוח שנקבעו כדין וללא האישורים הנדרשים, כשמבוצעות עבודות אינסטלציה וחשמל בהיקף נרחב של יחידות במספר קומות לשימוש למגורים במקום לשימוש משרדי. ... הנ"ל מעלה חשש לסכנה בטיחותית בביצוע עבודות נרחבות בלא בחינה ואישור של גורמים כמו כיבוי אש, חברת החשמל ופיקוד העורף, כשבנייה בהיקף ובמהות שכזו מעוררת חשש לסיכונים בטיחותיים." (עת"מ (ת"א) 14840-05-16 הום פלייס מגורים והשקעות בע"מ נ' עיריית רמת גן (24.05.2016)).
בנסיבות אלה יש לומר, כי הנסיבות לא הצדיקו הוצאת הצו נשוא הערר ויש לקבל את העתירה.
אציין כי בנסיבות אני סבורה כי היום, נוכח כל השינויים שבוצעו בתחנה ונוכח עמדת משרד התחבורה, ממילא ראוי להחזיר הדיון לוועדה המקומית על מנת שתדון מחדש בבקשה לטופס 4, כפי שהוצע מלכתחילה על ידי ועדת הערר בדיון ראשוני בעתירה.