המשיבים עומדים לדין יחד עם ארבעה אחרים בכתב אישום המחזיק שלושה אישומים המייחסים להם ביצוע עבירות של קשירת קשר לבצוע פשע, לפי סעיף 499 לחוק העונשין, התשל"ז – 1977 (להלן: החוק), סחר בבני אדם לעיסוק בזנות, לפי סעיף 203א לחוק, הבאת אדם לידי עיסוק בזנות בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 203(א) ו-(ב) לחוק, החזקת מקום לשם זנות, לפי סעיף 204 לחוק, סרסרות למעשי זנות, לפי סעיף 199(א)(1) לחוק, כליאת שוא, לפי סעיף 377 לחוק, הלנה העסקה והסעה שלא כדין, לפי סעיף 12א(א) לחוק הכניסה לישראל, התשי"ב - 1952.
פרטי האישומים, בתמצית, הנם כדלקמן:
באישום הראשון נטען כי בסמוך לחודש אוקטובר 2005 קשרו המשיבים ושני נאשמים נוספים קשר לסחור בנשים, להביאן לעיסוק בזנות, לסרסרן, לכלאן, להחזיק מקום לשם זנות, להלינן ולהעסקתן שלא כדין.
בעררה טוענת המדינה כי לא היה מקום להורות על שיחרור המשיבים לחלופת מעצר.
בהתייחסה למסוכנותם של המשיבים עמדה באת כוח המדינה על התחכום בו נקטו המשיבים להסתרת מעשי הסחר, בהתייחסה בעיקר לתרגולת ההתרעה וכניסת הנשים למחילות הסתר שהוכנו במכון, כפי שתוארה בכתב האישום, הכל על מנת למנוע לכידתן של אותן נשים אשר טרם החזירו ל"בעליהן" את עלות "רכישתן". לפיכך, טוענת המדינה, פעילותם של המשיבים בתחום זה בעבור בצע כסף מגבירה את החשש כי הם ישובו לעבור עבירות בתחום אם ישוחררו לחלופת מעצר.
אכן, מעצם היותן של עבירות הסרסרות וההחזקה של מקום לזנות כרוכות בעבותות בעבירה של סחר בנשים, כאשר אלה הן חוליות המזינות זו את זו ותלויות זו בזו, דבקה בהן הסכנה לשלום הציבור הטבועה בעבירה של סחר בבני אדם (וראו גם: בש"פ 1351/04 קונופליוב נ' מדינת ישראל (לא פורסם, ניתן ביום 22.2.04); בש"פ 2878/03 גורדון נ' מדינת ישראל (לא פורסם, ניתן ביום 3.4.03)).
...
בית המשפט מצא, כי נתגבשו ראיות לכאורה נגד המשיבים וכי מתקיימת עילת מעצר, אולם ראה קושי באשר לעצמת הראיות, בציינו כי הגם שבשלב זה אינו נדרש לבחון את מהימנות המתלוננות ואמינותן, הרי שהסתירות והשקרים לכאורה, עליהם הצביעו הסנגורים, משליכים על עצמת הראיות.
אני ערה לכך שבעניין זה דובר אמנם על אישום בסרסרות בנסיבות מחמירות, ואולם מקום בו מיוחסות לנאשם עבירות נוספות שנוגעות כולן ב"תפעול מערך הזנות", אני סבורה כי ישנן נסיבות בהן ניתן להחיל את הדברים האמורים.
הערר מתקבל אפוא.