מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעורים על פסק דין בית הדין הרבני בחיפה בעניין הסכם גירושין

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

]השופט א' שטיין: העתירה שלפנינו תוקפת את פסקי דינם של בית הדין הרבני האיזורי בחיפה (להלן: בית הדין האיזורי) ובית הדין הרבני הגדול (להלן: בית הדין הגדול) אשר הכריעו בעיניינו של ביטול סעיף י' בהסכם גירושין שבין העותר למשיבה 3 (להלן: הסכם הגירושין או ההסכם, וכן סעיף י' או הסעיף, בהתאמה).
כמו כן טוענת המשיבה כי בית משפט זה אינו משמש ערכאת ערעור על פסקי דין והחלטות של בתי הדין הרבניים ואינו מיתערב בפסקי דין ובהחלטות אלו, אלא במקרים חריגים.
...
במקרה דנן, לא מצאנו עילה להתערבות על פי אמות מידה אלה.
סבורני אפוא כי שני בתי הדין הרבניים, האזורי והגדול, פעלו במסגרת סמכויותיהם כאשר ביססו את פסיקתם על הטעות אשר נפלה אצל המשיבה בעת שהסכימה לאמור בסעיף י' להסכם הגירושין – זאת, גם בהנחה שטענתה בדבר טעות (להבדיל מהטעיה) לא הועלתה במפורש.
סוף דבר: העתירה שלפנינו נדחית בהעדר עילה להתערבות.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"ם 4181/21 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקש: פלוני נ ג ד המשיבה: פלונית בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה מיום 7.3.2021 בעמ"ש 56577-06-20 שניתן על-ידי כבוד השופטים ס' ג'יוסי, א' אלון ו-מ' דאוד בשם המבקש: עו"ד דוד רוזן ][]החלטה
הסיכסוך נסב על הסכם הגירושין שהשניים חתמו ביום 11.11.2015, שאושר בבית הדין הרבני האיזורי בחיפה ביום 4.2.2016 (להלן: הסכם הגירושין).
המבקש ואימו הגישו ערעור על פסק הדין האמור, ואילו המשיבה הגישה ערעור שכנגד.
יצוין, כי איני נוקטת כל עמדה ביחס להיבטים אחרים הנוגעים להסכם הגירושין, שלא עמדו בפני במסגרת הליך זה. לפני סיום אציין כי בהתאם לתקנה 136(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, ובהיתחשב בכך שבקשת רשות העירעור הוגשה על-ידי המבקש בלבד, היה עליו לצרף אף את אמו כמשיבה לבקשה.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, אף מבלי להידרש לתגובת המשיבה.
מכל מקום, נוכח התוצאה אליה הגעתי איני נדרשת לעניין זה. סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך דנג"ץ (דנג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

זוהי בקשה לקיים דיון נוסף על פסק דינו של בית משפט זה (השופטים ד' ברק-ארז, י' אלרון וח' כבוב) בבג"ץ 5306/22 מיום 2.11.2022 (להלן: פסק הדין), אשר דחה על הסף את עתירת המבקש לביטול החלטות אשר ניתנו בעיניינו על ידי המשיבים 2-1 – בית הדין הרבני הגדול ובית הדין הרבני האיזורי בחיפה (להלן: בית הדין האיזורי).
ביום 11.6.2017 חתמו המבקש והמשיבה על הסכם גירושין שבו הוסכם כי הקטינים יהיו נתונים למשמורת משותפת, וכי חילוקי דיעות בעיניין יישום ופרשנות ההסכם, בכל הנוגע לקטינים, ידונו "בבית הדין הרבני בחיפה" בלבד (להלן: הסכם הגירושין).
ביום 8.8.2022 הגיש המבקש את העתירה נושא הבקשה דנן ובמסגרתה נתקפו ההחלטה הראשונה וההחלטה השנייה של בית הדין האיזורי וכן פסק הדין של בית הדין הרבני הגדול בעירעור על ההחלטה הראשונה.
...
על רקע האמור, הגישה המשיבה בקשה לבית הדין האזורי שבה ביקשה כי תינתן לה הרשאה "לפעול לכל צורך לצרכי הקטינים, אם בפן הרפואי ואם בפן הרגשי ואם בפן של החלטות חינוכיות". ביום 2.5.2021 קבע בית הדין האזורי כי המבקש זכאי להגיב לבקשה, אולם "בשלב זה" הבקשה תתקבל ויינתן לה תוקף של פסק דין (להלן: ההחלטה הראשונה).
לאחר עיון בפסק הדין ובטענות המבקש, באתי לידי מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך תיק רבני (רבני) שהוגש בשנת 2023 ברבני הגדול נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעורים על פסק דין של בית הדין הרבני בחיפה (הרכב ב) שניתן בי"ד באייר התשפ"ב (15.5.2022).
כך נכתב שם [תיק (רבני חיפה) 531026/9 (פורסם בנבו)‏‏]: בפסק הדין בפרשת סימה אמיר נקבע כי אין לבית הדין הרבני סמכות שיפוט בתביעה רכושית שעילתה תביעה לאכיפת תניית שיפוי חוזית בענין רכושי־ממוני בהסכם גירושין שקבל תוקף של פסק דין בבית הדין ואשר בעקבותיו גירושי הצדדים נתקיימו ונשלמו.
הסיטואציות של פסקי הדין סימה לוי וסימה אמיר מצומצמות בהיקפן – הסכמי שיפוי בגין הפרת הסכם גירושין על רקע של פגיעה אפשרית בזכותם העצמאית של הילדים לקבל מזונות מאביהם – ואינן מתייחסות לכל המצבים האפשריים להתגלעות סיכסוך בין בני זוג לאחר הגירושין, ואשר גם כיום ממשיכות הן להיות בסמכות בית הדין הרבני.
...
אי־ודאות זו בנוגע לסעיפים משמעותיים בהסכם (על פי פרשנות בית הדין האזורי המקובלת עלינו כדלהלן), שתעורר מן הסתם את המחלוקת בין הצדדים, מותירה את בית הדין ב'תמונת הסכסוך' בין הצדדים גם לאחר אישור ההסכם.
והראיה, שבאשר לטענה ותביעה עתידית של האישה הסתפק האיש במה שנכתב בהסכם, שלא תהיה כל טענה או תביעה מצד אחד למשנהו, ובאשר לתביעה של הבת, נכתב – ככל הנראה לדרישת האיש – שאם הבת תגיש תביעה נגדו האישה תחויב לפצותו והודגש שהבת לא תתבע את אביה "בכל עניין שהתרחש עד מועד חתימת הסכם זה". מכאן נדחית טענה נוספת של האישה, שבית הדין פירש את ההסכם על פי כוונת הצדדים ולא על פי תוכנו.
אם היה בית הדין נעתר לבקשת האיש ומבטל את ההסכם, סביר שערעורה של האישה, המבוסס על הטענות הנ"ל, לא היה בא לעולם.
החלטות והוראות לאור כל האמור בית הדין מחליט: ביצוע פסק הדין מושא הערעור יעוכב עד החלטה אחרת של בית הדין.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 997/24 לפני: כבוד השופט נ' סולברג כבוד השופט י' אלרון כבוד השופטת ג' כנפי-שטייניץ העותר: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. בית הדין הרבני הגדול 2. בית הדין הרבני האיזורי בחיפה 3. פלונית עתירה למתן צו על תנאי בעיניין פסק דינו של בית הדין הרבני הגדול בתיק 1075564/2 מיום 23.11.2023 בשם העותר: עו"ד יואב מזא"ה ][]פסק-דין
]השופטת ג' כנפי-שטייניץ: העתירה שלפנינו מכוונת נגד פסק דינו של בית הדין הרבני הגדול בירושלים מיום 23.11.2023 (להלן: בית הדין הגדול), בגדריו נדחה ערעור העותר על פסק דינו של בית הדין הרבני האיזורי בחיפה מיום 14.3.2023 (להלן: בית הדין האיזורי), שניתן בתביעתו להפחתת חיוב המזונות בגין בנו הקטין.
העותר טוען כי פסקי הדין שניתנו על-ידי בית הדין האיזורי ובית הדין הרבני הגדול, אינם מיישמים את ההלכה שנקבעה בבע"מ 919/15 פלוני נ' פלונית (19.7.2017) (להלן: בע"מ 919/15), וכלשונו "המשיבים 2-1 מסרבים לקבל את סמכותו של בית המשפט העליון ואינם רואים את עצמם ככפופים להלכותיו". בהקשר זה נטען שבנסיבות המקרה דנן ועל פי ההלכה האמורה, היה על בתי הדין להפחית לכל הפחות מחצית מדמי המזונות שנקבעו בהסכם הגירושין.
...
בפסק דינו מיום 15.12.2022, נעתר בית המשפט לענייני משפחה לתביעתו של העותר ולצד סעדים נוספים קבע כי "ביחס לקטין תהא אחריות הורית משותפת ושווה לשני ההורים" (ראו: תלה"מ 8015-05-19 ותלה"מ 11519-04-19 שנדונו במאוחד).
לאחר עיון, דין העתירה להידחות על הסף.
אשר על כן, העתירה נדחית על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו