נוכח פיטוריו, פנה למוסד לביטוח לאומי על מנת לקבל גמלה להבטחת הכנסה ובמקביל נרשם בלישכת התעסוקה (להלן: "המשיב") כדורש עבודה בתאריך 29.4.19.
במסגרת דיון זה, הוצגו טענות הצדדים ונטען כי המערער הכשיל את קבלתו לעבודה עת דרש שכר לא ריאלי, הגבוה בהרבה מדמי האבטלה להם הוא זכאי.
תאור ההליכים
העירעור הוגש ביום 24.6.2019 וביום 23.1.20 היתקיים דיון בפני בית הדין.
סעיף 27 לתקנון שירות התעסוקה תשל"ד-1974 מגדיר את המושג "סרוב עבודה". לפי הגדרה זו, מבוטח אשר ללא נימוק סביר לדעת מנהל הלישכה, נימנע מלקבל עבודה שהוצעה לו ע"י לישכת שירות התעסוקה או קיבל עבודה מרצונו וחדל לעבוד בטרם חלפו 12 יום - רואים אותו, בין היתר, כמסרב לקבל עבודה.
...
"
בנסיבות המתוארות, מקובלת עלינו עמדת המשיב כי התנהלות התובע, עם דרישת שכר גבוה בהרבה מזה שקיבל בעבודתו הקודמת ומזה לו היה זכאי כדמי אבטלה - מצביעה על כך שלא עשה מאמץ סביר לעבוד ואף הכשיל את קבלתו לעבודה היות שלא ראה בה ככזו המתאימה לכישוריו.
בנוסף, טענת ב"כ המערער בדיון לפיה הוא לא סירב לעבודה אלא נאמר לו על ידי המעסיק שהוא לא מתאים להם לא עולה בקנה אחד עם בירור שנערך מול המעסיק ובהתאם לתרשומת שיחה שנערכה מולו עולה כי המעסיק ציין "הוא מתאים לעבודה אך לא בשכר כזה".
סוף דבר:
הערעור נדחה.