בפנינו ערעור הנאשם (להלן: "המערער") על גזר דינו של בית משפט השלום בקריות (כב' השופט מוחמד עלי), שניתן ביום 16/12/15, ב-ת"פ 48130-03-13, במסגרתו דחה בית משפט קמא הסדר טיעון לפיו תבוטל הרשעת המערער בבצוע עבירה של תקיפה סתם לפי סעיף 379 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"), ובעקבות כך נידון המערער ל-3 חודשי מאסר על תנאי, למשך שנתיים והתנאי הוא, כי לא יעבור המערער בתקופת התנאי עבירת אלימות ויורשע בה. כן הוטל על המערער תשלום פיצוי בסך של 5,000 ₪ לעזבון המנוח י' א' ז"ל (להלן: "המתלונן").
ואולם, כלל זה אינו כלל ברזל, כך שבניגוד לטענת המערער, בפועל כאשר מובא לאישורו של בית המשפט הסדר טיעון שכולל ביטול הרשעה, נידרש בית המשפט לבחון, לצד ההלכה המסתמנת בשנים האחרונות, לפיה יש להמנע מלסטות מהסדר טיעון, את סבירותו של ההסדר.
בהנתן כל האמור, משלא מצאנו כי היתקיימו התנאים לאי הרשעת המערער הן בשל מהות העבירה, חומרתה והאנטרס הצבורי בהרשעה הפלילית והן בשל העובדה כי לא מצאנו, כי הוכחה הפגיעה הנטענת ב"שקום" המערער, סבורים אנו, כי לא נפל פגם בהחלטת בית משפט קמא שלא לקבל את הסדר הטיעון שהוצג כאמור על ידי הצדדים בדיון מיום 29/11/15, לרבות, ההחלטה להותיר את הרשעת המערער על כנה.
...
עוד טען ב"כ המערער, כי בתיק מתעוררים קשיים ראייתיים בעטיים נטען, כי אם המערער היה עומד על שמיעת הראיות ספק אם היה מורשע.
בהינתן כל האמור, משלא מצאנו כי התקיימו התנאים לאי הרשעת המערער הן בשל מהות העבירה, חומרתה והאינטרס הציבורי בהרשעה הפלילית והן בשל העובדה כי לא מצאנו, כי הוכחה הפגיעה הנטענת ב"שיקום" המערער, סבורים אנו, כי לא נפל פגם בהחלטת בית משפט קמא שלא לקבל את הסדר הטיעון שהוצג כאמור על ידי הצדדים בדיון מיום 29/11/15, לרבות, ההחלטה להותיר את הרשעת המערער על כנה.
מסקנה זו מקבלת משנה תוקף, משלא הובהר על ידי ב"כ המשיבה פשר השינוי בעמדתה הראשונה לפיה יש להרשיע את המערער, נוכח העובדה שלא היה גם כל שינוי בנסיבות בין הסדר הטיעון הראשון להסדר הטיעון השני, שמצדיק שינוי בעמדה ושעה שבמסגרת הסדר הטיעון הראשון, הודה המערער בעובדות כתב האישום המתוקן, בלא שנכללה בו הסכמה לביטול ההרשעה.
סיכומו של דבר ולנוכח כל האמור, מסקנתו היא, כי לא נפל פגם בגזר דינו של בית משפט קמא שמצדיק התערבות בגזר הדין, ולפיכך, אנו מורים בזאת על דחייתו של הערעור.