ביום 30.10.18 נערכו הבחירות לרשויות המקומיות ולראשי הרשויות, ובהן המועצה המקומית סאג'ור. בבחירות זכה המשיב מס' 2 (להלן – המשיב), על פי תוצאות אלה: למשיב – 1,331 קולות.
המבקש חפץ להגיש ערעור על תוצאות הבחירות, ובבקשה הנוכחית עתירתו היא כי יותר לו לעיין בפתקי ההצבעה שנספרו ב – 3 מתוך 5 הקלפיות, שכן, לטענתו נפלו ליקויים בחלק מן הפתקים שהושמו בקלפיות על ידי הבוחרים, ומשכך יימצא, שקולות אלה פסולים, הוא יוכל לבסס בממצאים העולים מבדיקת הפתקים את העירעור שהוא עתיד להגיש על תוצאות הבחירות, ואפשר שבכך ישתנו תוצאות הבחירות.
הטענה המרכזית של המערער עניינה פתקים בהם נרשם שמו של המועמד בעפרון, או בדיו שאינו בצבע כחול, דבר הנוגד את הנידרש בס' 61(ג) לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), התשכ"ה-1965 (להלן – חוק הבחירות), הקובע כי "במקום פתק מודפס ..., יכול בוחר להשתמש גם בפתק ריק ..., שעליו מסומנים בכתב ידו של אותו בוחר אות הרשימה או האות עם הכינוי, ותו לא, ובילבד שסומנו כאמור בעט בצבע כחול ...". דא עקא, שהוראה זאת שבסעיף 61(ג) של חוק הבחירות לא הוחלה על הבחירות לראשות הרשות, ככתוב בס' 7 של חוק הרשויות המקומיות (בחירת ראש הרשות וסגניו וכהונתם), התשל"ה- 1975 (להלן: חוק בחירת ראש הרשות), בו נכתב כי על בחירת ראש הרשות יחולו "הוראות אלה של חוק הבחירות, בשינויים המחויבים ...: (1) סעיפים 6, 7, 7א, 8, 9(ב), 10, 35(ג), (ד), (ה), (ח), (ט), ו-(י), 40, 41, 42, 43, 49, 51(ג), ו-(ד), 52 עד 60, 61(ב), 61א, 62(א), 61(1) עד (4) ו – (7) עד (9), 64 עד 66, 71, 72, 73, ו – 73א". יש לשים לב גם לקבוע בס' 7(4) לחוק בחירת ראש הרשות האומר כי "במקום פתק מודפס יכול הבוחר להשתמש להצבעה גם בפתק ריק , ... ועליו ירשום הבוחר, בכתב ידו, בעברית או בערבית את השם הפרטי של המועמד ושם משפחתו בצורה המאפשרת לזהותו בודאות, ותו לא; ...".
לטענת המערער, אך מחמת טעות או השמטה לא נרשם בסעיף 7 הנ"ל, הרישום הנכון שצריך היה לרשום, ושמתיישב עם כוונת המחוקק, "52 עד 60, 61(ב) ו – (ג), 61א ..." וכו', ואי הכללת הוראת ס' 61(ג), בטעות יסודה ועל בית המשפט למלא את החלל שנוצר, וביכולתו להחיל את הוראת הסעיף האמור על הבחירה לראש הרשות, מכוח היקש.
...
אני סבור כי העדר זהות בין הרשום בפתקים באשר לשמו וזהותו של המועמד, הרי זה פסול.
לסיכום: אני ער לפער הקטן במספר הקולות שניתנו לשני המועמדים, כך שפסילת מספר פתקים לא גדול, לכאן או לכאן, עשויה להביא לשינוי תוצאת הבחירות, אך משהוברר כי הטענה המרכזית עליה נסמכה הבקשה, אינה יכולה לבסס קיומו של ליקוי בפתק שנרשם ע"י הבוחר, ומשלא נמצאה אסמכתא לליקויים בפרוטוקולים של וועדות הקלפי, ומשניהלו וועדות הבחירות את הבחירות באותה דרך בצורה הוגנת ושיוויונית כלפי כל הצדדים, אני מחליט לדחות את הבקשה.
לאור כל האמור החלטתי לדחות את הבקשה.