הקיפול אירע כתוצאה מאופן הכנסת הפתק למעטפה, דבר שנעשה באופן אקראי, כל פתק מקופל בצורה ובגודל אחר (ראה עמ"נ (ת"א) 364/08 בן ציון נ' משרד הפנים-ועדת הבחירות המקומית לרשות המקומית בני עי"ש).
בסעיף 6 לכתב התשובה לתגובת המשיבים לבקשה טען העותר כך:
"העותר כאמור לאחר פירסום תוצאות הבחירות ברשומות ביום 17.11.13 ע"י הח"מ, פנה למנהל הבחירות בנצרת-מר עמאד עראידי ולמר יוסי ברון המפקח הארצי על הבחירות מטעם משרד הפנים, במספר רב של פניות בכתב, על מנת לצלם את מלוא פרוטוקולי 85 הקלפיות בעיר נצרת הן לראשות המועצה והן לראשות". (ההדגשה שלי-נ"מ).
עמדה על כך כב' השופטת בייניש בבר"מ 543/04 מסאלחה נ' יוספיה (22.1.04) וזו לשון דבריה:
"אמנם, הבקשה הוגשה בתוך מסגרת הזמן שהוקצבה בסעיף 73 לחוק הרשויות המקומיות (בחירות), תשכ"ה-1965 (להלן: חוק הבחירות) להגשת ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מינהליים, אלא שמסגרת זו נוצלה על ידי המבקש עד תומה, באופן שהוגשה ביום ה-14 והאחרון לה, הווה אומר, 8 ימים עובר למועד שנקבע לקיום הבחירות הנוספות. בנסיבות אלה, השהוי שנקט המשיב בהגשת בקשת רשות העירעור איננו סביר שכן אינו מאפשר דיון עינייני בבקשה. כבר נפסק לא אחת, כי בכל הנוגע לקיומן של בחירות, המהירות בנקיטת הליכים היא הכרחית (לעניין זה ראו, בין היתר, בג"ץ 2115/99 הוועד המקומי צור יגאל שר הפנים ואח', פ"ד נג(4) 61, 69 והאסמכתאות המובאות שם), ויש בהשתהות כדי להצדיק דחייה על הסף".
מן המפורסמות היא, כי מידת השהוי נמדדת לפי נסיבותיו של כל עניין.
...
טענות המשיב 1:
דין העתירה להידחות על הסף בהיותה לוקה בשיהוי ניכר (בר"מ 543/04 מסאלחה נ' יוספיה).
טענות המשיב 3:
דין העתירה להידחות על הסף.
ברור שיש להקפיד הקפדה יתרה על המועדים הנכונים להגשה מהירה ויעילה ומיידית של בקשות מסוג זה.
מכאן המסקנה, כי נוכח דוחק הזמנים עת עסקינן בענייני בחירות, היה על העותר להגיש בקשה זו מיד לאחר שהגיעו לידיו מלוא פרוטוקולי ועדות הקלפי, היינו, ביום 30.10.13, או לכל המאוחר במחצית חודש נובמבר 2013, אז לטענתו היו בידיו כל הפרוטוקולים הדרושים לשם הגשת בקשה זו. משלא עשה כן, הרי שהשתהה בהגשת הבקשה ללא כל טעם מוצדק.
משכך, הבקשה נדחית.
סוף דבר:
לאור כלל האמור מעלה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות מחמת השיהוי שבהגשתה כמפורט.