מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על קביעת נכות יציבה בשיעור 100% לאפילפסיה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית), מיום 5.12.18, אשר קבעה לגב' אדוה אליקשווילי (להלן: המשיבה) דרגת נכות יציבה בשיעור 100%, מיום 1.8.18.
בתום הנכות הזמנית היתכנסה ועדה רפואית מדרג ראשון, ביום 23.7.18, וקבעה למשיבה דרגת נכות יציבה בשיעור 50%, בתחולה מיום 1.8.18, בגין אפילפסיה, לפי פריט ליקוי 30(1)(ג)-(ד) (נספח א להודעת העירעור).
...
דיון והכרעה לאחר עיון בהודעת הערעור, בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפני, ולאחר שקילת טיעוני הצדדים בדיון, הגעתי לכלל מסקנה, כי דין הערעור להידחות.
לא שוכנעתי מערעור המוסד, כי חלה טעות משפטית בהעדר התייחסות הוועדה למסמכים הפנימיים ולדו"חות החקירה, באופן המצדיק התערבות בית הדין בהחלטת הוועדה.
מקובלת עלי טענת המשיבה, שלפיה דרגת הנכות הרפואית נקבעה בתחולה מיום 1.8.18, כך שספק בעיני אם המסמכים האמורים יכולים לשמש אינדיקציה למצבה הרפואי של המשיבה נכון למועד החלטת הוועדה.
מכל האמור עולה, כי המוסד לא הצביע בטיעוניו על טעות משפטית בהחלטת הוועדה, ולא שוכנעתי שיש לחייב את הוועדה להתייחס באופן פוזיטיבי לסיכום הרפואי של ד"ר י. אלי, לסיכום התיק ולדו"חות החקירה של חוקרי המוסד.
סוף דבר: הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית), מיום 04.08.19 (הועדה), אשר קבעה למערערת נכות רפואית משוקללת יציבה בשיעור 19% (10% בגין הפרעת היסתגלות ו- 10% בגין אפילפסיה) החל מ- 01.12.18 (ההחלטה).
ועדה רפואית מדרג ראשון אשר היתכנסה ביום 11.03.19 קבעה למערערת נכות יציבה בשיעור 19% החל מתאריך 01.12.18.
מה עוד שבנוסף העניקו למערערת דרגת אי כושר תיפקודי בגובה של 100%.
...
באשר לטיעוני המערערת בנושא הנוירולוגי, מקובלת עליי בהקשר זה טענת המשיב כי שיקול הדעת שבהפניית המערערת לבדיקת עזר חיצונית היא שיקול מקצועי רפואי של הוועדה.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור מתקבל בחלקו.
המשיב ישלם למערערת סך של 1,500 ₪ הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד תוך 30 יום מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

טענות הנתבע בתמצית: לתובע נקבעה נכות יציבה בשיעור 88% באיבחון רפואי שנערך בתאריך 1.7.15.
  בישיבת 25.10.17 טען התובע: "לאחר ששמעתי את דברי ביה"ד אני אסביר את ההשלכות הישירות של התביעה שלי. ראשית, קופ"ח אליה אני משויך נתנה לי טיפולים רפואיים כנגזרת לאותו ליקוי שביטוח הלאומי הכיר. ישנם ליקויים רפואיים נוספים, שכבר אפרט, שהוצגו בזמן אמת בפני ועדות שונות ואמרו באופן ברור שאם יצטרכו מסמכים נוספים יזומנו אותי בשנית. אני נמצא כרגע באיבחון רפואי. אני צריך לעבור ניתוח בחו"ל ברגליי כדי שלא אאבד את כושר ההליכה שלי. זאת בשל מחלותיי, אפילפסיה והמחלה אנדוקרינולוגית שבאה לידי ביטוי בחוסר הפרשה הורמונאלית. היא גרמה לפגיעה אורתופדית שהדרך שמטפלים בה בארץ מסוכנת יותר מאשר בחו"ל.
בדב"ע (ארצי) נה/0-127 קנטרוביץ-המוסד לביטוח לאומי פד"ע לא 584, 591 (1996), דן בית הדין הארצי בשאלה אם נכה שועדה רפואית קבעה לו נכות רפואית של 95% וועדה לאי כושר קבעה לו נכות תפקודית בשיעור 100% רשאי לערור לועדה הרפואית לעררים כדי להגדיל את דרגת הנכות ל-100% על מנת לזכות בהטבות שמחוץ לתחום הבטחון הסוצאלי.
בית הדין השיב לשאלה בחיוב וקבע: "יש לראות את זכויות הנכים כמכלול אחד, כאשר חוקים, תקנות והוראות קובעים את חבילת הזכויות שהחברה מעניקה לנכה. ברוח זו יש לראות את דברי החקיקה הקובעים את זכויות הנכה כקשורים אהדדי. בנסיבות אלה, ולאור הכלל של זכות ערעור על החלטה של טרבונל מנהלי בדרג ראשון, הגענו למסקנה שיש להעניק למערער את זכות הערר על החלטת הרופא המוסמך". בדב"ע (ארצי) נז/01-29 יהודה - המוסד לביטוח לאומי פד"ע לב 125 (1999) נידרש בית דין הארצי לטענת המוסד לביטוח לאומי ולפיה ערעור של מבוטחת על החלטת הועדה הרפואית לעררים שעברה את הסף הרפואי לצורך קביעת דרגת אי כושר הוא ערעור תאורטי, נקבע: "ערעור על ועדה רפואית לעררים לגיטימי גם כאשר המערער עובר את תנאי הסף. לא מדובר בעירעור תאורטי. זאת מחר והחלטת ועדה רפואית לעררים לעניין נכות כללית עשויה להיות רלוואנטית לעניינים אחרים הכלולים בפרק על נכות כללית, כגון לעניין זכאות לגמלת שירותים מיוחדים, שהם גימלה לפי אותו פרק הדן בנכות כללית". יחד עם זאת, נקבע מפורשות בבר"ע 48206-12-15 יגאל שלו-המוסד לביטוח לאומי (3.1.16), מפי סגנית הנשיא כב' השופטת ורדה וירט ליבנה, כי: "למעלה מן הצורך נציין, כי על מנת לקבל פטור ממס הכנסה, על המבקש לפנות בהליך נפרד למוסד לביטוח לאומי, ופטור זה ואף דרגת הנכות לעניין זה אינם נקבעים על יד הועדה הרפואית בנכות כללית". במקרה שלפנינו, הנתבע טוען כאמור כי תביעתו של התובע מחוסרת עילה, מאחר והתובע ממצה את מלוא זכויותיו בנכות כללית.
...
יחד עם זאת, מצאנו לפרט קביעתנו גם ביחס לנימוק הדחיה העקרי - שהינו רלוונטי גם כיום: זכות התובע, כמי שממצה זכויותיו בנכות כללית - לבדיקה מחדש.
בית הדין השיב לשאלה בחיוב וקבע: "יש לראות את זכויות הנכים כמכלול אחד, כאשר חוקים, תקנות והוראות קובעים את חבילת הזכויות שהחברה מעניקה לנכה. ברוח זו יש לראות את דברי החקיקה הקובעים את זכויות הנכה כקשורים אהדדי. בנסיבות אלה, ולאור הכלל של זכות ערעור על החלטה של טריבונל מינהלי בדרג ראשון, הגענו למסקנה שיש להעניק למערער את זכות הערר על החלטת הרופא המוסמך". בדב"ע (ארצי) נז/01-29 יהודה - המוסד לביטוח לאומי פד"ע לב 125 (1999) נדרש בית דין הארצי לטענת המוסד לביטוח לאומי ולפיה ערעור של מבוטחת על החלטת הוועדה הרפואית לעררים שעברה את הסף הרפואי לצורך קביעת דרגת אי כושר הוא ערעור תיאורטי, נקבע: "ערעור על ועדה רפואית לעררים לגיטימי גם כאשר המערער עובר את תנאי הסף. לא מדובר בערעור תיאורטי. זאת מחר והחלטת ועדה רפואית לעררים לעניין נכות כללית עשויה להיות רלוונטית לעניינים אחרים הכלולים בפרק על נכות כללית, כגון לעניין זכאות לגימלת שירותים מיוחדים, שהם גימלה לפי אותו פרק הדן בנכות כללית". יחד עם זאת, נקבע מפורשות בבר"ע 48206-12-15 יגאל שלו-המוסד לביטוח לאומי (3.1.16), מפי סגנית הנשיא כב' השופטת ורדה וירט ליבנה, כי: "למעלה מן הצורך נציין, כי על מנת לקבל פטור ממס הכנסה, על המבקש לפנות בהליך נפרד למוסד לביטוח לאומי, ופטור זה ואף דרגת הנכות לעניין זה אינם נקבעים על יד הוועדה הרפואית בנכות כללית". במקרה שלפנינו, הנתבע טוען כאמור כי תביעתו של התובע מחוסרת עילה, מאחר והתובע ממצה את מלוא זכויותיו בנכות כללית.
אשר על כן, ולאור כל האמור לעיל – תביעת התובע נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת ועדת העררים לאי כושר, מיום 7.7.21, אשר קבעה למערערת דרגת אי כושר מלאה כעקרת בית, בשיעור של 100%, מיום 29.5.19 ועד 31.7.22 (להלן: "הועדה").
המערערת הגישה ערר על החלטה זו. בהחלטה מיום 5.12.18 הועדה הרפואית לעררים קבעה למערערת דרגת נכות יציבה בשיעור 100% בגין אפילפסיה מיום 1.8.18.
...
משקבעתי שלא נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה, ממילא נדחית בקשת המערערת שבית הדין ייקבע את דרגת אי כושרה לצמיתות או יורה על החלפת הרכב הוועדה.
סוף דבר לאור כל האמור, שוכנעתי שהוועדה מילאה אחר פסק הדין המחזיר ולא נפלה בהחלטתה טעות משפטית המצדיקה התערבות בית הדין.
אי לכך, הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

הועדה קבעה למערערת נכויות זמניות ויציבה כדלקמן: נכות זמנית מיום 21.02.2017 ועד 31.12.2017 בשיעור 20% נכות זמנית מיום 01.01.2018 ועד 31.10.2018 בשיעור 10% נכות יציבה מיום 01.11.2018 בשיעור 10% לפי סעיף ליקוי 34(ב)(2) דכאון מג'ורי.
לגופו של ערעור, טוענת המערערת כי נוכח מצבה הנפשי, נפגעה איכות השינה שלה והדבר גרם, בין השאר, לתסמינים נוירולוגיים המתבטאים בכאבי ראש, אפילפסיה וירידה בתיפקוד – כל אלו בקשר סיבתי ישיר לנכות הנפשית מהעבודה.
נוסף, ביום 14.03.2022 הוכרה המערערת כנכה נזקקת לפי תקנה 18א בשיעור 100% בגין הנכויות שנגרמו לה. קביעות הועדה אינן משקפות את מצבה הרפואי לגופו, בפרוטוקולי שתי הועדות (דרג ראשון וועדת העררים), חסרה היתייחסות למסמכים שהיו לפניהן ואין אפשרות לעקוב אחר הלך מחשבתה של הועדה.
נוסף, חלק נכבד מנימוקי המערערת נסמך על שעורי הנכות שנקבעה לה במסגרת הנכות הכללית, וזו היתקיימה ביום 11.07.2022, בחלוף המועד להגשת ערעור על החלטת הועדה.
...
היות שמדובר בסוגיות כבדות משקל המשליכות דה פקטו על המערערת ועתידה – ראוי להיעתר להארכת המועד ולדון בערעור לגופו.
מן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח לפניי ונתתי דעתי לטענות הצדדים, מצאתי, כי דין הערעור להידחות.
סוף דבר על יסוד כל האמור ומשלא נפל פגם משפטי– הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו