בבדיקה ציינו המערערת ובא כוחה כדלקמן:
"לקוח: בזמן שיש שקט, הטנטון הוא עוצמתי וארוך. כשכמה אנשים מדברים אני מתקשה להבין את השיח. עבדו איתי על אינדיקאציה והמליצו לי על אוזניה. לא יכולה להתנייד עם 2 קביים בגלל החולשה בשמאל. הייתי בדרך הביתה נהגתי בנתיב ימין. רכב משמאל ניכנס בדלת הנהג ובמכסה מנוע. נפגעתי בצד שמאל. יש לי פלאשבקים מהתאונה. נפגעתי בראש לא זוכרת. נפלתי לאחר שאיבדתי הכרה. איבוד הכרה עם החייאות. שברתי את הלסת ושברתי את השיניים ואושפזתי בתל השומר.
ביום 28.4.21 קבעה הוועדה הרפואית לנכות כללית, כי המערערת סובלת מנכות צמיתה משוכללת בשיעור של 53% ובכלל זאת: נכות צמיתה בתחום הנורולוגי בין סחרחורות בשיעור של 10%, נכות צמיתה בתחום הנורולוגי בגין הפרעות תחושה בפלג גוף שמאל בשיעור של 10%, נכות צמיתה בתחום הנורולוגי בגין כאבי ראש בשיעור של 10% ונכות צמיתה בתחום א.א.ג. בגין טינטון בשיעור של 10%.
רופאי המל"ל קבעו כי נכויות אלו נגרמו למערערת בתאונת הדרכים.
הוועדה היתעלמה מהנהלים והקריטריונים הקבועים בחוזר הפנימי שלה בכל הקשור לקביעת נכות בגין כאבי ראש וזאת מאחר והמערערת עונה על כל אחד ואחד מהקריטריונים שנקבעו.
אשר לתחום א.א.ג. –
לעניין השוני במסקנות הוועדה הרפואית (נכות כללית) למסקנות הוועדה נשוא הליך זה, יצוין, כי בתחום ה-א.א.ג. מדובר בהתייחסות של שתי ועדות ערר מטעם המשיב לבדיקת שמיעה אחת, מיום 20.1.2020, כשוועדה בענף נכות כללית מבססת על בדיקת שמיעה זו נכות ואילו הועדה נשוא תיק זה מסתמכת על הקביעה של היועץ, כי הבדיקה לא אמינה בשל אי התאמות בין חלקי הבדיקה.
...
לפניי ערעור על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נכות מעבודה), שהתכנסה בשתי ישיבות בתאריכים 11.2.21 ו-2.6.21 (להלן – הוועדה) ובמסגרתה נדחה הערר.
במסגרת הדיון בוועדה מיום 11.2.21 ציינו המערערת ובא כוחה כדלקמן:
"לקוח: הכאבים בשמאל והנימלולים יש לי דקירות מחטים בראש. כל שמאל. חוסר שיווי משקל אני הולכת עם קביים כדי לשמור על השיווי משקל. זה קבוע. הכאבים בלתי נסבלים. יש לי לחץ בעיניים מכאבי הראש. לא זוכרת את התאונה. יש לי פלשבקים. לא זוכרת בעל פה – מקריאה מהטלפון. לא יודעת מי נתן לי את התרופות. טופטרין 100 נותנת נוירולוגית. במרפאת כאב אני מקבלת אופטלגין. לפני 17 שנה היתה תאונה נוספת לא סבלתי ממנה היתה החלמה מלאה. יש לי פסיכאטרית שנותנת לי סרנדה 100.
הועדה התעלמה מכל המסמכים הרפואיים אשר הדגימו ממצאים התומכים בטענות המערערת בכל הקשור לכאבים ולפגיעות שנגרמו לה. לא ברור כיצד הגיעה הועדה למסקנה כי יש לדחות את הערר לאור העובדה שתלונותיה בתחום הנוירולוגי כלולות בנכות שנקבעה בתחום הנפשי וכי לדעתה קיימות רק תלונות סובייקטיביות ללא שום עדות לפגיעה נוירולוגית כאשר בפועל המערערת פנתה בתלונות בתחום הנוירולוגי ללא קשר לפגיעתה בתחום הנפשי ובבדיקות שביצעה נמצאו ממצאים המעידים על פגיעה נוירולוגית.
לפיכך, דין הערעור להתקבל אף בנושא זה.
אשר לטענת המערערת בדבר שגיאתו של היועץ לוועדה בתחום א.א.ג (חוות דעת מיום 17.2.21), אעיר כי היועץ אכן ציין בחוות דעתו כי המערערת עברה בדיקת EMG ביום 21.5.2020 שנמצאה תקינה, בעוד שבמועד זה עברה המערערת בדיקת ENG (ולא בדיקת EMG).
במקרה שלפניי, הוועדה התכנסה לדון בעניינה של המערערת לראשונה ולא שוכנעתי כי הועדה 'נעולה' בעמדתה או כי מדובר במקרה חריג המצדיק את השבת עניינה של המערערת לוועדה בהרכב אחר.
סוף דבר:
הערעור מתקבל.