מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על קביעת נכות בגין קטיעה חלקית באצבעות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 30.07.14 נפגע המערער תוך כדי עבודתו ונגרמה לו "קטיעה חלקית באצבעות 3-4 כף יד שמאל", פגיעה אשר הוכרה על ידי המשיב כתאונת עבודה (להלן: "התאונה").
ב"כ המערער הפנה לכך שהרכב הועדה שדנה בעירעור בעקבות פסק הדין היה שונה מזה שהיה עובר למתן פסק הדין, ובעוד שהוועדה בהרכב הראשון בדקה את המערער והעניקה נכות בגין הצלקת בכף היד מבלי שהתייחסה לרגישות בקצוות האצבעות, הרי שבדיון בהרכב השני מצאה היא כי אכן קיימת רגישות בקצה האצבעות, ובגינה היה עליה לקבוע נכות נוספת.
לטענת המערער, פסק הדין חייב את הועדה לבדוק אם קיימת רגישות בגדמים אם לאו, וככל שקיימת היה עליה להעניק לה נכות נוספת על זו שנקבעה על ידי הועדה הקודמת, וזאת כפי שפרופ' שטהל מצא וקבע בחוות דעתו.
...
עיון בפסק הדין מיום 09.10.12 (בל 19614-12-15) בו ניתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים להשבת עניינו של המערער לדיון מול הוועדה מעלה כי ההוראות שניתנו לה היו לפעול באופן הבא: "לאחר ששמענו את דברי בית הדין, אנו מסכימים כי עניינו של המערער יוחזר לוועדה על מנת שתעיין בחו"ד מיום 5.6.15 ולקביעת המומחה בסעיף 3 לחו"ד שם נקבעו אחוזי נכות בגין רגישות בגדמים (נוירומה) ותשקול אם יש מקום לשנות מקביעתה.
אשר על כן דין הערעור להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

המערער נפגע ביום 7.10.18, עת הכניס את ידו למכונה במקום העבודה, אצבע 3 בידו הימנית נמחצה ונגרמה קטיעה חלקית של האצבע.
ב"כ המערער טען שנגרמה לתובע ירידה בשכר בשל הנכות, שהמערער זכאי לקביעת נכויות זמניות "משמעותיות", וכי הוא אמור להיות מזומן לבדיקה במרפאת כאב.
הצדדים רשאים לבקש מבית הדין הארצי בירושלים רשות לערער על פסק-הדין וזאת תוך 30 ימים מיום שפסק-הדין יומצא לצדדים.
...
לא מצאנו שנפל פגם בהרכב הוועדה.
בעניין זה, מצאנו שראוי שהוועדה תשקול את עמדתה בהתייחס לאמור במסמכים הרפואיים בדבר המשך טיפול או טיפול תרופתי בעקבות הפגיעה.
סוף דבר – הערעור מתקבל באופן חלקי.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

ביום 30.7.14 נפגע המבקש בידו השמאלית ופגיעתו "קטיעה חלקית באצבעות 3-4 כף יד שמאל" הוכרה כתאונה בעבודה (להלן: הפגיעה).
בנוגע לחוות דעתו של פרופ' שטהל ציין ד"ר בויקו, כי הוא "אינו מסכים עם חלק ממסקנותיו לאור הבדיקה הקלינית והרנטגנית. ההגבלה בתנועות היא ביטוי של אי שימוש באצבעות ולא כתוצאה מקטיעה או פגיעה בגידים. אין כל פגיעה בעצבים הדיגיטאליים כמו שהתברר לאחר בדיקת האימרשייין טסט". לאור זאת המליץ ד"ר בויקו לועדה לקבוע למבקש דרגת נכות בשיעור 5% בגין מצבו הרפואי באצבע 3 ו-5% בגין מצבו באצבע 4, וזאת לפי סעיף ליקוי 44(4) לרשימת הליקויים, העוסק בקשיון נוח של אצבע 3 או 4 (בדומה לקביעת הועדה מהדרג הראשון), וכן 10% בגין סעיף 75(1)(ב), העוסק בצלקות מכאיבות או מכערות בגוף.
ביום 8.3.16 ניתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים לפיה הדיון בעיניינו של המבקש יוחזר לועדה "על מנת שתעיין בחו"ד [של פרופ' שטהל, סד"מ] מיום 5.6.15 ולקביעת המומחה בסעיף 3 לחו"ד שם נקבעו אחוזי נכות בגין רגישות בגדמים (נוירומה) ותשקול אם יש מקום לשנות מקביעתה. הועדה תזמן את המערער וב"כ להופיע בפניה" (להלן: פסק הדין המחזיר).
בסעיף מימצאי הבדיקה קבעה הועדה כך: "בבדיקת כף היד השמאלית נראית צלקת בחלק הכפי של היד מכווצת ולא רגישה. מסת השרירים, השעור הצבע, והציפורניים שמור בעשר האצבעות. בקצה הגליל הסופי בחלק הכפי של אצבע 3 ו-4 יש אזור רגישות לדבריו אינו סובל מגע ותחושות האלו קשות יותר בתנאי קור אז לובש כפפה, כלומר מצליח להכניס את אצבעותיו למגע הדוק. מתאר כי ניקוש באזור מרוחק משתל העור או בחלק הגבי של כף היד גורם גם לאותם זרמים ורגישות. הועדה עיינה בבדיקה המדוקקת מיום 12.8.15 של ד"ר בויקו שגם ביצע מבחן טבילה ואישר כי התיפקוד העצבי תקין וכי הרגישות הזו אינה מיוחסת לנוירומה של עצב דיגתלי (אחד או יותר)". הועדה סיכמה את הדיון כך: "בית הדין ביקש להתייחס לחוות הדעת של פרופ' שטהל מיום 5.6.15 אשר מצא רגישות למישוש בקצוות האצבעות. מכיוון שמאז חלפה שנה והמצב לא היתקדם לרעה מקבלת הועדה כי המבחנים המקובלים לאיבחון נוירומה, בפרט בעצב דיגתלי, אינם מתקיימים, אלא רגישות בלבד. רגישות זו כלולה בסעיף הצלקת המכאיבה והמכערת בכף היד השמאלית. לאור זאת סוברת הועדה כי אין להוסיף נכות לפגיעה הקיימת ושתוארה בשלושת הסעיפים הללו וממצא של רגישות אינו מגיע לכדי סעיף נורולוגי נוסף". לאור האמור חזרה הועדה על קביעתה כי דרגת נכותו היציבה של המבקש בגין הפגיעה היא 18.78%, בתחולה מיום 1.5.15.
...
מהחלטת הוועדה עולה כי בהתאם להוראות פסק הדין המחזיר היא בחנה לגופו של עניין האם ניתן לקבוע למבקש דרגת נכות נפרדת בגין רגישות זו, וכאמור, הגיעה לכלל מסקנה כי מצבו אינו מצדיק זאת.
סוף דבר לאור כלל האמור, הוועדה מילאה אחר הוראות פסק הדין המחזיר, ולא מצאתי כי נפלה בהחלטתה או בפסק דינו של בית הדין האזורי טעות משפטית שיש בה כדי להצדיק מתן רשות ערעור.
אשר על כן, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

הועדה לא התייחסה די הצורך לחוות דעתו של ד"ר סלאח ג'אבר ולפיכך גם טעתה בהערכת נכותו הן לעניין אצבעות 2 ו-4 (בגין קישיון של האצבעות), והן לגבי אצבעות 3 ו-5 בהם קבעה לו נכות שלא על קטיעה חלקית.
לאור כל האמור לעיל – הועדה בדקה את המערער כנדרש, עיינה בחומר הרפואי שעמד בפניה וקבעה על סמך ממציאה שלה את אחוזי הנכות.
ע"פ הנטען, "בין היתר עבר המערער סידרה של טיפולים פיזיוטראפיים ובתחום הריפוי בעסוק, אשר גילו כי קיימת הגבלה קשה בתנועת האצבעות, וכן ליקוי וירידה בתחושת אצבעות יד שמאל". אלא, שאין מחלוקת כי בזמן שהגיע המערער לבית החולים, הטיפול היתמקד בשתי האצבעות שנפגעו (כאשר בשום מקום לא רשום במסמכי האשפוז שהייתה קטיעה חלקית של אצבעות 3 ו-5, כפי שטוען המערער).
אצבעות 3 ו-5 קובעת הועדה שאין הצדקה לקבוע נכות בגין קטיעה מכיוון שמהפגיעה המקורית הייתה פגיעה של שבר באצבע 5 שקובע ניתוחית וכן פגיעה בגיד המכופף של אצבע 3.
...
לאור כל האמור לעיל – הוועדה בדקה את המערער כנדרש, עיינה בחומר הרפואי שעמד בפניה וקבעה על סמך ממציאה שלה את אחוזי הנכות.
לאור כל זאת – הערעור נדחה.
סוף דבר: הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זהו ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 28.02.21 (להלן: "הועדה"), אשר קבעה למערער נכות בשיעור 10% בגין קטיעה מלאה או חלקית של אצבע יד ימין ושללה קשר סיבתי בין מצבו הנפשי של המערער לבין התאונה (להלן: "ההחלטה").
...
מנגד טען המשיב כי דין הערעור להידחות, מן הנימוקים שלהלן: א. בדיקתה הקלינית של הוועדה בתחום הנפשי נמצאה תקינה לחלוטין.
לאחר שעיינתי בפרוטוקול הוועדה ובכלל החומר המונח בפני ונתתי דעתי לטענות הצדדים בדיון, הגעתי למסקנה כי דין הערעור להידחות, מן הנימוקים שלהלן: המערער נפגע בתאונה שאירעה בתאריך 22.08.19 שכתוצאה ממנה נחבל באצבע 5 בכף יד ימין.
לסיכום, שוכנעתי כי הוועדה ניתחה, לפי שיקול דעתה הרפואי את מצבו של המערער יחד עם התיעוד הרפואי שהונח לעיונה והממצאים הקליניים שמצאה בבדיקתה באופן שניתן להתחקות אחר הלך מחשבתה.
מדובר במסקנה רפואית נהירה ומבוססת, ולא מצאתי טעם להתערבות בית הדין בהחלטת הוועדה.
סוף דבר לאור כל האמור, הערעור נדחה וזאת ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו