תלונות המערערת תועדו בפרוטוקול הועדה כך:
"מערערים בתחום האורטופדי - הצואר וגב יש לה כאבים והגבלות בתנועות. מגיש מסמכים. הגבלות בתנועות הבירכיים, סובלת מקליקים. קרסוליים - כפות רגליים סובלות מדורבן דוצ'. כתף שמאלית - יש לה פריקות חוזרות ונשנות. מפנה לחוו'ד מטעם בית משפט שבתיקה. מצרפים MRI. כתף ימין גם יש בעיות. מפנה למיפוי עצמות. בעיה בזרת כף יד ימין - לא יכולה לתפוס דסרים [צ.ל.: דברים - א.א.] ביד יש כאבים והגבלה בתנועות. הומלץ על זריקות. יש לה דלקת פרקים, מפנה לבדיקות דם שהצגנו אותה[ן] במסמכים המצורפים - יש לה דלקת פרקים. בעיית FMF - התקפי כאבים בבטן כל הזמן."
מימצאי הועדה תועדו בפרוטוקול כך:
"הוועדה עיינה בחוו"ד פסיכיאטר וראומטולוג - מקבלת את מסקנות המומחים; לאורך כל הבדיקה בוכה מכאבים, כל שנויי תנועה או תנוחה נעשה תוך עזרה בבצוע של אחיה. יד שמאל מקובעת במקבע כתף - לא נבדקה; יד ימין תנועה אקטיבית עד 100 מע' לאבדוקציה בכיפוף קדמי ובאופן םסיבי [צ.ל.: פאסיבי - א.א.] ניתן להשיג 10 מע' נוספות אך לא מעבר לכף [צ.ל.: לכך - א.א.] בגלל כאבים; ע"ש צוארי - קפוא לחלוטין מ5 מע' יישור, 5 מע' כיפוף לפנים, ו0 מע' סיבוב הראש לימין או שמאל. ומדגישה כי הדבר גורם לכאבים קשים; בבדיקת הבירכיים אינה מאפשרת תנועה מעבר לטווח של 0-50 מע' לא ניצפתה תפיחות סינובינאלית בבירכיים והיציבות תקינה וזהה דוצ' לכל הכיוונים. מבחן הרמת רגל ישרה - 10 מע' מימין 20 מע' משמאל. עם היתנגדות אקטיבית להמשך התנועה עם זאת יושבת זקופה לחלוטין בבירכיים ישרות; ב CT מ8.3.21 - ע"ש צוארי בגדר הנורמה ואילו בע"ש מותני - נימצאו שינויים נווניים קלים בL4-S1 בלבד; מבחינת אורטופדית הוועדה מותירה את הנכות בכתף שמאל כפי שנקבע בדרג 1 בגין מצב של אפשרות סבירה של נקיעות חוזרת; בגין הגבלות שהודגמו בבדיקות המפרקים של ע"ש צוארי כתף ימין ובירכיים 0 ההגבלות הן כפי [ש]טוענת התובעת על רקע אנטלגי [כאבים] שנובעים ממחלת מפרקים בגינה נקבעו 15% נכות שחופפים את הפיברומיאלגיה. הוועדה מציינת כי בדיקת מפוי עצם מ 16.8.20 הראתה שינויים ניוונים דלקתיים קלים בכפות קרסוליים מעט יותר מימין. כמו גם בכתפיים ובמפרקים הסטרנו - קלויקולריים ובמפרקי ירכיים; בבדיקה ראומטולוגית - קיימת רגישות בכל מקום בגוף, אין נפיחות סינוביאלית במפרקים. הוועדה עיינה במכתבו של פר[ופ]' רוזנר 15.12.20 שמציין שבבדיקתו תפיחות, רגישות ע"ש, מאבחן תיסמונת כאבים - פיברומיאלגיה ודלקת מפרקים - גידים. הוועדה לא מצאה בבדיקתה עדות למחלה דלקתית במפרקים או בגידים, ברשימת האבחנות מרופא מישפחה לא מתואר איבחנה של FMF ממנה לדברי בא כוחה והחולה היא סובלת. בתלונותיה לחוו"ד פר[ופ]' רוזנר לא מוזכרת מחלת ה FMF; מבחינה ראומטולוגית - מבחינת דלקת פרקים הוועדה דוחה את הערר אין דלקת פרקים אין בבדיקתה היום עדות למחלה דלקתית ואין נכות. מבחינת FMF - אין עדות בכתובים למחלת FMF, אחיה שעמד לידה נישאל האם סובלת מ FMF ואמר שלא. אין נכות בגין FMF. הוועדה עיינה בחוד' של פר[ופ]' שיפטר ומקבלת את המלצתו".
בהתאם לממצאיה, הועדה קבעה למערערת, את הנכויות הבאות:
לתקופה שמיום 30.6.2019 ועד ליום 31.1.2020, נכות רפואית משוקללת בשיעור של 42%, הכוללת את הנכויות הבאות:
כאבי פרקים - 5% לפי פריט ליקוי 35(1)(א-ב) שעניינו "ארטריטיס רבמטואידית, ניוונית מכל סוג אחר (א) אין השפעה על כושר הפעולה הכללי ואין הגבלת תנועות – (ב) קיימת השפעה קלה על כושר הפעולה הכללי או התנועות".
בלוטת התריס - 0% לפי פריט ליקוי 3(א) שעניינו "הפרעות בפעילות (יתרה, מיעוטה או בלתי סדירה) עם סימנים קלינים ברורים (לא ממצאים מעבדתיים למיניהם בלבד) - (א) בלי הפרעה ניכרת בכושר העבודה ובמצב הכללי של החולה או מצב לאחר ניתוח או טפול, לא נשארו סימני מחלה".
חשד לתת פריקה כתף שמאל - 20% לפי פריט ליקוי 35(1)(ג) שעניינו "ארטריטיס רבמטואידית, ניוונית מכל סוג אחר (ג) קיימת השפעה בינונית על כושר הפעולה".
שינויים נווניים בבירכיים - 10% לפי פריט ליקוי 35(1)(ב) שעניינו "ארטריטיס רבמטואידית, ניוונית מכל סוג אחר (ב) קיימת השפעה קלה על כושר הפעולה הכללי או התנועות".
פיברומיאלגיה - 15% לפי פריט ליקוי 35(1)(ב-ג) שעניינו "ארטריטיס רבמטואידית, ניוונית מכל סוג אחר (ב) קיימת השפעה קלה על כושר הפעולה הכללי או התנועות - (ג) קיימת השפעה בינונית על כושר הפעולה".
לתקופה שמיום 1.2.2020, נכות רפואית משוקללת, בשיעור של 54%, הכוללת את הנכויות המוזכרות לעיל וכן נכות בגין הפרעת היסתגלות - 20% לפי פריט ליקוי 34(ב)(3) שעניינו "בהפרעות של חרדה בעתית (פוביה); הפרעות חרדה אחרות; הפרעה טורדנית – כפייתית (הפרעה אובססיבית קומפולסיבית); תגובה לדחק חריג; הפרעת דחק בתר-חבלתית (פוסט טראומטית) PTSD; הפרעות היסתגלות לסוגיהן; הפרעות דיסוציאטיביות (קונברסיביות); הפרעות סומטופורמיות; הפרעות אכילה: אנורקסיה נרבוזה, בולימיה מרבוזה והפרעות אכילה לא מסווגות, יקבעו אחוזי הנכות כלהלן: (3) רמיסיה, סימנים קליניים קלים, קיים צורך בטיפול תרופתי, קיימת הפרעה בינונית בתיפקוד הנפשי או החברתית וכן הגבלה בינונית של כושר העבודה".
לשלמות התמונה יצוין כי בשל כך שהמערערת לא הגיעה לרף המזכה לקיצבה, נדחתה תביעתה לקיצבת נכות.
בתחום האורתופדי - הועדה שגתה שלא התייחסה לחוות הדעת האורתופדית מטעמה, אשר הייתה מונחת בפניה; הועדה לא בדקה את ידה וכתפה השמאלית של המערערת, והסתמכה על קביעת הדרג הראשון; הועדה מצאה שלמערערת מיגבלה בתנועות יד ימין, עמוד השידרה הצוארי והברכיים, אך לא קבעה לה נכויות בגין ממצאים אלו; הועדה ציינה, בהסתמך על מימצאי בדיקת CT כי קיימים שינויים נווניים, אולם לא קבעה לה נכות בשל כך; הועדה כלל לא בדקה את גבה.
...
לפיכך, לא נפל פגם בעבודתה בהיבט זה.
לאור כל האמור, ובשים לב לאשר נפסק בבית הדין האזורי, עניינה של המערערת יוחזר לוועדה באותו הרכב, אשר תבחן בשנית את עניינה בתחומים הבאים, עם ההוראות הבאות:
בתחום הראומטולוגי-
FMF - הוועדה תעיין במסמכים הרפואיים שצורפו לנימוקי הערעור ותשקול אם יש מקום לקבוע נכות בגין מחלת ה-FMF.
סוף דבר - הערעור מתקבל בחלקו כאמור בסעיף 33 לעיל.
אשר להוצאות, בנסיבות העניין, ולאחר שהבאנו בחשבון את התנהלות המוסד, אשר נמנע מהגשת תשובה מסודרת לערעור בבית הדין האזורי באופן שהכביד על ניהול הליך הערעור, מצאנו לחייב את המוסד בתשלום הוצאות המערערת ושכר טרחת באי כוחה בסך של 2,000 ₪.