3.2 לעניין הקיבוע – בבר"ע 634/09 ישראלי נ. המוסד נדונה השאלה הזו ונקבע שנכות בגין קיבוע תנתן כאשר הקיבוע הוא מלא דהיינו כלשון התקנה קיבוע עמוד השידרה, לא קיבוע בעמוד השידרה כפי שקיים אצל המערער, הועדה בחנה את הטענה של חברי ומצאה לנכון לייחס לו נכות לפי התקנה שדנה בהגבלה בתנועה.
בישיבתה הראשונה ביום ה- 14.4.15 שמעה הועדה את תלונות המערער (סעיף 6 לפרוטוקול), אשר ציין כי הוא מתקשה בהליכה, סובל מנימול ברגל ימין, מתקשה בכיפוף, אינו יכול לעמוד יותר מ- 10 דקות, סובל מכאבים בצואר, מתקשה בנשימה, סובל מדקירות בחזה אך אינו נמצא במעקב קרדיאלי אך עבר מפוי לב בשנת 2008, סובל מבעיות במתן שתן, אבנים בכליות.
מבחינה אורטופדית: בעמידה צלקת ניתוחית בגב מותני באורך 15 ס"מ חלקה לא מכאיבה ולא מכערת אין סטיה בגב מותני מבצע חלקית כיפוף לצדדים ולאחור ללא הקרנה לרגליים.
קביעת שיעור הנכות ובחירת פריט הליקוי התואם את מיגבלות המבוטח, הנה בתחום סמכויותיה הבלעדיות של הועדה, המהוה בנסיבות העניין קביעה רפואית מובהרת, שאין בית-הדין מוסמך להתערב בה כאשר במקרה דנא הועדה מבהירה כי היא מבססת קביעתה על בסיס ההגבלה בתנועות המערער שכן לא בוצע למערער קיבוע מלא של עמוד השידרה ועל כן מדובר בטיפול ובתוצאות טפול שעניינו ההגבלה בתנועות.
...
לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:
במסגרת סמכותו של בית הדין לדון ב"שאלה משפטית" בלבד, בוחן בית הדין האם טעתה הוועדה בשאלה שבחוק, חרגה מסמכותה, התעלמה משיקולים זרים או התעלמה מהוראה המחייבת (ראה פסק דין בל 114/98 יצחק הוד נ' המוסד לביטוח לאומי פד"ע לד' 213).
לאחר שעיינתי בכתב הערעור ונימוקיו, בפרוטוקול הוועדה ובטיעוני ב"כ בעלי הדין, שוכנעתי כי יש לדחות את הערעור.
העולה במקובץ מהאמור לעיל הוא, שהוועדה התייחסה לממצאים והבדיקות שהיו בפניה ונימקה את החלטתה באופן ברור, המובן גם למי שאינו מומחה רפואי.
לאור האמור לעיל ומשלא נמצאה טעות משפטית בפעולת הוועדה – דין הערעור להידחות.