מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין מאוחד - דיון מחודש בעקבות אובדן תיק

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה ע"ע 35309-03-19 ניתן ביום 17 מרץ 2021 פרסקוביה קנבסקי המערערת 1. מכבי שירותי בריאות 2. מדינת ישראל - משרד הבריאות 1. שירותי בריאות כללית 2. לאומית שירותי בריאות 3. קופת חולים מאוחדת המשיבות מגישות עמדה לפני: הנשיאה ורדה וירט-ליבנה, סגן הנשיאה אילן איטח, השופטת לאה גליקסמן נציגת ציבור (עובדים) גב' שרה זילברשטיין היפש, נציג ציבור (מעסיקים) מר עצמון ליפשיץ בשם המערערת – עו"ד משה פרידל, עו"ד יעל פרידל בשם המשיבה 1 – עו"ד ד"ר אסף רנצלר, עו"ד אורי בוסתנאי בשם המשיבה 2 – עו"ד טל זרקו בשם שירותי בראות כללית – עו"ד אריאל מייטליס, עו"ד חני מור בשם קופת חולים לאומית – עו"ד אורן מאור, עו"ד טל ברנר בשם קופת חולים מאוחדת – עו"ד נעמה משה מלכה פסק דין
השופטת לאה גליקסמן: לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי תל-אביב (השופטת אסנת רובוביץ-ברכש ונציגת הציבור גב' הלן הרמור; חב"ר 41862-12-18), במסגרתו נדחתה תביעת המערערת להורות למשיבה 1, קופת החולים מכבי שירותי בריאות (להלן – מכבי) לממן עבורה את הטיפול בתרופת EYLEA (להלן – התרופה) עד חודש נובמבר 2019, תום תקופת האכשרה לביטוח שירותי הבריאות הנוספים (להלן – שב"ן) בה שהתה, וממילא להורות על ביטול החלטות ועדת החריגים של מכבי, שדחתה את בקשתה למימון התרופה.
במסגרת הדיון בבקשה לסעד זמני הסכימה מכבי לממן למערערת את התרופה בשתי העיניים עד קבלת פסק דין בהליך.
מנגד, מכבי טענה כי המערערת לא הגישה אף ראיה מטעמה, לא העידה עדים כלשהם ואף ויתרה על חקירת המצהירה מטעם מכבי (ורק מטעם זה ניאותה מכבי למתן פסק דין בתיק בלי חקירות).
בנסיבות העניין, משלא הוכח כי גילה של המערערת יוצר חריגות רפואית (כגון – היתקדמות מהירה יותר של המחלה ואבדן הראייה), איני סבורה כי היה מקום להחריג את המערערת מקבוצת השויון בשל גילה.
...
אני נוטה לסבור כי הקופה, ולו מתוקף מעמדה לפחות כגוף דו-מהותי שחל עליו המשפט המנהלי, שעה שהגיעה למסקנה כי חברים מסוימים מצויים בקבוצת השוויון, תעניק להם את התרופה מיד עם קבלת מרשם מהרופא מבלי שאלה יצטרכו בכלל לטרוח ולפנות בבקשה לוועדת החריגים שתוצאתה יכולה להיות רק אחת.
סיכום נוכח הוראות החוק, מבנהו ותכליותיו, ומשוועדת החריגים אינה חיצונית לו אלא פועלת במסגרתו, לטעמי אין מנוס מהקביעה כי ועדת החריגים אינה רשאית לשקול שיקולים הנוגעים ליכולתו של החבר לספק את צרכי בריאותו בדרך אחרת, לרבות באמצעות השב"ן. לפיכך, לו דעתי תשמע - יידחה הערעור ובשים לב למהותו של ההליך לא יעשה צו להוצאות.
סוף דבר על דעת רוב חברי המותב, כנגד דעתן החולקת של השופטת לאה גליקסמן ונציגת הציבור גב' שרה זילברשטיין-היפש, הערעור נדחה ללא צו להוצאות, כאמור בחוות דעתו של סגן הנשיאה, השופט אילן איטח.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני שתי תביעות מאוחדות משנת 2015 לקבלת תגמולי ביטוח בשל אובדן כושר עבודה בגין תאונת עבודה נטענת מיום 25.9.2011 (להלן: "התאונה").
בהחלטת כב' השופטת (כתוארה אז) אביגיל כהן, מיום 24.6.19, ברע"א 52395-05-19 חזן נ' כלל חברה לביטוח בע"מ ואח' (להלן: "בקשת רשות העירעור"), אושרה החלטתו של כב' סגן הנשיא, השופט (בדימוס) ירון בשן, מיום 1.5.19, לפיה לא הותר לתובע לתקן את כתב התביעה, באופן שבו תצורף חוות דעת רפואית בתחום הנורולוגי ותוחלף חוות הדעת הקיימת בתיק, זאת לאור ההחמרה המתוארת במצבו הרפואי של התובע.
לטענת התובע, בהתאם לסעיף "שלוה-שיחרור 3 חודשי המתנה שיחרור מתשלום פרמיות עקב אובדן כושר עבודה (0164/055)" היה על מגדל לפטור אותו מתשלום פרמיה ולא לגבותה במקרה של אי כושר מוחלט.
עוד, מפסק הדין עולה כי התובע היה מעורב בהליכי העסקתו של העובד, בפיטוריו וכן בדיונים במסגרת ההליך בהם נטל חלק פעיל.
...
סופו של דבר, המומחים היו תמימי דעים כי משקלו של הטכוגרף, סוג העבודה הטכנית, לרבות עליה וירידה מרכב, אפשריים במצבו של התובע.
טענה זו נתמכת בכותרת המכתב "הודעת דחייה בתביעה אובדן כושר עבודה – השלמת חלף לתאונה – אירוע מיום 25/9/11 פוליסה מס' 7094667". אשר לנתבעת 1, אני מקבלת את שנטען בסיכומיה, כי עיון במכתב הדחיה מעלה כי טענת התובע אינה נכונה – משפטית ועובדתית.
מכל אלו, אני קובעת כי דין התביעה בגין אובדן כושר עבודה ודרישותיו הכספיות הנוספות להידחות, לאור תנאי הפוליסות והעובדה שהתובע לא הוכיח כי נגרם לו אי כושר מוחלט לעבודה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עת עניינו של מערער מוחזר לועדה רפואית לעררים לדיון מחודש בעקבות פסק דין שבו נקבעו הוראות, על הועדה לקיים את הוראות פסק הדין במדויק ובמלואן, ולהתייחס לאמור בפסק הדין, ואל לה להתייחס לנושאים שלא פורטו בו (דב"ע נא/29-01 מנחם פרנקל - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע כד 160 (1992).
אוסיף כי לפני הועדה התלונן המערער על סחרחורות שמפריעות לו מאד בתיפקוד השוטף.
עם זאת יתכן שמדובר בתופעת לוואי לאחד או יותר מהליקויים הרפואיים האחרים.
החלטה הועדה הייתה כדלקמן: "הועדה היתכנסה מתוקף פסד בית הדין האזורי לעבודה מיום 30.3.19, שבה ועיינה בפרוטוקול הועדה הרפואית – לפיו בגין אובדן שיניים נקבעו 40%, תיסמונת דום נשימה בשינה – 30%, אסתמה – 20%, וכן מ.א. חבלת יד ימין, השמנת יתר, הפרעה במתן שתן, סוכרת עם כדורים – 10% כל אחד.
תיסמונת תעלה קארפלית מימין ומשמאל – 5% כל אחד, מסמכים מתוך תיקו הרפואי: דו"ח שקום עם המלצה לראותו כמי שאיבד באופן מלא מכושרו לעבוד, דוח רופא מוסמך – עם המלצה לראותו כמי שאיבד באופן חלקי את כושרו לעבוד, והאזינה ברוב קשב לדברי העורר.
...
בנסיבות אלו, אין מנוס מהחזרת עניינו של המערער לוועדה, על מנת שתקיים הוראות פסק הדין המחזיר.
בנסיבות אלו, לא שוכנענו כי יש לסטות מהכלל, ועל כן נכון להשיב עניינו של המערער לוועדה באותו הרכב.
סוף דבר עניינו של המערער מוחזר לוועדה באותו הרכב, על מנת שתקיים הוראות פסק הדין שניתן בעניינו של המערער בב"ל (י-ם) 18219-11-18, ביום 30.3.19.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"א 58510-05-23 פלוני נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ ע"א 23764-06-23 מנורה חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני תיק חצוני: בפני כבוד השופט עודד שחם כבוד השופט אברהם רובין כבוד השופט נמרוד פלקס המערער בע"א 58510-05-23 המשיב בע"א 23764-06-23 פלוני על ידי א' בארי, עו"ד המערערת בע"א 23764-06-23 המשיבה בע"א 58510-06-23 מנורה חברה לביטוח בע"מ על ידי ז' מנדלוביץ, עו"ד פסק דין
בפנינו שני ערעורים אזרחיים, אשר הדיון בהם אוחד (ראו החלטה, 4.8.23).
ע"א 23764-06-23 הוא ערעור מנורה חברה לביטוח בע"מ (להלן – המבטחת או המערערת) על פסק הדין.
לטענתו, התאונה הייתה הגורם היחיד ליציאתו משוק העבודה, ולכן היה מקום לפסוק לו פיצויים בגין אבדן מלוא כושר ההישתכרות שלו, כפי שהיה ערב הפגיעה התאונתית.
המומחה הוסיף (שם), כי "מאחר ששינויים נווניים היו לו עוד לפני התאונה, אך לא היה לכך ביטוי קליני בתיקו הרפואי, אזקוף 5% למצב קודם ו – 15% לתאונה הנדונה". על פניהם, דברים אלה תומכים בטענת המערער, כי קיים קשר ישיר בין התאונה, לבין הפסקת עבודתו.
טענה זו אינה עולה בקנה אחד עם עדות המערער על כך שהחל מחודש אוקטובר 2017 עבד בניקיון עבור חברת פרפקט, והתמיד בכך גם לאחר התאונה, עד ההחמרה במצבו (פברואר 2020).
...
לא למותר לציין, כי בראיית הפיצוי שנפסק לתובע בסופו של דבר, מדובר בסכומים שאינם מבוטלים.
לפיכך, דין טענה זו להידחות.
מכל האמור עולה, כי יש לדחות את ערעור המערער, ולקבל, באופן חלקי, את ערעור המבטחת, בכל הנוגע לחישוב הריבית בראשי הנזק של הפסדי השתכרות לעבר ולעתיד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 11.10.1995 הגיש המנוח הודעת היתנגדות לתכנית הנקוז (נספח 21 ל- ת/1), בה טען כי החלקות 6-1 הנן קרקע שלפי תכניות טב/62 ו- טב/34, מיועדות לשמש לבניה, וכי "תפיסת החלקות הנ"ל גורמת לנזק ממשי אובדן רכוש לח"מ מפאת תכניות לבניה בחלקות הנ"ל בעתיד", ובקש להזמינו לדיון בהתנגדותו.
בערעורים על פסק הדין בעיניין ברץ, נתן בית המשפט העליון תוקף של פסק דין להסכמות בין הצדדים, ולכן אין הנתבעת יכולה להשמע בטענה הסותרת את פסק הדין בעיניין ברץ.
הנסיבות ועובדות הרקע הבאות תומכות בטענת התובע כי ניתנה התחייבות למנוח להביא לתוצאה שהיא קבלת קרקע לבניה במסגרת תכנית שתאושר: הנתבעת היא זו שיזמה את תכנית הנקוז והייתה בעלת העניין באישורה; מהנדס הנתבעת חשש שהנתבעת תדרש לפצות את המנוח עבור ההפקעה שבתכנית הנקוז; ההבנות של הנתבעת, באמצעות אדר' רפפורט, עם ב"כ ברץ, הושגו בין החודשים 12/1995 – 02/1996 (ההסכם עמו נחתם בחודש 07/1996), לפני ההסכמה שהושגה עם המנוח בחודש 05/1996; המועצה רצתה לפתות את ברץ ואת המנוח לפתרונות שביסודם תגמול באמצעות שינוי יעוד הקרקע לבניה, ולא באמצעות פיצוי כספי עבור הפקעת קרקע; היתנגדות הנתבעת לתמ"מ 6 בטענה כי מניעת מימוש הפוטנציאל הגלום בקרקעות חושפת את הועדה המקומית לתביעות בהקף כספי חסר תקדים; מכתב אדר' רפפורט מיום 9.6.1996 למנוח, שבו אישר אדר' רפפורט כי מלוא שטח החלקות ייכלל בתחום התכנית שהנתבעת קידמה באותם ימים, טב/90, מכתב המיישם את ההסכמה ונשלח למתכנן התוכנית, פרוינד כמבצע האופרטיבי, ואינו מחליף את פרוטוקול הדיון מיום 14.5.1996 או גורע הימנו; סיכום הדיון בהתנגדויות לתכנית הנקוז שלטענת הנתבעת, נערך על ידי המנוח, אינו פוגם בטענות התובע, כאשר מדברי עו"ד מצגר ורפפורט בדיון, עלה כי אישור הועדה המחוזית לא הוצג לעו"ד מצגר כדבר שקבלתו מוטלת בספק; סעיף 66 לכתב ההגנה שבו טענה הנתבעת שההליך בדיון בהתנגדויות לתכנית הנקוז "היתנהל בצורה לא ראויה ולא נכונה" מהוה הודאה משתמעת שההתחייבות כלפי מצגר כוללת קרקע לבניה"; התמורה שסיפק המנוח - משיכת היתנגדותו לתכנית הנקוז וויתור על פיצויים בגין ההפקעה שבתכנית - סופית ובלתי הפיכה שעה שתמורה זו הביאה לאישור תכנית הנקוז הרובצת על הקרקע משנת 1997, שאיפשרה בכל עת לתפוס פיזית את הקרקע ולהעביר גם את רישום הקרקע במרשמי המקרקעין, ובכך פגעה ביכולת לסחור בקרקע ובשוויה; אין בתוכנית הנקוז כל תנאי שלפיו, תתבטל אם לא ייצא לפועל שינוי הייעוד או תנאי שבנסיבות כלשהן יתבטל הויתור מצד המנוח על פיצוי בגין תפיסת הקרקע על פי התוכנית; סעיף 188 לפקודת העיריות אינו חל על התחייבות לשינוי יעוד קרקע במסגרת תכנית איחוד וחלוקה; עדות אדר' רפפורט תומכת בהיבטים משמעותיים של טענות התובע; אין לייחס משקל לעדותה של גב' אורלי שושן ביחס להסכמות משנת 1996 אשר לא הייתה מעורבת בהן, עדות הסותרת תשובות של האדר' רפפורט בחקירה נגדית.
לא זו אף זו, ביום 15.5.2016 הגיש עו"ד מצגר תביעה לפיצויים לפי סעיף 197 לחוק התיכנון והבניה, התשכ"ה-1965, בגין אובדן פוטנציאל תיכנוני לחלקות עקב אישורה של תמ"מ 6 ביום 13.5.2016.
בפסק דינה של כב' השופטת קראי גירון בעיניין ברץ (ת"א 15970-01-14 מחוזי חיפה) שניתן ביום 30.8.2016, אף ציינה בסעיף 39 לפסק דינה את טענת הערייה כי "גם עתה לא הרימה ידה והיא ממשיכה במאמציה להביא לשינוי יעוד". רק בחודש 5/2015 מתחילה המועצה לירמוז שזהו הכיוון, ללא אמירה מפורשת, אלא תוך ציון שעניין המגורים עדיין בבחינה, כאשר בחודש 07/2016, במהלך הפגישה עם ראש המועצה, נאמרו הדברים ברחל בתך הקטנה באופן שאינו משתמע לשתי פנים.
אני אוחזת בדיעה כי נסיבות תיק זה, מצדיקות בהחלט את החלת כלל ההשתק השפוטי על הנתבעת, לאור מעמדה כרשות ציבורית והמצגים שהציגה בפני בית המשפט בעיניין ברץ (התואמים גם את המצגים שהציגה בפני עו"ד מצגר, ושעליהם הסתמך, למצער, עד לחודש 07/2016), מצגים שלא עולים בקנה אחד עם הטענות והעדויות שהשמיעה הנתבעת בפניי במסגרת הליך זה. ראפ בתצהירו בפניי טען כי בשנת 2016 "היה ברור לחלוטין שלא ניתן להצליח לקדם תיכנון כזה", אמירה שאני מתקשה מאוד ליישבה עם עדותו בחודש 12/2015 בפני כב' השופטת קראי גירון בעיניין ברץ.
...
אני קובעת אפוא כי כלל ההשתק השיפוטי חל בענייננו - גם אם לא נבטל לחלוטין את כלל ההצלחה המוקדמת, אלא נחילו בצורה מרוככת - ותומך אף הוא, יחד עם יתר כללי המשפט המנהלי אותם מניתי ועם עקרונות של תום לב ומניעות, בתוצאה החוסמת את הנתבעת מלטעון להתיישנות.
סוף דבר: סוף דבר, התביעה נדחית, לא מטעמי התיישנות, אלא לגופה.
התובע ישלם לנתבעת את עלויות חוות הדעת מטעמה כנגד קבלות שתוצגנה, וכן הוצאות העדים כפי שנקצבו על ידי, כשהן משוערכות ממועד תשלומן ועד היום, וכן שכר טרחת עו"ד בסך של 60,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו