רקע
המבקש, עורך דין במקצועו, ייצג את הגברת יגאלה שניאור ז"ל (להלן: "המנוחה") בתביעה שניהלה בבית משפט השלום בתל אביב-יפו (ת.א 30531-94) נגד המשיב 1 (להלן: "המשיב") לסילוק יד מהדירה הנמצאת ברחוב אלישע 8 בחולון, הידועה כחלקה 89 גוש 3018 (להלן: "הדירה").
המבקש ערער על פסק הדין של בית משפט השלום לבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, שקבל את העירעור (ע"א 26302-12-17).
אף בנקודה זו לא תם מסענו; המשיבים הגישו בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון (רע"א 190/19) במסגרתה טענו בהרחבה, בין היתר: למנוחה לא היו זכויות בדירה ולכן לא היו לה כל זכויות שניתן היה להמחות למבקש; כי המנוחה כלל לא גמרה בדעתה להתחייב בהסכם המכר וליתן ייפוי כוח כאמור; והעיקר לענייננו, טעות שנפלה בידי בית המשפט של העירעור שכן לעמדת המשיבים המנוחה המחתה למבקש זכות תביעה בלבד, שאינה זכות להנות מפירות פסק הדין, שכן פסק הדין ניתן רק כעשרה חודשים לאחר ההמחאה מכוח ההסכמים, פרט שנעלם, כך נטען, מעיני בית המשפט של העירעור.
עילות אלה מיתמקדות במצבים בהם פסק הדין ניתן אגב מעשה מירמה כלפי בית המשפט או על ידו, וכן במצבים בהם התגלו ראיות חדשות ומהותיות, העשויות לשנות את פסק הדין שביטולו מתבקש, ואי-אפשר היה לגלותן בשקידה סבירה טרם מתן פסק הדין (ר' ע"א 5010/06 בן איבגי נ' ד.ר נופרים ואלי חן בע"מ, פורסם במאגרים המשפטיים 6.11.10).
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה וכן בתובענה וביתר כתבי הטענות על נספחיהם, בחנתי את שנקבע בהליכים הקודמים הרלוונטיים לענייננו, נתתי דעתי לדין ויישמתי את הדרוש, ובהינתן שלא התבקש דיון במעמד הצדדים בגדרי בקשה זו כמו גם שעסקינן בסוגיה משפטית הנסמכת על החלטות שיפוטיות קודמות, ומשלא ראיתי מקום להידרש לתגובת המבקש, הגעתי לידי מסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
ואפרט;
כידוע, על בית המשפט להורות על דחיית תובענה על הסף במשורה, ורק אם שוכנע כי אין מנוס מלעשות כן. במקרה שלפניי, ולאור כל האמור לעיל, שוכנעתי כי חלו הנסיבות המצדיקות את דחיית התובענה על הסף וכי עסקינן במקרה המתאים לפעול בדרך זו, וזאת כפי שיפורט ויובהר להלן.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל דין הבקשה להתקבל ומשמעותה כי התובענה נדחית על הסף.