להלן ההחלטה בבקשה לקבוע את השכר של ב"כ התובעים הייצוגיים (בקשה שהועלתה לעיון המותב לראשונה ביום 12.7.2020) :
רקע כללי
ביום 20.6.2018 ניתן פסק דין חלקי בבית הדין הארצי לעבודה בתיק ע"ע 54650-09-16 בו נקבע כי הבקשה בנוגע לרכיב דמי ההבראה ראויה במהותה להתאשר כתובענה ייצוגית.
בהמשך יצא תיקון לפסק הדין החלקי בו צוין כי קבלת העירעור בהקשר לייחוס גבוה מערך השעה לדמי ההבראה יפה הן בהקשר לזכויות הסוציאליות והן בהקשר לגמול השעות הנוספות.
בהחלטה מיום 12.11.2019 נדחתה הבקשה למתן רשות ערעור ונקבע כי ניתן יהיה להעלות את הטענות בעיניין זה במסגרת ערעור על פסק הדין הסופי, ככל שיוגש, ואין צורך במתן רשות ערעור מיידית.
בהילכת רייכרט הובהר כאמור כי "שכר טירחתו של עורך הדין ייגזר מהסכום שנגבה בפועל על ידי הקבוצה ולא מהסכום שנפסק". זאת בשל הפער, שעשוי להיות משמעותי, בין הסכום אותו קבע בית המשפט או הסכום אליו מגיעים הצדדים בפשרה, לבין הסכום ששולם לחברי הקבוצה בסופו של דבר, וכן על מנת לתמרץ את ב"כ המייצג לפעול להוצאתו של פסק הדין או הסכם הפשרה אל הפועל עד סופו.
...
בהלכת רייכרט הובהר כאמור כי "שכר טרחתו של עורך הדין ייגזר מהסכום שנגבה בפועל על ידי הקבוצה ולא מהסכום שנפסק". זאת בשל הפער, שעשוי להיות משמעותי, בין הסכום אותו קבע בית המשפט או הסכום אליו מגיעים הצדדים בפשרה, לבין הסכום ששולם לחברי הקבוצה בסופו של דבר, וכן על מנת לתמרץ את ב"כ המייצג לפעול להוצאתו של פסק הדין או הסכם הפשרה אל הפועל עד סופו.
לאחר ששקלנו בכלל זה את הנסיבות הספציפיות של ההליך, האופן בו הוא הסתיים, הסכומים שנפסקו לב"כ התובעים עד כה, הגענו לכלל מסקנה כי ב"כ התובעים זכאי לקבל 10% מהסכום שישולם בפועל לעובדים הזכאים במסגרת הליכי חדלות הפירעון.
משכך, בשקלול מכלול השיקולים כאמור לעיל, הגענו כאמור לכלל מסקנה כי שכר הטרחה יועמד על 10% מהסכום שישולם בפועל לעובדים הזכאים במסגרת הליכי חדלות הפירעון (הכוללים 25,000 ₪ שנפסקו על חשבון הסכום הכולל ואינם כוללים את אותם 25,000 ₪ שנפסקו בגין הקביעה כי התובענה ראויה להתאשר כייצוגית).