נקבע, תחילה, כי "אין חולק כי לא הוכחה המצאה כדין [...] לפיכך, משלא שוכנעתי כי בוצעה המצאה כדין, אזי פסק הדין דינו להתבטל מחמת הצדק"; אך לצד זאת, נקבע גם כי "על מנת להמנע מפגיעה בקטינים ובטובתם, תוך הותרתם ללא דמי מזונות למחייתם, אני קובעת כי מזונות הקטינים שנקבעו בפסק הדין יהפכו למזונות זמניים, וזאת בכפוף להגשת תביעה למזונות קטינים תוך 90 יום".
שני הצדדים ערערו על פסק הדין לבית המשפט המחוזי, ושבו על טענותיהם.
ביום 16.1.2023, דחה בית המשפט המחוזי את שני הערעורים, וקבע כי נכון היה לבטל את פסק הדין וליתן למבקש את יומו בבית המשפט, טרם הכרעה במזונות הילדים; זאת, הגם שהמבקש "אישר קבלת מסמכים, אישר כי היו מתורגמים (אם כי הלין ביחס לאיכות התרגום), וגם פגמים באיות שמו, או ביחס להרצאת הפרטים, אינם מעקרים מתוכן אפשרות ממשית ומוחשית של ידיעה בדבר קיום ההליך. על אחת כמה וכמה אמורים הדברים מקום בו היה על המשיב להניח כי ילדיו צריכים להתכלכל, לעטות כסות, ולהתקיים, וחזקה כי הביא בחשבון כי אותם 'מסמכים עלומים' שקבל מכוונים לשם כך". בנוסף, אישרר בית המשפט המחוזי גם את הקביעה שלפיה לצד ביטול פסק הדין, "חיובי המזונות ממועד פסק הדין המקורי יעמדו כחיובים זמניים", והבהיר כי "הצדדים יוכלו לפנות לבית המשפט קמא במסגרת ההליך החדש שהוגש, בכל הנוגע לשינוי הסכומים – בין הסכום השוטף, הצמדתו, גביית העבר וכל דבר הדרוש טרם הכרעה".
המבקש לא השלים עם ההכרעה, ומכאן הבקשה שלפנַי.
...
המשיבה טענה, מנגד, כי יש לדחות את הבקשה תביעה נוכח האיחור הניכר שנפל בהגשתה, בהתחשב בכך שהמבקש ידע גם ידע על תוכן כתב התביעה, ומאחר שלא עומדת למבקש כל הגנה לגופה של תביעת המזונות.
נקבע, תחילה, כי "אין חולק כי לא הוכחה המצאה כדין [...] לפיכך, משלא שוכנעתי כי בוצעה המצאה כדין, אזי פסק הדין דינו להתבטל מחמת הצדק"; אך לצד זאת, נקבע גם כי "על מנת להימנע מפגיעה בקטינים ובטובתם, תוך הותרתם ללא דמי מזונות למחייתם, אני קובעת כי מזונות הקטינים שנקבעו בפסק הדין יהפכו למזונות זמניים, וזאת בכפוף להגשת תביעה למזונות קטינים תוך 90 יום".
שני הצדדים ערערו על פסק הדין לבית המשפט המחוזי, ושבו על טענותיהם.
המשיבה בתגובתה טוענת, בין היתר, כי הבקשה "לא מעוררת שאלה משפטית או ציבורית חשובה וטענותיו של המבקש נטועות היטב בנסיבותיו הקונקרטיות של המקרה דנן ובממצאים העובדתיים שנקבעו".
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובה לה, על נספחיהן, ולאחר ששקלתי את טענות הצדדים, מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
בהינתן זאת, ואפילו הייתי מקבל את טענות המבקש לעניין קשיים בסיווג אותם סעדים – מבלי שאחווה דעתי אם זהו אכן המצב – התוצאה היא שכל זמן שההתחשבנות פתוחה, לא נגרם למבקש נזק ניכר, ודאי לא כזה העולה כדי עיוות דין.
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא בזאת.