מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין בתביעת דמי שכירות בסדר דין מקוצר

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ערעור על פסק דין של בית משפט השלום בראשון לציון (תא"מ 20984-10-10), שניתן ע"י כב' השופטת הלית סילש ביום 12.2.2013, אשר דחה את תביעת המערער מאת המשיבה לתשלום דמי שמוש ראויים בחלק מבית מגורים.
תביעת המערער, דודה, בסדר דין מהיר, היתה לדמי שכירות ראויים למשך 7 השנים שקדמו להגשת תביעתו, לפי שווי של 250$ לחודש.
פסק הדין של בית משפט קמא בפסק הדין דחתה השופטת סילש את התביעה מנמוקים דיוניים ומנמוקים מהותיים: התביעה לדמי שכירות ראויים התבססה על חוות דעת שמאי מקרקעין, אלי סידאוי, שצורפה לכתב התביעה, ונאמר בה כי השמאי לא הורשה להיכנס לדירה, וכי היא מבוססת על חוות דעת קודמת שהוגשה בהליך אחר בין המערער לבין אחיו, של השמאי אסא זהר, שאף היא צורפה לכתב התביעה.
אמנם אין בפרק טז1 בתקנות סדר הדין האזרחי, הדן בתובענות בסדר דין מקוצר, הוראה מיוחדת לענין הגשת חוות דעת, אך תקנה 214ט קוצבת זמנים להגשת תצהירי העדות הראשית של העדים.
...
דיון והכרעה לאחר ששמעתי את טעוני הצדדים וקראתי בעיון רב את עקרי הטיעון והמוצגים מטעמם, החלטתי שלא נפלה טעות משפטית כלשהיא בפסק הדין, ויש להותירו על כנו.
חיזוק למסקנה זו ניתן ללמוד מתקנה 129(א) שדנה בחוות דעת מומחים בסדר הדין הרגיל.
התוצאה היא שהערעור נדחה, ופסק הדין בעינו עומד.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על פסק דינו של בית המשפט השלום בתל אביב (כב' השופט יאיר חסדיאל) מיום 25/3/19 בתא"ק 69089-03-18 וכן על החלטות ביניים מיום 9/1/19 ו- 27/2/19.
המשיבה הגישה תביעה בסדר דין מקוצר בסך 171,106 ₪ נגד המערערת בעיניין הסכם שכירות מיום 31/3/16 שנחתם בין הצדדים.
לפי כתב התביעה, הנתבעת - המערערת לא שילמה דמי שכירות כמתחייב לפי הסכם השכירות, נטשה את החנות ללא הודעה מוקדמת בת 60 יום כמתחייב בהסכם ולא פינתה ציוד מהחנות.
הפרוט מצוי בסעיפים 11 - 24 לתצהיר המערערת וגם בסעיף 24 לתביעה שהגישה המערערת נגד המשיבה במסגרת ת.א. 61975-01-18 שצורף לבר"ל. נטען, כי פסק הדין סותר את ההלכה הפסוקה שהזכיר בית משפט קמא בהחלטתו מיום 8/1/19 ולפיה יש לתת רשות להיתגונן כאשר המבקש מצביע על הגנה אפשרית ולו בדוחק.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים, מצאתי כי דין הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) לא מצאתי כי צירוף ראיות מתוך תיק נוסף המתברר בין הצדדים ישנה במקרה דנן את תוצאות פסק הדין.
כאשר ערכאת ערעור נדרשת לבחון פסק דין של ערכאה דיונית, השופט בערעור אינו מתערב בפסק הדין רק בשל כך שהוא סובר, כי יתכן ולו היה יושב בדין כערכאה דיונית, היה מחליט אחרת (ואינני קובעת כי הייתי מחליטה אחרת) אלא - כאשר פסק הדין נכון משפטית ולא נפלו טעויות עובדתיות שהובילו למסקנה המשפטית, אין הצדקה להתערבות בשיקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית בעניינים שבגינם הוגש הערעור שבפני.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"א 8877-02-14 דלתון עבודות אלומיניום בע"מ נ' סע - גל תחבורה בע"מ תיק חצוני: בפני כב' השופטת אביגיל כהן המערערת דלתון עבודות אלומיניום בע"מ ע"י עו"ד מרדכי ספיר המשיבה סע - גל תחבורה בע"מ ע"י עו"ד ברק ארד פסק דין
לפני ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בת"א (כב' השופטת עינת רביד) מיום 19/12/13 בת.א. 51010-08-10 ולפיו חויבה המערערת – הנתבעת (להלן גם: "דלתון") לשלם למשיבה – התובעת (להלן גם: "סע גל") סך 47,441 ₪ בתוספת הפרישי הצמדה וריבית.
סע גל הגישה תביעה בסדר דין מקוצר נגד דלתון על סך 51,091 ₪.
התביעה הוגשה בגין חריגות מהמכסה המאושרת וכן בגין דמי שכירות שלא שולמו, תשלום בגין שימוש בכביש אגרה, וכן בגין נזק שאירע לרכב יונדאי גטס מספר 57-156-63 (להלן: "יונדאי") וחיובים הקשורים לרכב היונדאי.
...
פסק דינו של בית משפט קמא: בית משפט קמא שמע את ראיות הצדדים והגיע למסקנה ולפיה יש לקבל את התביעה ברובה.
לאחר עיון בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה ולפיה דין הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) ראשית אציין, כי בעוד פסק דינו של בית משפט קמא משתרע על 15 עמודים, אזי כוללת הודעת הערעור 22 עמודים האוחזים 131 סעיפים וזאת ללא הנספחים.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופט קובי ורדי, סג"נ: ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל-אביב (כבוד השופט אביים ברקאי) מיום 13/1/17 בת.א. 36383-12-15 שדחה את בקשת הרשות להיתגונן שהגישו המערערים, נתן פסק דין שקבל את תביעת המשיב כנגדם שהוגשה בסדר דין מקוצר וחייב את המערערים בתשלום של כ-1.4 מיליון ₪ בגין אי תשלום דמי שכירות.
...
במקרה זה שבפנינו, אין מנוס מלקבוע כי משקלן המהותי של טענות המערערים וביסוסן לוקה כה בחסר עד כי לא ניתן, למרות "ההקלות" בשלב זה שבאי בדיקת דרך ההוכחה וטיב הראיות, לתת להם רשות להתגונן.
" ובפסק הדין בע"א 255/89 פרדו נ' מדינת ישראל, פ"ד מו(5) 641 (1992) נקבע כך: "ואולם אין די באפשרות תיאורטית כאמור כדי להביא למתן רשות להתגונן. בידי המערערים היה, קודם להגשת הבקשה לרשות להתגונן, לפנות למנהל המכס בניסיון לברר מהו טיבו המדויק של חוב החברה לאגף המכס ולאיזו תקופה מתייחס חוב זה. אילו נקטו דרך זו, ואף על פי כן לא היה בידם לברר את פרטיו המדויקים של החוב, ייתכן כי היה מקום ליתן להם רשות להתגונן (ראה י זוסמן, בספרו הנ"ל, בעמ 648); ואולם משלא עשו כן - ומכל מקום, לא באה טענה בתצהירם כי עשו כן - אינני רואה מקום להעניק להם רשות להתגונן בעילה זו: לא הונחה כל תשתית עובדתית מינימאלית לטענה האמורה, במיוחד אם נזכור שהנטל להוכחתה רובץ על המערערים (ראה זוסמן, בספרו הנ"ל, בעמ 304). לפיכך, גם דין טענה זו להידחות." (עמ' 658-657).
לפיכך נראה כי בנסיבות אלה, ולמרות ההערות הנכוחות, שהעלה חברי השופט שנלר בכל הנוגע להתנהלות המשיב במשך השנים, הרי אין ספק ואין מחלוקת שהמערערים התגוררו בדירת המשיב כל אותן שנים וטענתם היא בבחינת "הודאה והדחה" (בדומה לשטר), שהנטל להוכיחה אף גדול יותר, ולכן אין מנוס מקביעה כי המערערים לא הרימו אף את הנטל הצנוע להוכיח, כי הגנתם אינה הגנת בדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

באשר לסילוק התביעה על הסף נטען, כי משהגישה התובעת תביעה לפינוי מושכר בסדר דין מקוצר, היא מנועה מלתבוע את הנתבע בגין סעד כספי, ולפיכך דין התביעה להדחות בשל מעשה בית דין.
מהבקשה בצרוף ההבהרה עולה, כי התובעת ביקשה ליתן צו עיקול על זכויות הנתבע כדלקמן: עיקול אצל התובעת על ההוצאות בסך 3,000 ₪ שנפסקו לטובת הנתבע בעירעור; עיקול על סכום של 8,190 ₪ שהופקד על ידי הנתבע בנאמנות אצל בא כוחו, עבור תשלום דמי שכירות; עיקול על זכויות הנתבע אצל ציון יאדן ואצל יגאל ידין, מבית העסק "אשכול מוצרים לבית" (להלן: "אשכול"), שהוגדר על ידי מר ידין, במסגרת הדיון בעירעור על תביעת הפינוי, כעסק הפלסטיק במסגרתו מאחסן הנתבע מוצרי פלסטיק במושכר; עיקול על זכויות הנתבע בהתאם לנסח רישום מלשכת רישום המקרקעין בחיפה.
בבקשה ובתצהיר שצורף לה טען הנתבע, כי התובעת הסתירה מבית המשפט מידע מהותי וחשוב (אשר לא הובהר מהו), וכי מטרתה היחידה של הבקשה היא להפעיל לחץ משפטי וכלכלי על הנתבע, עוד בטרם ניתנה החלטה בבקשתו לסילוק התביעה על הסף, היתנהלות שבאה לידי ביטוי גם במסגרת הליכי העירעור על פסק הדין בתביעת הפינוי, שם סירבה תובעת לכל הצעה להסדר או לפשרה.
...
בפניי בקשה לביטול עיקולים זמניים שהוטלו במעמד צד אחד לפי החלטתי מיום 19.8.19.
לסיכום נטען, כי הבקשה לצו העיקול הוגשה בחוסר תום לב, תוך הטעית בית המשפט, ניצול הליכי המשפט ונסיון להתיש את הנתבע נפשית וכלכלית.
סוף דבר: אני מורה על ביטול העיקול אצל התובעת על ההוצאות בסך 3,000 ₪ שנפסקו לטובת הנתבע בערעור.
משהבקשה התקבלה חלקית בלבד, אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו