מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין בתביעה כספית בגין הוצאות טיפול בהורים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשה להאריך המועד להגשת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בחיפה, אשר ניתן ביום 1.12.21 בת"א 19357-06-19.
המבקשים הגישו לבית משפט קמא תביעה כספית בגין לשון הרע ופגיעה בפרטיות.
על כן, נימנע מב"כ המבקשים, המטפל באופן אישי בהליך, לפעול להגשת העירעור במועד.
(ב)בית המשפט רשאי לתת הוראות בדבר הקף כתב טענות; נקבע בתקנות אלה או בכל חיקוק זמן לעשיית דבר או להמנע מעשיית דבר או מדד להקף כתב טענות, יחול האמור כל עוד בית המשפט לא הורה אחרת מטעמים מיוחדים.
" בעניינינו, עיון במערכת נט המשפט מעלה, כי פסק הדין נשלח למשרד ב"כ המבקשים באמצעות פקסימיליה ביום 1.12.21.
המבקשים ישלמו, ביחד ולחוד את הוצאות המשיב בסך של 2,500 ₪ (כולל מע"מ).
...
אין לאפשר מצב לפיו די בהודעה סתמית וכללית כדי לייצר הארכת מועד.
אשר על כן, הבקשה נדחית.
המבקשים ישלמו, ביחד ולחוד את הוצאות המשיב בסך של 2,500 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 6187/22 לפני: כבוד השופט י' עמית המבקש: פלוני נ ג ד המשיבות: 1. פלונית 2. פלונית בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה מיום 26.6.2022 בע"א 18698-11-21 שניתנה על-ידי כבוד השופטים: ר' שפירא – נשיא, ב' טאובר – סג"נ, ות' נאות-פרי בשם המבקש: עו"ד ענבל כספי ][]החלטה
על פסק דין זה הגישו המשיבות ערעור לבית המשפט המחוזי.
בית המשפט קיבל את העירעור בחלקו וקבע, בין היתר, כי הסכם הפשרה בין הצדדים אינו מונע מהמשיבות להגיש תביעה נגררת להרשעה בפלילים, שכן ההסכם הסדיר את העניינים הרכושיים בין בני הזוג, ועילת התביעה התגבשה לאחר חתימתו; כי לנוכח ההלכה ולפיה ערכאת העירעור אינה נוטה להתערב בקביעת הערכאה המבררת לגבי דחיית ממצאיה של חוות דעת מומחה, אין מקום לשנות מהקביעה ולפיה המומחית לא עמדה ברף ההוכחה הנידרש; ואף אין להתערב בקביעותיו באשר להפסדי ההישתכרות של המשיבה 1 והוצאות הטיפולים הרפואיים של המשיבות, שכן בית משפט השלום התרשם ישירות מהעדים והראיות שהוצגו בפניו והכריע על בסיסן.
על כן, נקבע כי חלף הפצוי שעליו הורה בית משפט השלום, הפצוי בגין הנזק הלא ממוני יעמוד על 25,000 ₪ לכל אחת מהמשיבות, בנכוי הפצוי ששולם במסגרת ההליך הפלילי.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובפסקי הדין של בית משפט השלום ובית המשפט המחוזי, מצאתי כי דין הבקשה להידחות מכוח תקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018, אף מבלי להידרש לתגובת המשיבות.
לשיטתו של המבקש, הסוגייה המשפטית העקרונית בענייננו היא "מידת מעורבותו של בית המשפט כערכאת ערעור ושינוי ממצאים שבעובדה אשר נקבעו על ידי הערכאה הדיונית בהסתמך על התרשמותה הישירה מן העדים וממכלול הראיות". אין מדובר כלל בסוגיה עקרונית, אך במקרה דנן, התמיהה גוברת מאחר שבית המשפט המחוזי לא התערב בממצא עובדתי כלשהו, והותיר על כנה את קביעות בית משפט השלום, אשר דחה את חוות הדעת בתחום הנפשי שהגישו המשיבות מטעמן (המבקש לא הגיש חוות דעת נגדית).
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 6068/23 לפני: כבוד המשנה לנשיאה ע' פוגלמן המערער: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. שומרה חברה לביטוח בע"מ ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (כב' השופטת ס' רסלר-זכאי) בת"א 31945-02-22 מיום 18.07.2023 ][]פסק-דין
לפי הנטען, במהלך הנסיעה עקצה דבורה את המערער באופן שגרם לו להיזדקק לטפול רפואי ושיקומי ממושך.
המערער עתר בתביעתו לפיצויים כספיים בגין ניזקי הגוף וההוצאות הרפואיות שנגרמו לו לטענתו.
בתוך כך ולאחר שהמשיבה מסרה את עמדתה באשר לאופן הרצוי להמשך בירור התביעה הורה בית המשפט ביום 6.7.2023 למערער להודיע מה עמדתו באשר לאופן המשך ניהול ההליך עד ליום 16.7.2023.
...
אכן, דומה כי במקרה דנן ניתן היה לנסח את הדברים ביתר זהירות, וזאת בפרט בשים לב לראשית דבריו של בית המשפט שלפיהם "דין התביעה להידחות". עם זאת, המשך דבריו של המותב היו מסויגים יותר, כשציין כי הדברים נאמרים "לשלב זה ובזהירות המתבקשת" (פרוטוקול הישיבה מיום 21.2.2023, עמ' 2 ש' 9).
ואולם, גם בנפרד מהאמור, אני סבור כי דינו של הערעור להידחות מחמת השיהוי שדבק בהעלאת טענת הפסלות.
הערעור נדחה אפוא.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין התקבלה תביעתו הכספית של המשיב, בגין ניזקי רכוש שנגרמו לרכבו עקב נהיגה רשלנית של נהג המערערת באוטובוס בבעלות המערערת.
המשיב מפנה לכך שבניגוד להחלטת בית משפט קמא, אשר הורה על התייצבות העדים לחקירה, התייצב לדיון רק נציג המערערת.
על כן, בדין חייב בית משפט קמא את המערערת בהוצאות ואין כל מקום להתערב בקביעה זו. העירעור על פסק הדין: תקנה 75 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט – 2018 (להלן: "תסד"א"), קובעת, כי על בעל דין להתייצב לדיון.
זאת ועוד, המשיב לא היה עד לתאונה ולא טיפל בתוצאותיה.
...
באשר לטענת המערערת, לפיה דין התביעה סילוק על הסף, מהטעם שהנהג לא נתבע והיא נתבעה מכוח היותה המחזיקה והבעלים של האוטובוס (סעיף 11 לכתב התביעה) - כזכור בית משפט קמא חייב את המערערת מכוח אחריותה השילוחית בהיותה מעבידת הנהג.
אשר על כן הערעור נדחה.
המערערת תשלם את הוצאות המשיב בסך של 8,000 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית משפט קמא בפסק דינו לא מצא לסטות מן ההמלצות ולהוסיף מפגש נוסף ביום ה' אחת לשבועיים, ואולם הבהיר כי אין בכך כדי למנוע שינוי עתידי בהתאם לשיקול דעתה של העו"ס. כך נקבע כי הצדדים ינהלו תאום הורי וטפול משפחתי במכון טריאסט-שריג, לאורך שנתיים, על מנת שלא להסיר את סמכויות העו"ס, המוסמכת לפקח על ביצוע פסק הדין, ועל שינוי סדרי השהות.
לפיכך מצא בית המשפט כי גם בעיניין זה אין לראות בתלונה שהוגשה, ככזו שהוגשה בחוסר תום לב, שכן דובר על מהלך דברים בו בתקופת הסיכסוך שבין הצדדים הופקדה המחאה בידי המערער במקביל למשיכת כספים במזומן על ידו מן החשבון המשותף, פעולות המעוררות תהייה, כך שלא הוכח כי מדובר בתלונה שהוגשה בחוסר תום לב. בית המשפט הוסיף וקבע כי ההגנות שבסע' 13(5) ו- 15(8) יחולו גם ביחס לטענותיה של המשיבה במישטרה ובבית המשפט כי המערער הוא עבריין, כי בביתו מצויים עבריינים וכי הוריו מעורבים בפלילים.
כך הוסכם כי המערער יחזור בו מערעור בכל הקשור לתביעה הרכושית (ערעור על תלה"מ 72508-06-20) וערעורו באשר לזמני השהות שנקבעו לו עם הקטינה ע"פ פסק הדין.
בנסיבות העניין, ומכיוון שהצדדים הגיעו להסכמות באשר למירב המחלוקות בניהם, והמשיבה אף ויתרה על הפצוי שנפסק לטובתה בתביעת לשון הרע אותה היא הגישה, ומכיוון שמצאנו כי על אף שאין הדברים מגיעים כדי לשון הרע הרי שקיימת הפרזה בתלונותיה של המשיבה כלפי המערער, לא מצאנו מקום להוסיף ולחייב את המערער בהוצאות הליך זה. בנוסף ניתן בזה תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים כמפורט בפרוטוקול הדיון מיום 1.3.23.
...
לפיכך מצא בית המשפט כי לא ניתן לקבוע כי טענותיה של המשיבה בדבר אלימות מצד המערער אינן טענות אמת - ההיפך הוא הנכון.
מתוך שכך מצא בית המשפט כי בנדון התלונות שהוגשו למשטרה כמו גם הטענות לאלימות אשר עלו בעת ניהול ההליכים בין הצדדים, בפני בית המשפט, העו"ס והמומחה, חוסות תחת ההגנות הקבועות בסע' 13(5), שעניינו בפרסום תוך כדי הליך משפטי, וכן בסע' 15(8), שעניינו בהגשת תלונה למשטרת ישראל, כרשות מוסמכת.
לפיכך מצא בית המשפט כי גם בעניין זה אין לראות בתלונה שהוגשה, ככזו שהוגשה בחוסר תום לב, שכן דובר על מהלך דברים בו בתקופת הסכסוך שבין הצדדים הופקדה המחאה בידי המערער במקביל למשיכת כספים במזומן על ידו מן החשבון המשותף, פעולות המעוררות תהייה, כך שלא הוכח כי מדובר בתלונה שהוגשה בחוסר תום לב. בית המשפט הוסיף וקבע כי ההגנות שבסע' 13(5) ו- 15(8) יחולו גם ביחס לטענותיה של המשיבה במשטרה ובבית המשפט כי המערער הוא עבריין, כי בביתו מצויים עבריינים וכי הוריו מעורבים בפלילים.
אם נכנס הפרסום לד' אמות של אחת החסינויות - דין התביעה להידחות.
בחוות דעתו המשלימה מיום 26.4.21, אשר צורפה לתצהיר המשיבה מיום 13.5.21 קבע העו"ס אברי סוטון כך: "בסיכומו של דבר, לאור קריאת המסמכים שהועברו לידי והמפגש עם ל., התרשמותי היא, כי ל. חיה לאורך מספר שנים במערכת יחסים בעלת מאפיינים אלימים, אשר העיקריים שבהם באו לידי ביטוי בשליטה כלכלית מצד בן הזוג, אשר הושגה באמצעות איומים, אלימות נפשית ואלימות פיזית. יחד עם זאת, בשל הריחוק בין בני הזוג, הפסקת האלימות לדבריה מצידו של אלירן ומיעוט המפגשים ביניהם, אני, מצטרף להערכתה של גב' מעיין דבש כי נכון להיום הערכת המסוכנות לאלימות חוזרת כלפי ל. הינה נמוכה בטווח הארוך, אך עם זאת – בינונית בטווח הקצר, וזאת לאור הנתונים שעלו במסגרת בדיקתי, אימות אל מול המסמכים שהגישה והסכסוך המשפטי המתמשך ביניהם" (הדגשה שלנו).
המערער ניסה לערער את העדויות הנזכרות ולמצוא פרכות וסתירות כאלה ואחרות בעדויות המשיבה ואחיה, ואולם גם לאחר שעיינו בעדויות הנזכרות לא מצאנו פרכות של ממש בנטען והעולה מן הנטען הוא כי הייתה אוירה של אלימות, מעקב והצרת צעדיה מצידו של המערער כלפי המשיבה.
לפיכך אף לעניינה של תלונה זו לא מצא בית המשפט כי היא הוגשה בחוסר תום לב בפן הסובייקטיבי ואנו סבורים כי אין עילה של ממש להתערב אף בקביעתו והתרשמותו זו. לבסוף, אשר לטענות הנוגעות להטרדת הגננת של הקטינה, מצאנו ממש בטענות אלו, ונראה כי אף הן לא נטענו בחלל ריק.
מכלל האמור עולה כי יש לדחות את ערעורם של המערערים בכל הקשור לדחיית תביעתם בגין לשון הרע.
בנסיבות העניין, ומכיוון שהצדדים הגיעו להסכמות באשר למירב המחלוקות בניהם, והמשיבה אף ויתרה על הפיצוי שנפסק לטובתה בתביעת לשון הרע אותה היא הגישה, ומכיוון שמצאנו כי על אף שאין הדברים מגיעים כדי לשון הרע הרי שקיימת הפרזה בתלונותיה של המשיבה כלפי המערער, לא מצאנו מקום להוסיף ולחייב את המערער בהוצאות הליך זה. בנוסף ניתן בזה תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים כמפורט בפרוטוקול הדיון מיום 1.3.23.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו