ביום 16.12.15 ניתן פסק דין חלקי על ידי מותב של בית דין זה (ראש המותב כב' השופטת חופית גרשון יזרעאלי), שבו נקבע:
"בכתב התביעה לא הועלתה כל טענה לפיה היתקיימו יחסי עובד מעביד בין התובעת 2 למי מן הנתבעות. לפיכך, משולל בית הדין לעבודה סמכות לידון בתביעה התובעת 2. תביעת התובעת 2 נמחקת בזאת.
על פסק הדין החלקי הוגש ערעור ובית הדין הארצי לעבודה, בפסק הדין שניתן ביום 16.5.16, קבע:
"...
התובעת העידה בדיון כי במהלך התקופה שבה נתנה שירותים/עבדה עבור הנתבעים, היא נתנה שירותי ייעוץ אחרים, בהקף מיזערי "לסטייליסטית, למתווך נדל"ן, זה בטל בשישים"; והסבירה כי "המהות שלי זה לשמור על קשר עם אנשים ולעזור להם במיזמים, אני כל החיים נתתי ייעוציים כ-פרו בונו לעסקים קטנים" (ראו ע' 26, ש' 15-18 לפרוטוקול הדיון).
כפי שנקבע על ידי בית הדין הארצי לעבודה במקרה דומה, עע (ארצי) 67949-09-16 שמואל וגמן נ' י. ו. גליל הנדסה בע"מ (17.1.18):
"נסיבות הענין ממחישות באופן ברור ומובהק כי הבחירה בתבנית ההעסקה היתה פרי בחירתו המלאה של המערער, שכן חמש שנים קודם לכן וקרוב לחמש עשרה שנים לאחר מכן הועסק כעובד. בנסיבותיו המיוחדות של המקרה הן החריג שנקבע בע"ע 110/10 (ארצי) רפי רופא - מירקם סוכנות לביטוח בע"מ (22.12.11) והן הגישה שננקטה בע"ע (ארצי) 3575-10-11 ענת עמיר - חברת החדשות הישראלית בע"מ [פורסם בנבו] (21.1.15) – מובילים לתוצאה מעשית זהה, לפיה בדין נדחתה תביעתו של המערער לתשלום הפרש פצויי פיטורים בגין התקופה בה הועסק כקבלן עצמאי. זאת, כיוון שהמדובר באופן מובהק בבחירה בתבנית העסקה בהתאם להערכת המערער את התבנית הכדאית לו, ומבלי שהחברה מטה את הבחירה לצד זה או אחר, ונוכח הניתוח המצוי בסעיף 20 לפסק הדין אודות התמורה שקבל כקבלן ביחס לעובד. לפיכך, ובנסיבות הענין דרישת השלמת פצויי פיטורים בדיעבד בגין תקופה זו נגועה בחוסר תום לב קצוני". (ההדגשה שלנו).
...
ראשית, טענו הנתבעים כי דין התביעה להידחות על הסף מחמת חוסר סמכות עניינית של בית הדין לעבודה לדון בה, כאשר המסכת העובדתית המתוארת בתביעה מתבססת על הסכם התקשרות מסחרי בין שתי חברות – התובעת 2 והנתבעת 1.
כן, טענו הנתבעים להיעדר יריבות בין התובעת לבין ירון וכי דין התביעה כנגדו להידחות.
כך כתב הנשיא לשעבר של בית הדין הארצי לעבודה, השופט מנחם גולדברג ז"ל:
"נהוג לומר, על יסוד האמור בשורה ארוכה של פסקי דין, כי המבחן הנהוג בבתי הדין לעבודה לקביעת קיומם של יחסי עובד-מעביד הוא מבחן ההשתלבות... קביעה זו אינה מדויקת. עיון בפסיקתו הענפה של בית הדין הארצי לעבודה מוליך למסקנה, כי הלכה למעשה נוקטים בתי הדין ב"מבחן מעורב" כל אימת שעליהם להכריע בסוגיה אם פלוני הוא 'עובד' אם לאו, תוך שימת דגש חזק על מבחן ההשתלבות".
לסיכום, התובעת בחרה לעצמה את צורת ההתקשרות, כפי שהיא עצמה מעידה, ניסחה את ההסכם שהיא העבירה לנתבעים, ניהלה מו"מ לגבי תנאי ההתקשרות, לא ביקשה אף פעם להיות "עובדת" עם תלוש שכר, כאשר היא הייתה מודעת לחלוטין לגבי השלכות ההתקשרות כיועצת או כעובדת, ובחרה לדווח על הכנסתה עם חשבוניות של החברה, משיקולי מס.
זו לא הייתה הפעם הראשונה שבה התקשרה התובעת בצורה כזו, אלא עשתה זאת במסגרת תפקידים בכירים אחרים במשך שנים.
למען הסר ספק, אנו מבהירים כי אין אנו אומרים כי חוסר תום הלב של התובעת שולל את מעמדה כ"עובדת", אלא שבהתאם למאפיינים היא איננה ולא הייתה "עובדת", אלא בעלת עסק משלה וכי דרישותיה בניגוד למוסכם מצביעות על חוסר תום לב.
לסיכום
לאחר שקבענו שאין יחסי עובד-מעסיק בין הצדדים, אין לבית הדין לעבודה סמכות עניינית לדון בתביעה ולכן, היא נדחית על כל רכיביה.