מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

ערעור על פסק דין בעניין הפעלת חניון ללא רישיון

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (הנשיא א' פרקש) בה"פ 45146-12-20 מיום 25.6.2021, בגדריו קיבל את תובענת הועדה המקומית לתיכנון ולבניה בירושלים (להלן: המשיבה) ליתן צו לפי סעיף 8 לפקודת המקרקעין (רכישה לצרכי ציבור), 1943 (להלן: הפקודה), למסירת חזקה במקרקעין הממוקמים בשכונת שייח ג'ראח בירושלים, בגוש 30514 חלקה 67 (להלן: המקרקעין), המשמשים את המבקשים לצרכים מסחריים שונים – ובהם הפעלת חניון ומשרדים.
בנסיבות אלו, הורה בית המשפט המחוזי כי המבקשים יישאו בהוצאות משפט ושכר טירחה בסך 15,000 ש"ח. ימים ספורים לפני המועד שנקבע בפסק דינו של בית המשפט המחוזי למסירת החזקה במקרקעין, הגישו המבקשים, ביום 11.7.2021, ערעור על פסק הדין – ועמו בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין עד להכרעה בעירעור, מבלי שהוגש כתב התחייבות כנדרש לפי תקנה 96 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט–2018.
באשר לסכויי העירעור, נטען כי על פי פסיקותיו של בית משפט זה, אין להדרש לטענות בדבר חוקיות ההפקעה במסגרת הדיון בצו למסירת חזקה במקרקעין לפי סעיף 8 לפקודה; וכי ממילא, לא נפל פגם בהליכי ההפקעה.
זאת, מאחר שהמבקשים נימנעו מלציין בבקשתם כי הוטל בעבר צו סגירה כלפי עסק שהפעילו המבקשים במקרקעין ללא רישיון; כי ניתן בהליך אחר צו הריסה ביחס למבנים שהקימו המערערים במקרקעין שלא כדין; וכי למעשה, תכלית בקשתם לעיכוב ביצוע פסק הדין היא "הנצחת שימוש במקרקעין שלא כדין" – כלשון הבקשה.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת המשיבים, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות – וזאת אף מבלי להידרש לסיכויי הערעור.
לאור מכלול נסיבות אלו, אני מורה על דחיית הבקשה.
כמו כן, אני מורה כי דיון בערעור ייקבע בהקדם, בכפוף לשיקולי יומן בית המשפט.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 1705/22 לפני: כבוד השופט י' אלרון המבקש: איימן אלצראיעה נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי ב-באר-שבע מיום 23.02.2022 ב-עפ"ג 19621-09-21 שניתן על ידי סג"נ א' ביתן והשופטים י' דנינו ו-י' ליברדו בשם המבקש: עו"ד אבנר שמש ][]החלטה
במועד אחר, המבקש ונאשם 1 הסיגו גבול ונכנסו אל מיתחם חניון משאיות, פרצו לאחת מהן על ידי שבירת חלונה, ופרקו וגנבו בין היתר, שלט ומחשב מנוף, וכן סלקטור הידאולי.
בתסקיר הראשון צוין כי המבקש בעל דפוס חשיבה אימפולסיבי אשר אינו מתייחס להשפעת מעשיו עליו או על סביבתו; מתקשה ליטול אחריות מלאה על מעשיו, חרף הודאתו; תולה את ביצוע העבירות על גורמים שונים; וכי כאשר הוא נתון במצוקה כלכלית, הוא עלול לנקוט בהתנהגות עוברת חוק ללא הפעלת שיקול דעת.
כן נכתב, כי בשנת 2020 הוגש נגד המבקש כתב אישום המייחס לו נהיגה ללא רישיון נהיגה.
נקבע כי בהיתחשב בעמדות שהמבקש הציג בנוגע לעבירות שביצע; עברו הפלילי הכולל נשיאת מאסר בפועל לתקופה לא מבוטלת; ובדחייתו את היד הטיפולית שהושטה לעברו – אין בעצם נישואיו ובהוצאת רישיון נהיגה כדי להצדיק סטייה לקולה ממיתחם העונש ההולם.
אין כל עילה להתערבות בפסקי הדין של הערכאות הקודמות, לא כל שכן במסגרת "גילגול שלישי". הבקשה נדחית איפוא.
...
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות.
אין כל עילה להתערבות בפסקי הדין של הערכאות הקודמות, לא כל שכן במסגרת "גלגול שלישי". הבקשה נדחית אפוא.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 7176/22 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המבקש: עלי זיד נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשה לרשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (כבוד השופט א' בולוס) בעפ"ת 37215-07-22 מיום 15.09.2022 בשם המבקש: עו"ד סארי עבוד ][]החלטה
בהיתחשב במכלול השיקולים, הוטלו על הנאשם העונשים הבאים: קנס בסך 1,000 ש"ח; פסילה מלנהוג, מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 36 חודשים בפועל וכן הפעלה במצטבר של פסילה קודמת בע"פי 10988-06-19, כך שהסך הכל המבקש ירצה 42 חודשי פסילה בפועל; פסילה על-תנאי מלנהוג, מלקבל או מלהחזיק ברישיון נהיגה לתקופה של 6 חודשים, למשך 3 שנים, לבל יעבור מי מאותן עבירות בהן הורשע, או עבירה אחרת המפורטת בתוספת הראשונה או השנייה לתפקודה; מאסר על-תנאי לתקופה של 6 חודשים, למשך 3 שנים, לבל יעבור עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף, או נהיגה בזמן פסילה; 7 חודשי מאסר בפועל והפעלת המאסר המותנה שהוטל על המבקש בעפ"י 10988-06-19 באופן שארבעה חודשים ירוצו במצטבר, וכן הורה על הפסקת יתרת עבודות השרות בעפ"י 10988-06-19, תוך שנקבע כי חודש אחד מהיתרה ירוצה במצטבר - ובסה"כ 12 חודשי מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח, בנכוי ימי מעצר.
המבקש סרב להשלים עם העונש שנגזר עליו, וערער לבית המשפט המחוזי אשר דחה את עירעורו באחת, בציינו כי "אני סבור כי ערעור זה חסר כל בסיס ודינו דחייה". לא זו אף זו, קבע בית המשפט המחוזי כי: "חסד עשה בימ"ש קמא עם [המבקש] משראה להפעיל את המאסר המותנה אך בחלקו במצטבר (4 חודשים). במקרה זה לא נימצאו טעמים מיוחדים שיצדיקו סטייה מהכלל, לפיו מאסר מותנה יש להפעיל במצטבר, מה גם שבהליך הקודם הופעל מאסר מותנה שהיה בר הפעלה באופן מלא בחופף. צדק בימ"ש קמא משקבע כי חפיפה מלאה של המאסר המותנה במקרה זה אינה ראויה ומשדרת מסר שגוי ומטעה. נוסף לכל האמור לעיל, עברו התעבורתי של [המבקש] הוא מכביד ביותר, הכולל 23 הרשעות קודמות ועבירות תעבורה, לרבות 2 הרשעות של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים וגם נהיגה בפסילה – מכל האמור המסקנה המתקבלת היא כי העונש אותו הטיל בימ"ש קמא במקרה זה הנו בהחלט מאוזן ואף מקל עם [המבקש]". לא למותר לציין, כי בית המשפט המחוזי נידרש אף לטענת המבקש בכל הנוגע לאופן ריצוי עונשו, וקבע כי: "אין לקבל את טענת [המבקש] כי הפנייתו לממונה על עבודות השרות פיתחה בליבו ציפייה כי עונש המאסר ירוצה בעבודות שירות. בהקשר זה אדגיש כי בימ"ש קמא, בהחלטתו מיום 8/5/22, ציין באופן מפורש כי אין בהזמנת חוות דעת מאת הממונה כדי ללמד על העונשים שייגזרו על הנאשם בסופו של דבר. מכאן טענתו של [המבקש] בהקשר זה, אין לה על מה לסמוך. גם לא ראיתי הצדקה במקרה זה להפנות את עניינו של [המבקש] לקבלת תסקיר מאת שירות המבחן. כפי שניתן להתרשם מעיון בגזה"ד, מלוא הנסיבות האישיות של [המבקש] הובאו בפני בימ"ש קמא, אשר נתן להן משקל רב במלאכת קביעת העונש. אף יתרה מכך, אני לא סבור כי במקרה זה קיימת תכלית מאחורי הפניית [המבקש] לקבלת תסקיר, וזאת מהטעם ש[המבקש] לא הצביע על תחילתו או על התכנותו של הליך שקומי כלשהוא. חזוק נוסף למסקנתי זו אני גם מוצא בכך שבמקרה זה לא ניתן להמנע מהשתת מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח נוכח עברו התעבורתי של [המבקש], העובדה שביצע את העבירה כשהוא מרצה עבודות שירות בגין עבירה דומה וגם בשל העובדה שקיים לחובתו מאסר מותנה בר הפעלה". ברם, המבקש מיאן להשלים עם פסק דינו של בית המשפט המחוזי, ומכאן הבקשה שלפניי.
בגדרה, שב ומעלה המבקש טענות שנדחו על-ידי שתי הערכאות דלמטה, תוך שהוא טוען כי "אי קבלת בקשה זו ורשות ערעור במקרה הספציפי שלו מהוה פגיעה קשה בזכותו להליך הוגן ועשיית צדק, וכן, במוסד שנקרא הליך שקום". כמו כן טוען המערער ביחס לאמת המידה המקובלת, לבחינת בקשת רשות לערער בגילגול שלישי בהליך פלילי, כי לשיטתו: "לאור השינויים ולאור הקונסטיטוציונליזציה של ההליך הפלילי וחוקי היסוד, אין עוד כל מקום להחיל את ההלכה שנקבעה בהליך האזרחי ב- ר"ע 103/82 חניון חיפה, הנ"ל, כאשר הלכה זו פוגעת באופן קשה בזכותו של המבקש להשיג על חומרת העונש, במיוחד כאשר קופחה זכותו של המבקש ונמנעה ממנו היזדמנות שנייה לחיים נורמאטיביים במיוחד שלא זכה אף פעם בהליך שקום". לאחר עיון בבקשה לרשות ערעור ונספחיה, ובכללם ההחלטות בהליכים הקודמים, וכן חוות דעת הממונה על עבודות השרות שהוגשה לבית המשפט לתעבורה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לרשות ערעור להדחות.
...
לאחר ששמע טיעונים לעונש ונתן דעתו לוותק הנהיגה של המבקש; לעברו התעבורתי הכולל 23 עבירות קודמות; ובשים לב לנסיבות ביצוע העבירה ונסיבות חייו של המבקש; כמו גם למדיניות הענישה הנוהגת ומתחם הענישה בגין העבירות מושא כתב האישום, ומבלי שנעלמה מעיניו התנהלות המבקש בריצוי מאסר בדרך של עבודות שירות שהוטל עליו בגין עבירות דומות, מצא בית המשפט שלא לסטות ממתחם העונש ההולם לחומרא או לקולא.
כן מצא הוא ש"אין לאפשר [למבקש] הזדמנות נוספת לרצות מאסרו בדרך של עבודת שירות, אם בגלל שהעונש שיוטל בסופו של יום ארוך מהתקופה אותה ניתן לרצות בדרך של עבודת שירות ועיקר משום שאין שום סיבה לאפשר [למבקש], שרמס ברגל גסה את האמון שניתן בו ובמהלך עבודות שירות בתיק קודם ביצע את אותה עבירה פעם נוספת".
המבקש סירב להשלים עם העונש שנגזר עליו, וערער לבית המשפט המחוזי אשר דחה את ערעורו באחת, בציינו כי "אני סבור כי ערעור זה חסר כל בסיס ודינו דחייה". לא זו אף זו, קבע בית המשפט המחוזי כי: "חסד עשה בימ"ש קמא עם [המבקש] משראה להפעיל את המאסר המותנה אך בחלקו במצטבר (4 חודשים). במקרה זה לא נמצאו טעמים מיוחדים שיצדיקו סטייה מהכלל, לפיו מאסר מותנה יש להפעיל במצטבר, מה גם שבהליך הקודם הופעל מאסר מותנה שהיה בר הפעלה באופן מלא בחופף. צדק בימ"ש קמא משקבע כי חפיפה מלאה של המאסר המותנה במקרה זה אינה ראויה ומשדרת מסר שגוי ומטעה. נוסף לכל האמור לעיל, עברו התעבורתי של [המבקש] הוא מכביד ביותר, הכולל 23 הרשעות קודמות ועבירות תעבורה, לרבות 2 הרשעות של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים וגם נהיגה בפסילה – מכל האמור המסקנה המתקבלת היא כי העונש אותו הטיל בימ"ש קמא במקרה זה הינו בהחלט מאוזן ואף מקל עם [המבקש]". לא למותר לציין, כי בית המשפט המחוזי נדרש אף לטענת המבקש בכל הנוגע לאופן ריצוי עונשו, וקבע כי: "אין לקבל את טענת [המבקש] כי הפנייתו לממונה על עבודות השירות פיתחה בלבו ציפייה כי עונש המאסר ירוצה בעבודות שירות. בהקשר זה אדגיש כי בימ"ש קמא, בהחלטתו מיום 8/5/22, ציין באופן מפורש כי אין בהזמנת חוות דעת מאת הממונה כדי ללמד על העונשים שייגזרו על הנאשם בסופו של דבר. מכאן טענתו של [המבקש] בהקשר זה, אין לה על מה לסמוך. גם לא ראיתי הצדקה במקרה זה להפנות את עניינו של [המבקש] לקבלת תסקיר מאת שירות המבחן. כפי שניתן להתרשם מעיון בגזה"ד, מלוא הנסיבות האישיות של [המבקש] הובאו בפני בימ"ש קמא, אשר נתן להן משקל רב במלאכת קביעת העונש. אף יתרה מכך, אני לא סבור כי במקרה זה קיימת תכלית מאחורי הפניית [המבקש] לקבלת תסקיר, וזאת מהטעם ש[המבקש] לא הצביע על תחילתו או על היתכנותו של הליך שיקומי כלשהו. חיזוק נוסף למסקנתי זו אני גם מוצא בכך שבמקרה זה לא ניתן להימנע מהשתת מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח נוכח עברו התעבורתי של [המבקש], העובדה שביצע את העבירה כשהוא מרצה עבודות שירות בגין עבירה דומה וגם בשל העובדה שקיים לחובתו מאסר מותנה בר הפעלה". ברם, המבקש מיאן להשלים עם פסק דינו של בית המשפט המחוזי, ומכאן הבקשה שלפניי.
בגדרה, שב ומעלה המבקש טענות שנדחו על-ידי שתי הערכאות דלמטה, תוך שהוא טוען כי "אי קבלת בקשה זו ורשות ערעור במקרה הספציפי שלו מהווה פגיעה קשה בזכותו להליך הוגן ועשיית צדק, וכן, במוסד שנקרא הליך שיקום". כמו כן טוען המערער ביחס לאמת המידה המקובלת, לבחינת בקשת רשות לערער בגלגול שלישי בהליך פלילי, כי לשיטתו: "לאור השינויים ולאור הקונסטיטוציונליזציה של ההליך הפלילי וחוקי היסוד, אין עוד כל מקום להחיל את ההלכה שנקבעה בהליך האזרחי ב- ר"ע 103/82 חניון חיפה, הנ"ל, כאשר הלכה זו פוגעת באופן קשה בזכותו של המבקש להשיג על חומרת העונש, במיוחד כאשר קופחה זכותו של המבקש ונמנעה ממנו הזדמנות שנייה לחיים נורמטיביים במיוחד שלא זכה אף פעם בהליך שיקום". לאחר עיון בבקשה לרשות ערעור ונספחיה, ובכללם ההחלטות בהליכים הקודמים, וכן חוות דעת הממונה על עבודות השירות שהוגשה לבית המשפט לתעבורה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לרשות ערעור להידחות.
הבקשה נדחית אפוא וממילא נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע שהוגשה בצדה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 8250-05-21 עירית ירושלים נ' גל שירותי חניה בע"מ ואח' בפני כבוד השופט אלעד לנג תובעת עירית ירושלים באמצעות ב"כ עוה"ד שושי מצגר נתבעות 1. גל שירותי חניה בע"מ 2. מנוף השמה וניהול פרויקטים בע"מ באמצעות ב"כ עוה"ד קרן גליק פסק דין
מנגד, בהחלטה שניתנה ביום 17.11.22 בבקשת רשות ערעור שהוגשה על פסק-הדין בעיניין אייסוניק קיד מערכות בע"מ הנ"ל נקבע (מפי כב' השופט א' שטיין) כי קיים ספק אם טענת הסיכול יכולה כלל לעמוד לנוכח העובדה שהמדינה העניקה סיוע כלכלי לעסקים שנפגעו בתקופת הקורונה בשל ההגבלות שהוטלו עליהם, והירידה המשתמעת מכך בהקף פעילותם ובהכנסותיהם (פס' 5 ל-רע"א 7637/22 לה ריין יזמות ואירועים בע"מ נ' אייסוניק קיד מערכות בע"מ (17.11.22); וראה גם דעת המיעוט של כב' השופטת ח' קיציס בפסק-הדין בעיניין אייסוניק קיד מערכות בע"מ)).
בתוך כך, אין חולק כי הנתבעת 1 ידעה כי עליה להכשיר את החניון לצרכי הפעלתו על חשבונה, ובכלל כך כי היא נדרשה להוציא רישיון עסק לחניון, להתקין בו מערכות חנייה ובטיחות (כולל ספרינקלרים לדרישת כיבוי אש) כמו גם לשתף פעולה עם השכנים למגרש החניון ובכללם הסופר ומלון "לאונרדו פלאזה" הסמוך (ר', ס' 7 לכתב ההגנה; כן ר' עדות מר כהן בעמ' 19-25 לפרוטוקול וראה גם קובץ הבהרות מס' 2 בעמ' 23 לנספחי תצהיר מר כהן ובו היתייחסות מפורשת לנושא דרישות כיבוי אש ורישיון העסק הנידרש).
...
תוצאת מסקנה זו היא שתרופתן של הנתבעות לירידות בהכנסות שנגרמו להן כתוצאה ממגפת הקורונה- צריכה להימצא בדמות תמיכה ממשלתית, כפי שאכן ניתנה לה כאמור.
הנה כי כן, סכום התביעה משוערך למועד פסק הדין, הנו בסך של 967,034 ש"ח. סוף דבר התביעה מתקבלת.
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 967,034 ש"ח. כן אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 22,344 ש"ח ושכ"ט עו"ד בסך של 20,000 ש"ח. ניתן היום, ח' סיוון תשפ"ג, 28 מאי 2023, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בעת הגשת המסמכים לעירייה לקבלת רישיון עסק לחניון שהושכר על ידי הנתבעת למפעיל, הנתבעת מסרה למפעיל תשריט מודד של חלקה 86/2 המחלק את המיגרש למגרשים 2002, 2003 ו- 2004, לפי חלוקתם בתוכנית ב'.
בקשה זו נדחתה על ידי בית המשפט המחוזי ובקשת רשות ערעור (רע"א 8816/20) שהוגשה בעיניינה, נדחתה אף היא.
באי החניון והמשתמשים הפוטנציאליים בחניון במקום הנם מי שמבקרים בבנייני המשרדים הסמוכים כך שברור למדי כי בעלי הרכבים ייתנו עדיפות לחנייה הקרובה ביותר לפתח הגישה והמעבר לעבר בנייני המשרדים, הוא חניון הנתבעת.
הנתבעת תשלם לתובעת 39.3% מכל התשלומים ששולמו על ידי הנתבע 2 ו/או מי מטעמו לנתבעת 1 ו/או מי מטעמה החל ממועד תחילת השכירות על פי הסכם השכירות משנת 2016, בצרוף ריבית והצמדה ממועד התשלום של דמי השכירות לתובעת ועד למועד התשלום בפועל על ידי הנתבעת לתובעת על פי פסק דין זה. מאחר והנתבעת לא חשפה את התשלומים שקבלה מהנתבע בגין השכרת החניון, ולצורך החישוב, יספקו הן הנתבע 2 והן הנתבעת 1 העתק מכל הסכם שנערך על ידם בנוגע לחניון וכן דו"ח מלא שלם ומקיף, מאומת ומאושר על ידי רו"ח, ביחס לכל התשלומים והכספים ששולמו על ידי הנתבע 2 ו/או נתקבלו אצל הנתבעת 1 ו/או מי מטעמם עבור השמוש והפעלת החניון במיגרש.
...
התובעת, כמי שבחרה שלא לנקוט כל פעולה להכשרת יתרת הקרקע, לא הרימה את הנטל המצביע מהו השימוש העודף או השימוש בכלל שנעשה על ידי הנתבעת בתקופה זו, ומשכך בנוגע לתקופה שקדמה להסכם השכירות, דין תביעתה להידחות.
לסיכום הסעד המפורט בסעיף א לכתב התביעה המתוקן, קרי סילוק היד – נדחה, בכפוף לשמירת זכויותיה בעתיד בעת שינוי נסיבות כמפורט בפסק הדין.
הנתבעת תשלם לתובעת 39.3% מכל התשלומים ששולמו על ידי הנתבע 2 ו/או מי מטעמו לנתבעת 1 ו/או מי מטעמה החל ממועד תחילת השכירות על פי הסכם השכירות משנת 2016, בצירוף ריבית והצמדה ממועד התשלום של דמי השכירות לתובעת ועד למועד התשלום בפועל על ידי הנתבעת לתובעת על פי פסק דין זה. מאחר והנתבעת לא חשפה את התשלומים שקיבלה מהנתבע בגין השכרת החניון, ולצורך החישוב, יספקו הן הנתבע 2 והן הנתבעת 1 העתק מכל הסכם שנערך על ידם בנוגע לחניון וכן דו"ח מלא שלם ומקיף, מאומת ומאושר על ידי רו"ח, ביחס לכל התשלומים והכספים ששולמו על ידי הנתבע 2 ו/או נתקבלו אצל הנתבעת 1 ו/או מי מטעמם עבור השימוש והפעלת החניון במגרש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו